reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Hej. Ja tylko na chwilke. Wiem ze niektore osoby pamietaly ze mam prenatalne i pewnie czekają na wieści. Duma mnie rozpiera i tryskam dzis pozytywna energia po badaniu wiec chce to pokazac calemu swiatu 😊 płeć nieznana bo sie nie pokazaliśmy 😅 straszny wiercioch ogólnie. Ryzyko takie jak na zdj 😊 2 w tabelce to skorygowane. Cale 6.6 cm szczescia. Także u nas dobrze gdyby coś. Buziaki ❤
Gratulacje!! Piękne zdjęcia :) może jednak jeszcze do nas zawitasz?

reklama
Hej. Ja tylko na chwilke. Wiem ze niektore osoby pamietaly ze mam prenatalne i pewnie czekają na wieści. Duma mnie rozpiera i tryskam dzis pozytywna energia po badaniu wiec chce to pokazac calemu swiatu 😊 płeć nieznana bo sie nie pokazaliśmy 😅 straszny wiercioch ogólnie. Ryzyko takie jak na zdj 😊 2 w tabelce to skorygowane. Cale 6.6 cm szczescia. Także u nas dobrze gdyby coś. Buziaki ❤

😘 😍super wiadomości, wracaj do nas nasz Pierniku ☺

Dziewczyny u nas wszystko okej 💓 wszystkiej parametry dobre, serduszko bije 163/min. Dzidzia ma 6,72cm, ryzyko wad niskie. No i jestem szczęśliwa, bo najprawdopodobniej będzie córcia 😍 ewidentnie było widać widełki 💞

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt 💓

Jeeeej super, gratulacje😍

Dziewczyny u nas wszystko okej 💓 wszystkiej parametry dobre, serduszko bije 163/min. Dzidzia ma 6,72cm, ryzyko wad niskie. No i jestem szczęśliwa, bo najprawdopodobniej będzie córcia 😍 ewidentnie było widać widełki 💞

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt 💓

No mi się wydaje że na wczorajszym widzialam widelki :) super !

Dziewczyny dzisiaj przyszedł detektor tetna i szukałam z mężem i nic nie znalazłam 😕 dzisiaj mam wg OM 10+1 czy już powinno coś było słychać ? A jak tak to gdzie powinnam szukać ? Kupiłam ten detektor pocket różowy (co widziałam że był polecany przez was)

Na sucho nie znajdziesz, może w wyższe ciazy Ale na tym etapie ciezko.
Ja używam tel aloesowy.
Trzeba szukać niziutko I docisnąć mocniej. Jak usłyszysz taki dźwięk jak wiatr to znaczy że gdzieś blisko (dźwięk jak wiatr wydaje macica)

@Piernik98 super że wizyta udana :)

Ja dziś zrobiłam sobie Ala bigos.. ala bo tylko z kiełbasą i pieczarkami i białą kapusta.. kompletnie nie mam sily stać.

Cieszę sie z tak dobrych wizyt :D wgl to jak piszecie chyba @martini6 np 14t4d I dziec ma 9 cm ? Dobrze pamiętam to sobie mysle że moja dzidzia taka duża już za tydz. Będzie A dopiero tydz temu miała 6.14cm poprostu szok :D jak szybko rosną te bobaski.
Moje dzieci rodzą się to od główki do pięty maja 49-52 cm :D także jeszcze troszkę.

Zobaczcie zaraz połowa ciazy (za5-10tyg) raz ten czas stoi A raz mam wrażenie że leci tak szybko ;)

Dziewczyny dzisiaj przyszedł detektor tetna i szukałam z mężem i nic nie znalazłam 😕 dzisiaj mam wg OM 10+1 czy już powinno coś było słychać ? A jak tak to gdzie powinnam szukać ? Kupiłam ten detektor pocket różowy (co widziałam że był polecany przez was)
Mam ten sam i zaczelam szukac dopiero w 12 tygodniu. Ciezko bylo mi znaleźć. Był bardzo nisko przy biodrach ale nizej w strone bikini.. Juz w miejscach gdzie rosną włoski. Ja uzywalam tego zelu. Jak nie masz to moze oliwka?. Ja przykadam glowice i lekko głośniej robię i czasem w tle cos cicho słychać wtedy albo mocniej dociskam albo jade niżej. Staram sie nie jezdzic tylko podnosic glowice i zmieniać miejsce. Czasem moze byc po prostu za wcześnie. Bo powiem Ci po sobie ze one strasznie sie tam kręcą w brzuchu i ciężko czasem je zlapac. Raz mialam po lewej raz po prawej stronie...
Dziewczyny, A jeśli by Wam wyszło ryzyko zd 1:760 po teście pappa To byście robiły jakieś badania dodatkowe ?
Ja bym nie robila. Zrobilabym w okolicach 300 nifty. beda jeszcze drugie badania. :) nie stresuj sie :) to naprawdę maly procent 0.13% szansy

Witam wszystkie Panie mój termin to 25 grudzień [emoji1]
Witaj i serdecznie gratuluję [emoji3590]

Dziewczyny cudownie się czyta takie wspaniałe wieści [emoji3059]
Gratuluję Wam udanych wizyt i podglądania Waszych maluszków [emoji7]

To kolejny dzień dobrych wiadomości i jutro będzie następny [emoji3590]

Spokojnie ja też mam czasem takie dni, że nie mogę znaleźć bąbelka a czesem jest tak, że tylko przyłoże głowice i słychać bicie serduszka. Ale rzeczywiście z wiekiem ciąży dzidzie wysłuchuję coraz wyżej, przed 10 tygodniem byla tuż nad spojeniem a teraz w 12 jest juz bliżej pępka

reklama
Do góry