reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

No mi się wydaje że na wczorajszym widzialam widelki :) super !

Na sucho nie znajdziesz, może w wyższe ciazy Ale na tym etapie ciezko.
Ja używam tel aloesowy.
Trzeba szukać niziutko I docisnąć mocniej. Jak usłyszysz taki dźwięk jak wiatr to znaczy że gdzieś blisko (dźwięk jak wiatr wydaje macica)

@Piernik98 super że wizyta udana :)

Ja dziś zrobiłam sobie Ala bigos.. ala bo tylko z kiełbasą i pieczarkami i białą kapusta.. kompletnie nie mam sily stać.

Cieszę sie z tak dobrych wizyt :D wgl to jak piszecie chyba @martini6 np 14t4d I dziec ma 9 cm ? Dobrze pamiętam to sobie mysle że moja dzidzia taka duża już za tydz. Będzie A dopiero tydz temu miała 6.14cm poprostu szok :D jak szybko rosną te bobaski.
Moje dzieci rodzą się to od główki do pięty maja 49-52 cm :D także jeszcze troszkę.

Zobaczcie zaraz połowa ciazy (za5-10tyg) raz ten czas stoi A raz mam wrażenie że leci tak szybko ;)

A na tym zdjęciu co dziś wstawiłam nie widzisz widełek? Na tym wczorajszym na grupie ramzi i nub, dziewczyny napisały że nie widać wyrostka. A na tym myślę, że coś widać 😁

reklama
No mi się wydaje że na wczorajszym widzialam widelki :) super !

Na sucho nie znajdziesz, może w wyższe ciazy Ale na tym etapie ciezko.
Ja używam tel aloesowy.
Trzeba szukać niziutko I docisnąć mocniej. Jak usłyszysz taki dźwięk jak wiatr to znaczy że gdzieś blisko (dźwięk jak wiatr wydaje macica)

@Piernik98 super że wizyta udana :)

Ja dziś zrobiłam sobie Ala bigos.. ala bo tylko z kiełbasą i pieczarkami i białą kapusta.. kompletnie nie mam sily stać.

Cieszę sie z tak dobrych wizyt :D wgl to jak piszecie chyba @martini6 np 14t4d I dziec ma 9 cm ? Dobrze pamiętam to sobie mysle że moja dzidzia taka duża już za tydz. Będzie A dopiero tydz temu miała 6.14cm poprostu szok :D jak szybko rosną te bobaski.
Moje dzieci rodzą się to od główki do pięty maja 49-52 cm :D także jeszcze troszkę.

Zobaczcie zaraz połowa ciazy (za5-10tyg) raz ten czas stoi A raz mam wrażenie że leci tak szybko ;)

Zobacz tam na tym końcu? Czy mi już znowu się coś wydaje 😂

Załączniki

• IMG_20200604_213917.jpg
    IMG_20200604_213917.jpg
    396,1 KB · Wyświetleń: 70
  • IMG_20200604_213937.jpg
    IMG_20200604_213937.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 75
Ja na tym nie widzę tak bardzo wyślij to wczorajsze to Ci zaznaczę gdzie mi się widzialo:D

Ja wiem o które miejsce wczoraj Ci chodziło, bo sama tak myślalam. Ale to było za nisko, tak jakby przedłużenie kręgosłupa 😅 tutaj też mam wrażenie, że w sumie to może nie być nub bo też trochę nisko. Wyżej niż to wczoraj, ale nisko

Załączniki

• IMG_20200603_133458.jpg
    IMG_20200603_133458.jpg
    313,2 KB · Wyświetleń: 54
Gratulacje [emoji256][emoji873]
Ja dziś również byłam na wizycie. Tydzień temu we wtorek miałam prenatalne, a dzisiaj byłam u mojej gin prowadzącej ciążę. Wczoraj odebrałam wyniki usg i pappy to wszystko ok:)
ZD z samego usg wyszło ok 1:4000, a z biochemią 1:6000.
Moja gin wpisywała mi te wszystkie wyniki w kartę, sprawdzała czy nie mam infekcji, sprawdzała mojego krwiaka - ciągle go mam, ma 1mm [emoji23] i mam się już nim nie przejmować, mogę współżyć normalnie [emoji16] Ze względu na moje pobolewania brzucha nie mogę biegać, a chciałam wrócić do treningów i dalej mam brać luteinę. Powiedziała mi, że mogę biegać jeśli nie będę miała żadnych bóli brzucha, jak będę się czuła tak jakbym nie była w ciąży. Więc nie wiem czy to będzie możliwe. Miałam przerwę w tych pobolewaniach jakoś od 9 do końca 12 tygodnia, alew 13 i 14 pojawiły się.

U mnie dzisiaj 13+5. Jak zaczęło się usg to dzidzia się nie ruszała i pani doktor mówi "no, ruszaj się" i tak mnie cisnęła w brzuch i młody zaczął się pięknie obracać[emoji16][emoji16] i mówi jaki grzeczny dzidziuś, posłuchał od razu :D
Wielkość na dziś to 8,2cm [emoji173]

Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży. To jest dla mnie coś tak niesamowitego, taki cud, takie błogosławieństwo [emoji24] Trudno mi pojąć, że ten mały człowieczek jest we mnie [emoji85]

Myślałam że to nub.
Najważniejsze że na usg widzialas

Załączniki

• Screenshot_20200604-205046_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200604-205046_Samsung Internet.jpg
    127,3 KB · Wyświetleń: 46
Ale supcio [emoji873] wszystkiego dobrego, rośnijcie zdrowo [emoji256][emoji173]
Hej. Ja tylko na chwilke. Wiem ze niektore osoby pamietaly ze mam prenatalne i pewnie czekają na wieści. Duma mnie rozpiera i tryskam dzis pozytywna energia po badaniu wiec chce to pokazac calemu swiatu [emoji4] płeć nieznana bo sie nie pokazaliśmy [emoji28] straszny wiercioch ogólnie. Ryzyko takie jak na zdj [emoji4] 2 w tabelce to skorygowane. Cale 6.6 cm szczescia. Także u nas dobrze gdyby coś. Buziaki [emoji173]

Suuuuper [emoji256][emoji873] gratulacje córci [emoji3059]

Ale dziś dobre wiadomości [emoji2956][emoji3059]
Dziewczyny u nas wszystko okej [emoji176] wszystkiej parametry dobre, serduszko bije 163/min. Dzidzia ma 6,72cm, ryzyko wad niskie. No i jestem szczęśliwa, bo najprawdopodobniej będzie córcia [emoji7] ewidentnie było widać widełki [emoji179]

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt [emoji176]

reklama
Kochana szukaj bardzo niziutko. Trzymam kciuki ! I chyba najlepiej rano [emoji256][emoji1768][emoji873]
Dziewczyny dzisiaj przyszedł detektor tetna i szukałam z mężem i nic nie znalazłam [emoji53] dzisiaj mam wg OM 10+1 czy już powinno coś było słychać ? A jak tak to gdzie powinnam szukać ? Kupiłam ten detektor pocket różowy (co widziałam że był polecany przez was)

Do góry