reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Moja koleżanka miała np w pierwszej ciąży cholestazę i w drugiej 7 lat później również , ledwo uratowali coreczke w 35 tygodniu :(

reklama
Teraz mam acard 150 na noc i ciśnienie sprawdzam codziennie . Biorę jeszcze magnez i witaminy . Wiem ze czeka mnie tez nadciśnienie na 90% ale najbardziej nie chce szpitala . Nie wiem jak bym miała zostawić syna . Jak trafiałam w pierwszej ciąży 4 razy to beczalam a teraz chyba umrę z rozpaczy . Proszę Boga codziennie zeby było dobrze .
Ja tez sprawdzam cisnienie ale nic nie biore... chyba spytam mojej gin w pon o tym acardzie, moze zaleci

Ja juz po wizycie wszystko super dzieciątko narobilo i już 11+5 :)))) plamienia szukał szukał przyczyny i nie znalazł taka natura mowil zeby sie nie stresować . @Tymon'sMom A ty jak tam?????? Za dwa tygodnie kolejna wizyta najpierw badania krwi musze zrobić kartę ciąży zaczal zakladac jupi jupi
Super, de wizyta udana! 😁
Melduje się i ja😊 dziękuje za wszystkie kciuki😘😘😘😘
Wszystko wspaniale, zdrowe maleństwo😍
W 12 +4 ma 6cm., serduszko 165 uderzeń.Lekarz szukał dłuugoo płci, nawet potty shota zrobił i stwierdził ,że chyba chłopak,bo coś mu tam odstaje co jakiś czas na usg😄
Ale.mi się wydawało,że nub płaski był🙈 ale to pewnie moja wyobraznia. Już powiedzieliśmy synkowi,że będzie miałbrata i strasznie się ucieszył😀Zobacz załącznik 1129607

@Basiola super,że u was też wszystko ok,gratulacje serdeczne😘

Może zrób aktualizację telefonu?
Gratuluje! Super zdjecie jak dzidzius taki rozciagniety 😁 Bardzo sie ciesze!
A ja właśnie namówiłam męża i zrobił mi szybkie usg 🙂( nie nie jest ginekologiem hehe tylko ortopeda)🤪ale widziałam malucha jak macha sobie rączkami 😁
Ale Ci fajnie, tez zazdroszcze takiego podgladania, chyba bym robila przynajmniej raz w tygodniu 😂
Nie wiem jaki sens zeby trzymac Cie w szpitalu na obserwacji skoro to moze wyskoczyć w kazdej chwili tak jak mi :) to prawda ze od 20 tyg grozi stan przedrzucawkowy, ale równie dobrze moze cie dopasc w 30 czy 35 tyg. Mi zlecili proby watrobowe zeby zobaczyc jak sobie radzi w ciazy i na razie to tyle...
Zobaczymy co mi powie moja polozna w poniedzialek na wizycie, co maja zamiar z tym zrobic. Moze nie zrozumialam wszystkiego poprawnie.

Aninek ja miałam stan przedrzucawkowy , w wieku 23 lat . Opowiem Ci jak się u mnie za zaczęło . W 32 tc nagle wysokie ciśnienie Ok 150/90 szpital , leki dopegyt , tydzień obserwacja . Kolejny raz ciśnienie 180/130 szpital leki 3 razy dziennie oraz holter . W 37tc CC bo biało w moczu , puchnięcie i ciśnienie nie do zbicia . A w pappa nic nie było wiec nie nastawiaj się . Ja owszem nastawiam się i leczę już ale ty jeszcze nie myśl o tym .
Dziekuje 😊 czyli w razie czego sa jakies leki na to, tak? I w ktorym tygodniu urodzilas?

U mnie podobnie... Kolega przejął moje obowiązki, również nikogo nie zatrudnią na moje miejsce, przynajmniej w tym sezonie turystycznym. Także biedny siedzi non stop w pracy i mam wyrzuty sumienia przez to...do tego ma małe dziecko (8 miesięcy) co pogłębia moje wyrzuty.
W ten weekend ma wolne wyjątkowo więc po południu idę do pracy: dzisiaj i jutro na parę godzin.

Wiem, że masz duże pokłady empatii i szkoda Ci kolegi ale pamiętaj, że będąc na L4 nie można pracować bo grozi to utratą świadczeń.
Wiesz jak to mówią, kto ma miękkie serce musi mieć twardy tyłek. Obyś po swoim nie oberwała.

A mi wyszla wysypla na calych nogach i posladkach, drapię się tak, ze juz mam siniaki :/ a gin mnie do dermatologa wyslal i dal skierowanie na próby wątrobowe. Alergiczką jestem, więc to może być reakcja alergiczna na coś, ale wysypek to ja od małego nie miałam:/
Mi się pojawiła na rękach od dwóch miesięcy, więc łączę się w bólu 😕

Cześć, mam pytanie czy częste USG jest szkodliwe? Żona miała w 12 tygodniu prenatalne. Po tygodniu przed przyjęcie do szpitala ze względu na bakterie w moczu miała USG dopochwowe. Po kolejnym tygodniu jak wychodziła ze szpitala miała znowu USG dopochwowe czy wszystko ok i teraz we wtorek ma wizytę u swojego ginekologa. Czyli 4 usg w ciągu 3 tygodni.

reklama
Cześć, mam pytanie czy częste USG jest szkodliwe? Żona miała w 12 tygodniu prenatalne. Po tygodniu przed przyjęcie do szpitala ze względu na bakterie w moczu miała USG dopochwowe. Po kolejnym tygodniu jak wychodziła ze szpitala miała znowu USG dopochwowe czy wszystko ok i teraz we wtorek ma wizytę u swojego ginekologa. Czyli 4 usg w ciągu 3 tygodni.
Nie jest szkodliwe ani troche :)
Mamaginekolog pisala na pewno o tym na swoim blogu :)

Do góry