reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

No mi się wydaje że na wczorajszym widzialam widelki :) super !

Na sucho nie znajdziesz, może w wyższe ciazy Ale na tym etapie ciezko.
Ja używam tel aloesowy.
Trzeba szukać niziutko I docisnąć mocniej. Jak usłyszysz taki dźwięk jak wiatr to znaczy że gdzieś blisko (dźwięk jak wiatr wydaje macica)

@Piernik98 super że wizyta udana :)

Ja dziś zrobiłam sobie Ala bigos.. ala bo tylko z kiełbasą i pieczarkami i białą kapusta.. kompletnie nie mam sily stać.

Cieszę sie z tak dobrych wizyt :D wgl to jak piszecie chyba @martini6 np 14t4d I dziec ma 9 cm ? Dobrze pamiętam to sobie mysle że moja dzidzia taka duża już za tydz. Będzie A dopiero tydz temu miała 6.14cm poprostu szok :D jak szybko rosną te bobaski.
Moje dzieci rodzą się to od główki do pięty maja 49-52 cm :D także jeszcze troszkę.

Zobaczcie zaraz połowa ciazy (za5-10tyg) raz ten czas stoi A raz mam wrażenie że leci tak szybko ;)

A na tym zdjęciu co dziś wstawiłam nie widzisz widełek? Na tym wczorajszym na grupie ramzi i nub, dziewczyny napisały że nie widać wyrostka. A na tym myślę, że coś widać 😁

reklama
No mi się wydaje że na wczorajszym widzialam widelki :) super !

Na sucho nie znajdziesz, może w wyższe ciazy Ale na tym etapie ciezko.
Ja używam tel aloesowy.
Trzeba szukać niziutko I docisnąć mocniej. Jak usłyszysz taki dźwięk jak wiatr to znaczy że gdzieś blisko (dźwięk jak wiatr wydaje macica)

@Piernik98 super że wizyta udana :)

Ja dziś zrobiłam sobie Ala bigos.. ala bo tylko z kiełbasą i pieczarkami i białą kapusta.. kompletnie nie mam sily stać.

Cieszę sie z tak dobrych wizyt :D wgl to jak piszecie chyba @martini6 np 14t4d I dziec ma 9 cm ? Dobrze pamiętam to sobie mysle że moja dzidzia taka duża już za tydz. Będzie A dopiero tydz temu miała 6.14cm poprostu szok :D jak szybko rosną te bobaski.
Moje dzieci rodzą się to od główki do pięty maja 49-52 cm :D także jeszcze troszkę.

Zobaczcie zaraz połowa ciazy (za5-10tyg) raz ten czas stoi A raz mam wrażenie że leci tak szybko ;)

Zobacz tam na tym końcu? Czy mi już znowu się coś wydaje 😂

Załączniki

• IMG_20200604_213917.jpg
    IMG_20200604_213917.jpg
    396,1 KB · Wyświetleń: 63
  • IMG_20200604_213937.jpg
    IMG_20200604_213937.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 70
Ja na tym nie widzę tak bardzo wyślij to wczorajsze to Ci zaznaczę gdzie mi się widzialo:D

Ja wiem o które miejsce wczoraj Ci chodziło, bo sama tak myślalam. Ale to było za nisko, tak jakby przedłużenie kręgosłupa 😅 tutaj też mam wrażenie, że w sumie to może nie być nub bo też trochę nisko. Wyżej niż to wczoraj, ale nisko

Załączniki

• IMG_20200603_133458.jpg
    IMG_20200603_133458.jpg
    313,2 KB · Wyświetleń: 49
Gratulacje [emoji256][emoji873]
Ja dziś również byłam na wizycie. Tydzień temu we wtorek miałam prenatalne, a dzisiaj byłam u mojej gin prowadzącej ciążę. Wczoraj odebrałam wyniki usg i pappy to wszystko ok:)
ZD z samego usg wyszło ok 1:4000, a z biochemią 1:6000.
Moja gin wpisywała mi te wszystkie wyniki w kartę, sprawdzała czy nie mam infekcji, sprawdzała mojego krwiaka - ciągle go mam, ma 1mm [emoji23] i mam się już nim nie przejmować, mogę współżyć normalnie [emoji16] Ze względu na moje pobolewania brzucha nie mogę biegać, a chciałam wrócić do treningów i dalej mam brać luteinę. Powiedziała mi, że mogę biegać jeśli nie będę miała żadnych bóli brzucha, jak będę się czuła tak jakbym nie była w ciąży. Więc nie wiem czy to będzie możliwe. Miałam przerwę w tych pobolewaniach jakoś od 9 do końca 12 tygodnia, alew 13 i 14 pojawiły się.

U mnie dzisiaj 13+5. Jak zaczęło się usg to dzidzia się nie ruszała i pani doktor mówi "no, ruszaj się" i tak mnie cisnęła w brzuch i młody zaczął się pięknie obracać[emoji16][emoji16] i mówi jaki grzeczny dzidziuś, posłuchał od razu :D
Wielkość na dziś to 8,2cm [emoji173]

Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży. To jest dla mnie coś tak niesamowitego, taki cud, takie błogosławieństwo [emoji24] Trudno mi pojąć, że ten mały człowieczek jest we mnie [emoji85]

Myślałam że to nub.
Najważniejsze że na usg widzialas

Załączniki

• Screenshot_20200604-205046_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200604-205046_Samsung Internet.jpg
    127,3 KB · Wyświetleń: 40
Ale supcio [emoji873] wszystkiego dobrego, rośnijcie zdrowo [emoji256][emoji173]
Hej. Ja tylko na chwilke. Wiem ze niektore osoby pamietaly ze mam prenatalne i pewnie czekają na wieści. Duma mnie rozpiera i tryskam dzis pozytywna energia po badaniu wiec chce to pokazac calemu swiatu [emoji4] płeć nieznana bo sie nie pokazaliśmy [emoji28] straszny wiercioch ogólnie. Ryzyko takie jak na zdj [emoji4] 2 w tabelce to skorygowane. Cale 6.6 cm szczescia. Także u nas dobrze gdyby coś. Buziaki [emoji173]

Suuuuper [emoji256][emoji873] gratulacje córci [emoji3059]

Ale dziś dobre wiadomości [emoji2956][emoji3059]
Dziewczyny u nas wszystko okej [emoji176] wszystkiej parametry dobre, serduszko bije 163/min. Dzidzia ma 6,72cm, ryzyko wad niskie. No i jestem szczęśliwa, bo najprawdopodobniej będzie córcia [emoji7] ewidentnie było widać widełki [emoji179]

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt [emoji176]

reklama
Kochana szukaj bardzo niziutko. Trzymam kciuki ! I chyba najlepiej rano [emoji256][emoji1768][emoji873]
Dziewczyny dzisiaj przyszedł detektor tetna i szukałam z mężem i nic nie znalazłam [emoji53] dzisiaj mam wg OM 10+1 czy już powinno coś było słychać ? A jak tak to gdzie powinnam szukać ? Kupiłam ten detektor pocket różowy (co widziałam że był polecany przez was)

Do góry