reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Krwiaka już nie będzie! A maleństwo będzie piękne i silne! [emoji173]
Witajcie kobietki [emoji16] ja dziś w końcu ten dzień wyczekany po miesiącu jadę zobaczyć moje malenstwo [emoji7][emoji173]️ Wizyta na 14 prenatalne i PAPPA a potem z wynikami jadę do mojego gina. Już od rana myśle tylko o tym.... trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze a krwiak żeby się zmniejszył [emoji1374][emoji1307][emoji1307]

reklama
Kochana,
ja mam skończone 41, brak lewego jajnika i też nieplanowane 😎
Witaj w naszym gronie, cieszę się, że postanowiłaś dołączyć i mam nadzieję, że uda nam się Ciebie trochę rozluźnić 😉
...😜 40 w tym roku ale nie czuję się wcale na ten wiek. Fajnie, że się tutaj znalazłam..taka odskocznia od tego myślenia i strachu....
Masz już dzieciątko ?

Moi chłopcy poza nielicznymi wyjątkami też z dużo lekarzy nie widzieli.
A jak widzialam czasami jak matki biegały z byle katarkiem do lekarza to żal mi dzieci było [emoji6]
Oczywiście zdarzyło się parę angin, zapaleń krtani, z jedno czy dwa zapalenia oskrzeli.

Ale w czasie przeziebienia to po prostu siedzimy w domu.
U nas trochę inaczej to wyglądało na początku ale i wyjątkowa sytuacja bo syn jest wcześniakiem więc mieliśmy pełno wizyt częściej siedzieliśmy po szpitalach niż byliśmy w domu ale masz racje, pełno jest matek które z byle kichnieciem ida. Ja najpierw próbuje leczyć w domu, dopiero jeśli widzę że nic nie pomaga i choroba dalej się rozwija idę do lekarza. Nie mam sumienia męczyć dziecka i narażać na dodatkowe zarazki i bakterie w przychodni.

Ja mam przepukline rozworu przełykowego 😊 pewnie o mnie slyszalas 😅 u mnie wywoluje ona arytmie, dusznosci, zgage, refluks. Ale arytmia najgorsza.
Oj to współczuję, wiem jakie upierdliwe potrafi to byc. U mnie głównie zaostrzalo astmę, duszności, kaszel, zgaga i refluks na szczęście arytmi nie miałam, może dlatego że przepuklina była mala. Bierzesz jakieś leki teraz? Ja to miałam kupę lat temu i pamiętam że dostałam jakieś tabletki tylko.

Wczoraj miałam prenatalne, i lekarz już potwierdził płeć zdrowy chłopiec wszystkie parametry ok. Także będziemy mieć 3 syna, bardzo się cieszę chłopcy również, stwierdzili ,że jak będzie siostra nie będę się z nią bawić :) :)
...O SUPER....Ja mam prentatalne 18.06...jak tak sobie myślę...to fajnie by był chłopak; bo 2,5 rożnicy więc szansa, że się chłopaki będą bawić. Z drugiej strony po stracie Amelki tęskno mi za dziewczynką i jak widziałam jak mój chłop patrzył na nią..bo to jego córeczka.....to też bym chciała dziewczynkę :-) ale ogólnie podejście mam takie: OBOJĘTNIE..WAŻNE, ŻEBY ZDROWE BYŁO!!

Mój jedyny szpital w mieście jest szpitalem zakaźnym... Maz w delegacji wraca jutro.. A ja mam córkę pod opieką... Wszystko się wali... Wkurza mnie to że jedyny szpital. Oddalony odemnie 5 minut zrobili go zakaźnym a teraz czlowieku szukaj pomocy...
Kurczę tak pamietam jak pisałaś w tedy jak mąż się zwalniał :/ :( o której masz ta konsultacje z lekarzem ? Oby coś doradził

reklama
Super! Ale Ci fajnie, ze podgladniesz maluszka, mi juz tylko tydzien zostal 😁 Trzymam mocno kciuki za Twoja wizyte, na pewno wszystko bedzie ok 😘

AsiaKasia i Niemandin trzymam kciuki za Was ✊✊

Hahaha sie usmialam z tego 😂😂😂

Dziewczyny zaczynam cos schizowac, wczoraj stwierdzilam, ze na koniec tego okropnego dnia przynajmniej poslucham sobie serduszka na pocieszenie. I nawet bardzo szybko znalazlam, po chwili bylo slychac bardzo wyraznie i jak tak ruszylam troszke, to mialam wrazenie, ze naklada mi sie na to drugi dzwiek. No i nie wiem czy to jakies echo czy ja sie tak sama nakrecam, ze to moga byc blizniaki, ale slychac bylo jakby dwa tetna i nie takie same. Chyba oszalalam 😵 Nie moglam nagrac. Zobacze, czy nastepnym razem znowu uslysze cos takiego.

Dziękuje ślicznie ❤️ O wow no jak by były bliźniaki to ekstra 😁🙏🏼 Podwójna miłość 😜😁

Do góry