reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja mialam stan przedrzucawkowy, bardzo spuchlam, bialko w moczu i wysokie cosnienie a nadmienie ze przed ciazy bylam niskocisnieniowcem. To byla moja 1 ciaza. Wykryli w 38 tyg na ko trolnej wizycie w szpitalu, wyslali do domu zebym zbierala mocz na posiew przez 24h i na drugi dzien do szpitala, tam juz mnie zatrzymali (wigilia) a w boze narodzenie rano indukowali porod :) mala urodzila sie z hipotrofia miala tylko 2380g ale jest cala i zdrowa, nadgonila rowiesnikow w 3 miesiace :) nie martw sie bedzie dobrze.

Nie zgodze sie niestety, ja nie mialam problemow z cisnieniem, bialkirm w moczu i obrzekami a dopadlo i mnie w 1 ciazy w wieku 23 lat... takze to nie raczej nie ma duzego znaczenia :( watroba sobie nie radzi w pewnym momencie i tak wychodzi
Dziekuje 😘 No wlasnie mi powiedzieli, ze po 20 tygodniu beda mnie obserwowac i moze wezma mnie do szpitala na obserwacje. Mam nadzieje, ze wtedy jesli by cos wykryli to bedzie wczesnie i bedzie mozna jakos zaradzic. Ale nadal licze na to, ze to tylko ryzyko i ze mnie to ominie 🙏✊

reklama
Melduje się i ja😊 dziękuje za wszystkie kciuki😘😘😘😘
Wszystko wspaniale, zdrowe maleństwo😍
W 12 +4 ma 6cm., serduszko 165 uderzeń.Lekarz szukał dłuugoo płci, nawet potty shota zrobił i stwierdził ,że chyba chłopak,bo coś mu tam odstaje co jakiś czas na usg😄
Ale.mi się wydawało,że nub płaski był🙈 ale to pewnie moja wyobraznia. Już powiedzieliśmy synkowi,że będzie miałbrata i strasznie się ucieszył😀 20200606_134421_HDR.jpg

@Basiola super,że u was też wszystko ok,gratulacje serdeczne😘

Od wczoraj mam problemy z wysyłaniem odpowiedzi i nie wszystkie posty się wyświetlają...

Może zrób aktualizację telefonu?

Dziekuje 😘 No wlasnie mi powiedzieli, ze po 20 tygodniu beda mnie obserwowac i moze wezma mnie do szpitala na obserwacje. Mam nadzieje, ze wtedy jesli by cos wykryli to bedzie wczesnie i bedzie mozna jakos zaradzic. Ale nadal licze na to, ze to tylko ryzyko i ze mnie to ominie 🙏✊
Nie wiem jaki sens zeby trzymac Cie w szpitalu na obserwacji skoro to moze wyskoczyć w kazdej chwili tak jak mi :) to prawda ze od 20 tyg grozi stan przedrzucawkowy, ale równie dobrze moze cie dopasc w 30 czy 35 tyg. Mi zlecili proby watrobowe zeby zobaczyc jak sobie radzi w ciazy i na razie to tyle...

Cześć dziewczyny, ja dopiero wizytę mam 23 czerwca i tak sobie czekam i czekam i jak na razie to u mnie spokój dalej ciąża bez objawów (brzuch, piersi urosły) ostatnio badania wyszły okey cukier też był w normie i za 3 tyg kolejne badanie krwi i moczu. Tak to odkopalam parę rzeczy dla dziecka przynajmniej część wydatków odejdzie. Jak na razie to zawirowania ze ślubem co chwilę coś ;))

Aninek ja miałam stan przedrzucawkowy , w wieku 23 lat . Opowiem Ci jak się u mnie za zaczęło . W 32 tc nagle wysokie ciśnienie Ok 150/90 szpital , leki dopegyt , tydzień obserwacja . Kolejny raz ciśnienie 180/130 szpital leki 3 razy dziennie oraz holter . W 37tc CC bo biało w moczu , puchnięcie i ciśnienie nie do zbicia . A w pappa nic nie było wiec nie nastawiaj się . Ja owszem nastawiam się i leczę już ale ty jeszcze nie myśl o tym .

Aninek ja miałam stan przedrzucawkowy , w wieku 23 lat . Opowiem Ci jak się u mnie za zaczęło . W 32 tc nagle wysokie ciśnienie Ok 150/90 szpital , leki dopegyt , tydzień obserwacja . Kolejny raz ciśnienie 180/130 szpital leki 3 razy dziennie oraz holter . W 37tc CC bo biało w moczu , puchnięcie i ciśnienie nie do zbicia . A w pappa nic nie było wiec nie nastawiaj się . Ja owszem nastawiam się i leczę już ale ty jeszcze nie myśl o tym .
Mozesz napisac jak sie leczysz?

Gratulacje wizyt dziewczyny [emoji173] oby tak dalej! [emoji256][emoji111][emoji3059]
Ja juz po wizycie wszystko super dzieciątko narobilo i już 11+5 :)))) plamienia szukał szukał przyczyny i nie znalazł taka natura mowil zeby sie nie stresować . @Tymon'sMom A ty jak tam?????? Za dwa tygodnie kolejna wizyta najpierw badania krwi musze zrobić kartę ciąży zaczal zakladac jupi jupi
Melduje się i ja[emoji4] dziękuje za wszystkie kciuki[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Wszystko wspaniale, zdrowe maleństwo[emoji7]
W 12 +4 ma 6cm., serduszko 165 uderzeń.Lekarz szukał dłuugoo płci, nawet potty shota zrobił i stwierdził ,że chyba chłopak,bo coś mu tam odstaje co jakiś czas na usg[emoji1]
Ale.mi się wydawało,że nub płaski był[emoji85] ale to pewnie moja wyobraznia. Już powiedzieliśmy synkowi,że będzie miałbrata i strasznie się ucieszył[emoji3]Zobacz załącznik 1129607

@Basiola super,że u was też wszystko ok,gratulacje serdeczne[emoji8][emoji173]

Może zrób aktualizację telefonu?

reklama
Teraz mam acard 150 na noc i ciśnienie sprawdzam codziennie . Biorę jeszcze magnez i witaminy . Wiem ze czeka mnie tez nadciśnienie na 90% ale najbardziej nie chce szpitala . Nie wiem jak bym miała zostawić syna . Jak trafiałam w pierwszej ciąży 4 razy to beczalam a teraz chyba umrę z rozpaczy . Proszę Boga codziennie zeby było dobrze .

Do góry