reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja mialam stan przedrzucawkowy, bardzo spuchlam, bialko w moczu i wysokie cosnienie a nadmienie ze przed ciazy bylam niskocisnieniowcem. To byla moja 1 ciaza. Wykryli w 38 tyg na ko trolnej wizycie w szpitalu, wyslali do domu zebym zbierala mocz na posiew przez 24h i na drugi dzien do szpitala, tam juz mnie zatrzymali (wigilia) a w boze narodzenie rano indukowali porod :) mala urodzila sie z hipotrofia miala tylko 2380g ale jest cala i zdrowa, nadgonila rowiesnikow w 3 miesiace :) nie martw sie bedzie dobrze.

Nie zgodze sie niestety, ja nie mialam problemow z cisnieniem, bialkirm w moczu i obrzekami a dopadlo i mnie w 1 ciazy w wieku 23 lat... takze to nie raczej nie ma duzego znaczenia :( watroba sobie nie radzi w pewnym momencie i tak wychodzi
Dziekuje 😘 No wlasnie mi powiedzieli, ze po 20 tygodniu beda mnie obserwowac i moze wezma mnie do szpitala na obserwacje. Mam nadzieje, ze wtedy jesli by cos wykryli to bedzie wczesnie i bedzie mozna jakos zaradzic. Ale nadal licze na to, ze to tylko ryzyko i ze mnie to ominie 🙏✊

reklama
Melduje się i ja😊 dziękuje za wszystkie kciuki😘😘😘😘
Wszystko wspaniale, zdrowe maleństwo😍
W 12 +4 ma 6cm., serduszko 165 uderzeń.Lekarz szukał dłuugoo płci, nawet potty shota zrobił i stwierdził ,że chyba chłopak,bo coś mu tam odstaje co jakiś czas na usg😄
Ale.mi się wydawało,że nub płaski był🙈 ale to pewnie moja wyobraznia. Już powiedzieliśmy synkowi,że będzie miałbrata i strasznie się ucieszył😀 20200606_134421_HDR.jpg

@Basiola super,że u was też wszystko ok,gratulacje serdeczne😘

Od wczoraj mam problemy z wysyłaniem odpowiedzi i nie wszystkie posty się wyświetlają...

Może zrób aktualizację telefonu?

Dziekuje 😘 No wlasnie mi powiedzieli, ze po 20 tygodniu beda mnie obserwowac i moze wezma mnie do szpitala na obserwacje. Mam nadzieje, ze wtedy jesli by cos wykryli to bedzie wczesnie i bedzie mozna jakos zaradzic. Ale nadal licze na to, ze to tylko ryzyko i ze mnie to ominie 🙏✊
Nie wiem jaki sens zeby trzymac Cie w szpitalu na obserwacji skoro to moze wyskoczyć w kazdej chwili tak jak mi :) to prawda ze od 20 tyg grozi stan przedrzucawkowy, ale równie dobrze moze cie dopasc w 30 czy 35 tyg. Mi zlecili proby watrobowe zeby zobaczyc jak sobie radzi w ciazy i na razie to tyle...

Cześć dziewczyny, ja dopiero wizytę mam 23 czerwca i tak sobie czekam i czekam i jak na razie to u mnie spokój dalej ciąża bez objawów (brzuch, piersi urosły) ostatnio badania wyszły okey cukier też był w normie i za 3 tyg kolejne badanie krwi i moczu. Tak to odkopalam parę rzeczy dla dziecka przynajmniej część wydatków odejdzie. Jak na razie to zawirowania ze ślubem co chwilę coś ;))

Aninek ja miałam stan przedrzucawkowy , w wieku 23 lat . Opowiem Ci jak się u mnie za zaczęło . W 32 tc nagle wysokie ciśnienie Ok 150/90 szpital , leki dopegyt , tydzień obserwacja . Kolejny raz ciśnienie 180/130 szpital leki 3 razy dziennie oraz holter . W 37tc CC bo biało w moczu , puchnięcie i ciśnienie nie do zbicia . A w pappa nic nie było wiec nie nastawiaj się . Ja owszem nastawiam się i leczę już ale ty jeszcze nie myśl o tym .

Aninek ja miałam stan przedrzucawkowy , w wieku 23 lat . Opowiem Ci jak się u mnie za zaczęło . W 32 tc nagle wysokie ciśnienie Ok 150/90 szpital , leki dopegyt , tydzień obserwacja . Kolejny raz ciśnienie 180/130 szpital leki 3 razy dziennie oraz holter . W 37tc CC bo biało w moczu , puchnięcie i ciśnienie nie do zbicia . A w pappa nic nie było wiec nie nastawiaj się . Ja owszem nastawiam się i leczę już ale ty jeszcze nie myśl o tym .
Mozesz napisac jak sie leczysz?

Gratulacje wizyt dziewczyny [emoji173] oby tak dalej! [emoji256][emoji111][emoji3059]
Ja juz po wizycie wszystko super dzieciątko narobilo i już 11+5 :)))) plamienia szukał szukał przyczyny i nie znalazł taka natura mowil zeby sie nie stresować . @Tymon'sMom A ty jak tam?????? Za dwa tygodnie kolejna wizyta najpierw badania krwi musze zrobić kartę ciąży zaczal zakladac jupi jupi
Melduje się i ja[emoji4] dziękuje za wszystkie kciuki[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Wszystko wspaniale, zdrowe maleństwo[emoji7]
W 12 +4 ma 6cm., serduszko 165 uderzeń.Lekarz szukał dłuugoo płci, nawet potty shota zrobił i stwierdził ,że chyba chłopak,bo coś mu tam odstaje co jakiś czas na usg[emoji1]
Ale.mi się wydawało,że nub płaski był[emoji85] ale to pewnie moja wyobraznia. Już powiedzieliśmy synkowi,że będzie miałbrata i strasznie się ucieszył[emoji3]Zobacz załącznik 1129607

@Basiola super,że u was też wszystko ok,gratulacje serdeczne[emoji8][emoji173]

Może zrób aktualizację telefonu?

reklama
Teraz mam acard 150 na noc i ciśnienie sprawdzam codziennie . Biorę jeszcze magnez i witaminy . Wiem ze czeka mnie tez nadciśnienie na 90% ale najbardziej nie chce szpitala . Nie wiem jak bym miała zostawić syna . Jak trafiałam w pierwszej ciąży 4 razy to beczalam a teraz chyba umrę z rozpaczy . Proszę Boga codziennie zeby było dobrze .

Do góry