reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Koniecznie musi być żel, bo inaczej nie masz przepływu który umożliwia Ci słuchanie i ultradźwięki nie działają, bo nic nie sprzęga
A musicie mieć ten żel bo mi przyszło bez i nie wiem czy to ma jakiś wpływ. Ponadto nie nie wiem czy przesuwać tym urządzeniem po skórze czy odrywać i co kawałek dostawiać do skóry

reklama
Hej. Ja tylko na chwilke. Wiem ze niektore osoby pamietaly ze mam prenatalne i pewnie czekają na wieści. Duma mnie rozpiera i tryskam dzis pozytywna energia po badaniu wiec chce to pokazac calemu swiatu 😊 płeć nieznana bo sie nie pokazaliśmy 😅 straszny wiercioch ogólnie. Ryzyko takie jak na zdj 😊 2 w tabelce to skorygowane. Cale 6.6 cm szczescia. Także u nas dobrze gdyby coś. Buziaki ❤
Super wiadomości 😍 zajrzyj do nas czasem ;)

Super, kolejny zdrowy bobas❤ gratulacje

Gratulacje 😍 super foto i wielki już dzidziuś
Hahahh jak to jajka?może to jednak bułeczka była 🙈a ogonek widział??

@Patrycjaaa97 jak tam? Czekamy na wieści
Hehe nie wiem, może i będzie z tego bułeczka 😁 lekarz powiedział, że nie jest to jednoznaczne co widzi, ale że mogą to być jąderka. Sam z siebie to chyba nie mówiłby nic, ale go podpytywalam 😁

Dziewczyny u nas wszystko okej 💓 wszystkiej parametry dobre, serduszko bije 163/min. Dzidzia ma 6,72cm, ryzyko wad niskie. No i jestem szczęśliwa, bo najprawdopodobniej będzie córcia 😍 ewidentnie było widać widełki 💞

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt 💓
Cieszę się bardzo, że wszystko w porzadku 😍

Ja dzisiaj miałam telewizyte, dostałam globulki na grzybicę pochwy która wyszła w cytologii (martwi mnie to bardzo :( ), nowe leki przeciwwymiotne i dalej luteinę. Umówiłam też kolejna wizytę już stacjonarną (przez portal pacjenta nie widziałam żadnych terminów nawet na telewizyty do mojego lekarza w interesującym mnie terminie i dobrze że zadzwoniłam na infolinię to od razu mnie umówili, dziwny ten system). No więc mam 18go dwie wizyty - badania prenatalne w Invicta i u mojego gina . Mam nadzieję że obrócę przez miasto, mam zapas czasu ale różnie może być. Dalej wymiotuję, wieczory chyba nawet gorsze niż poranki bo po całym dniu nie mam już siły :( Jedyne pocieszenie że kumpela pożyczyła fajną książkę - kryminał Puzyńskiej :) i mogę czytać dowoli :)
Dzięki informacjom z Waszych prenatalnych jak pójdę na swoje to będę już obcykana w odczytywaniu wyników i odgadywaniu płci haha 😁
Współczuję Ci z tymi wymiotami 😔

Witam wszystkie Panie mój termin to 25 grudzień 😄
Witaj, napisz coś więcej o sobie ;) Masz już dzieci? Długo się staraliscie ?

Dziewczyny, dziś zauważyłam jasno żółte upławy z przebijającymi się zielonymi stużkami, czy miała tak któraś z was? Ciągnie mnie i boli w brzuchu pachwinach i plecach. Dodam,że innych objaw nie mam typu pieczenie swędzenie...
Wizytę mam dopiero za dwa tygodnie i troche się martwię, czy mam zadzwonić do lekarza?
Jak zielone to może to początki jakiejś infekcji. Obserwuj i w razie jak się to powtórzy to lepiej skonsultować to z lekarzem.

Tak mi sie jeszcze przypomnialo parę rzeczy z dzisiejszej wizyty.

Nie wiem czy pamiętacie u mnie wyniki moczu wychodziły z bakteriami i fosforanami i pH było za wysokie i dziś na wizycie lekarz zapisał mi monural.

W dodatku wspominał coś o tym, żeby na kolejnej wizycie się przypomnieć, że chce mnie wziąć na oddzial na 2 dni żeby porobić różne posiewy w razie powtórki z poprzedniej ciąży. Miałam wtedy skracająca się szyjkę macicy i zakladany pessar a przed jego założeniem trzeba było robić właśnie jakieś posiewy z pochwy i czekanie za wynikami posiewów troooche trwało i opóźniało założenie pessaru.

I ostatnia rzecz, leżeć na szczescie nie muszę ale mam się oszczędzać. Zero sprzątania (odkurzania, mycia podłóg, okien), dźwigania itp.

Dzieeń dobry! Dzień nas wita, słoneczko świta A ja...... jem śniadanie 😃 z resztą jak prawie codziennie o tej porze, kiedy robię mężowi śniadanie do pracy 🤣😜
Ktoś też nie śpi? Tak się najadłam,więc coś wątpię że usnę 😁

reklama
Do góry