reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Bo to jest tylko w czasie ciąży...
Nie rozumiem z czym się tutaj nie zgodziłaś [emoji1787]
Zle Cie zrozumialam, myslalam ze masz na mysli takir stany np przed zajsciem w ciaze :) przepraszam
Dziewczyny, a jak z poprzednimi Waszymi porodami jeśli chodzi o znieczulenie? Niezależnie czy cc czy SN. Jak ja czytam o stanie po znieczuleniu czy powikłaniach to aż mi głowa pęka. Już budzę się z lękami zamiast cieszyć się ciążą to odliczam czasami do końca.. :/
Ja rodzilam raz, przy czym mialam dwa razy podawany epidural bo wogole na mnie nie dzialal... takze dwa bezsensowne klucia w kregoslup. Teraz sie raczej nie zdecyduje skoro i tak rodzilam na zywca :) lekarz byl w szoku i strachu, robil mi usg kregoslupa podczas porodu bo bal sie ze uszkodzil cos i zle sie wkul.... na szczescie wszystko ok, z tym ze no.... nie dzialalo :D

reklama
Dwie cc, pierwsza w znieczuleniu ogólnym na cito w 34 tyg (środa po południu w sobotę wyjście), po którym rzygalam jak kot. Druga w znieczuleniu miejscowym (czwartek rano wyjście sobota). Wieczorem już pionizacja, da się wszystko wytrzymać. Świadomość, że jest zdrowy maluch...w moim przypadku bardzo mobilizowała do ogarnięcia się.

Hej Dziewczyny 😁 wczoraj spędziłam aktywnie dzień na świeżym powietrzu nad jeziorkiem 😁 Córeczka wybiegana i ja też 😅 pod wieczór strasznie mnie krok bolal... I myślałam że po takim spacerze będziemy lepiej spać a nie dość że Córeczka zasnęła później to jeszcze wcześniej wstala i mi się znowu pierdoly śniły... Ze mi się szyjka skraca i wylądowałam w szpitalu... 🤦‍♀️ Teraz już gotuję sobie rosołek i modlę się żeby ten Mały Szatan miał dxisja dobry chumor bo od szczepienia jest nieznośna i ja dostaje na łeb 🤦‍♀️

Dziewczyny wczoraj przez messengera dowiedzialam sie, że mojej najlepszej przyjaciółce wyszedł pozytywny test ciążowy 😁 tak się cieszę 😁 gdy byłam w ciąży z synkiem to ona też była w ciąży z córką, która urodziła się 6 tygodni po Olku a teraz jak wszystko będzie ok to między naszymi dziećmi będzie różnica ok 2,5 miesiaca 🥰 nie moge się doczekać aż się z nią spotkam i sobie pogadamy bo nie wiem jak ona się czuje z tą wiadomością. Wiem tylko, że nie starali się o dziecko (chociaż ona bardzo chciała kolejne ale mąż nie chciał bo mają małe mieszkanko). Byli przekonani, że to niepłodne dni ale przez to, że ona karmi piersią to widocznie jej się owulacja poprzestawiala 😱

Hej Dziewczyny 😁 wczoraj spędziłam aktywnie dzień na świeżym powietrzu nad jeziorkiem 😁 Córeczka wybiegana i ja też 😅 pod wieczór strasznie mnie krok bolal... I myślałam że po takim spacerze będziemy lepiej spać a nie dość że Córeczka zasnęła później to jeszcze wcześniej wstala i mi się znowu pierdoly śniły... Ze mi się szyjka skraca i wylądowałam w szpitalu... 🤦‍♀️ Teraz już gotuję sobie rosołek i modlę się żeby ten Mały Szatan miał dxisja dobry chumor bo od szczepienia jest nieznośna i ja dostaje na łeb 🤦‍♀️
Czasem też mam ból krocza jak się nachodze. Od porodu mnie dosyć mocno boli spojenie łonowe przy każdym okresie i właśnie przy wysilku. Myślicie, że można temu jakoś zaradzić? Czy jest jakiś specjalista, ktory zajmuje się czymś takim? W sensie teraz w ciąży może nie ma sensu i może nawet nie wolno ale później jeśli by ten ból powracał? Ma tak któraś z Was, która rodziła już sn?

Czasem też mam ból krocza jak się nachodze. Od porodu mnie dosyć mocno boli spojenie łonowe przy każdym okresie i właśnie przy wysilku. Myślicie, że można temu jakoś zaradzić? Czy jest jakiś specjalista, ktory zajmuje się czymś takim? W sensie teraz w ciąży może nie ma sensu i może nawet nie wolno ale później jeśli by ten ból powracał? Ma tak któraś z Was, która rodziła już sn?
Ja Rodziłam cc w 2018 roku i pamiętam że krocze mnie bolało pod koniec ciązy ale to dlatego że szyjka się skracała i Córka Napierała już główka w dół... Po ciąży już nie odczuwałam tego bolu aż do kolejnej ciąży... Ale to jest początek więc jakim cudem boli nie mam pojęcia

reklama
Do góry