Angelika22
Fanka BB :)
Moja koleżanka miała np w pierwszej ciąży cholestazę i w drugiej 7 lat później również , ledwo uratowali coreczke w 35 tygodniu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez sprawdzam cisnienie ale nic nie biore... chyba spytam mojej gin w pon o tym acardzie, moze zaleciTeraz mam acard 150 na noc i ciśnienie sprawdzam codziennie . Biorę jeszcze magnez i witaminy . Wiem ze czeka mnie tez nadciśnienie na 90% ale najbardziej nie chce szpitala . Nie wiem jak bym miała zostawić syna . Jak trafiałam w pierwszej ciąży 4 razy to beczalam a teraz chyba umrę z rozpaczy . Proszę Boga codziennie zeby było dobrze .
Super, de wizyta udana!Ja juz po wizycie wszystko super dzieciątko narobilo i już 11+5 ))) plamienia szukał szukał przyczyny i nie znalazł taka natura mowil zeby sie nie stresować . @Tymon'sMom A ty jak tam?????? Za dwa tygodnie kolejna wizyta najpierw badania krwi musze zrobić kartę ciąży zaczal zakladac jupi jupi
Gratuluje! Super zdjecie jak dzidzius taki rozciagniety Bardzo sie ciesze!Melduje się i ja dziękuje za wszystkie kciuki
Wszystko wspaniale, zdrowe maleństwo
W 12 +4 ma 6cm., serduszko 165 uderzeń.Lekarz szukał dłuugoo płci, nawet potty shota zrobił i stwierdził ,że chyba chłopak,bo coś mu tam odstaje co jakiś czas na usg
Ale.mi się wydawało,że nub płaski był ale to pewnie moja wyobraznia. Już powiedzieliśmy synkowi,że będzie miałbrata i strasznie się ucieszyłZobacz załącznik 1129607
@Basiola super,że u was też wszystko ok,gratulacje serdeczne❤
Może zrób aktualizację telefonu?
Ale Ci fajnie, tez zazdroszcze takiego podgladania, chyba bym robila przynajmniej raz w tygodniuA ja właśnie namówiłam męża i zrobił mi szybkie usg ( nie nie jest ginekologiem hehe tylko ortopeda)ale widziałam malucha jak macha sobie rączkami
Zobaczymy co mi powie moja polozna w poniedzialek na wizycie, co maja zamiar z tym zrobic. Moze nie zrozumialam wszystkiego poprawnie.Nie wiem jaki sens zeby trzymac Cie w szpitalu na obserwacji skoro to moze wyskoczyć w kazdej chwili tak jak mi to prawda ze od 20 tyg grozi stan przedrzucawkowy, ale równie dobrze moze cie dopasc w 30 czy 35 tyg. Mi zlecili proby watrobowe zeby zobaczyc jak sobie radzi w ciazy i na razie to tyle...
Dziekuje czyli w razie czego sa jakies leki na to, tak? I w ktorym tygodniu urodzilas?Aninek ja miałam stan przedrzucawkowy , w wieku 23 lat . Opowiem Ci jak się u mnie za zaczęło . W 32 tc nagle wysokie ciśnienie Ok 150/90 szpital , leki dopegyt , tydzień obserwacja . Kolejny raz ciśnienie 180/130 szpital leki 3 razy dziennie oraz holter . W 37tc CC bo biało w moczu , puchnięcie i ciśnienie nie do zbicia . A w pappa nic nie było wiec nie nastawiaj się . Ja owszem nastawiam się i leczę już ale ty jeszcze nie myśl o tym .
U mnie podobnie... Kolega przejął moje obowiązki, również nikogo nie zatrudnią na moje miejsce, przynajmniej w tym sezonie turystycznym. Także biedny siedzi non stop w pracy i mam wyrzuty sumienia przez to...do tego ma małe dziecko (8 miesięcy) co pogłębia moje wyrzuty.
W ten weekend ma wolne wyjątkowo więc po południu idę do pracy: dzisiaj i jutro na parę godzin.
Mi się pojawiła na rękach od dwóch miesięcy, więc łączę się w bóluA mi wyszla wysypla na calych nogach i posladkach, drapię się tak, ze juz mam siniaki :/ a gin mnie do dermatologa wyslal i dal skierowanie na próby wątrobowe. Alergiczką jestem, więc to może być reakcja alergiczna na coś, ale wysypek to ja od małego nie miałam:/
Nie jest szkodliwe ani trocheCześć, mam pytanie czy częste USG jest szkodliwe? Żona miała w 12 tygodniu prenatalne. Po tygodniu przed przyjęcie do szpitala ze względu na bakterie w moczu miała USG dopochwowe. Po kolejnym tygodniu jak wychodziła ze szpitala miała znowu USG dopochwowe czy wszystko ok i teraz we wtorek ma wizytę u swojego ginekologa. Czyli 4 usg w ciągu 3 tygodni.