reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Krwiaka już nie będzie! A maleństwo będzie piękne i silne! [emoji173]
Witajcie kobietki [emoji16] ja dziś w końcu ten dzień wyczekany po miesiącu jadę zobaczyć moje malenstwo [emoji7][emoji173]️ Wizyta na 14 prenatalne i PAPPA a potem z wynikami jadę do mojego gina. Już od rana myśle tylko o tym.... trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze a krwiak żeby się zmniejszył [emoji1374][emoji1307][emoji1307]

reklama
Kochana,
ja mam skończone 41, brak lewego jajnika i też nieplanowane 😎
Witaj w naszym gronie, cieszę się, że postanowiłaś dołączyć i mam nadzieję, że uda nam się Ciebie trochę rozluźnić 😉
...😜 40 w tym roku ale nie czuję się wcale na ten wiek. Fajnie, że się tutaj znalazłam..taka odskocznia od tego myślenia i strachu....
Masz już dzieciątko ?

Moi chłopcy poza nielicznymi wyjątkami też z dużo lekarzy nie widzieli.
A jak widzialam czasami jak matki biegały z byle katarkiem do lekarza to żal mi dzieci było [emoji6]
Oczywiście zdarzyło się parę angin, zapaleń krtani, z jedno czy dwa zapalenia oskrzeli.

Ale w czasie przeziebienia to po prostu siedzimy w domu.
U nas trochę inaczej to wyglądało na początku ale i wyjątkowa sytuacja bo syn jest wcześniakiem więc mieliśmy pełno wizyt częściej siedzieliśmy po szpitalach niż byliśmy w domu ale masz racje, pełno jest matek które z byle kichnieciem ida. Ja najpierw próbuje leczyć w domu, dopiero jeśli widzę że nic nie pomaga i choroba dalej się rozwija idę do lekarza. Nie mam sumienia męczyć dziecka i narażać na dodatkowe zarazki i bakterie w przychodni.

Ja mam przepukline rozworu przełykowego 😊 pewnie o mnie slyszalas 😅 u mnie wywoluje ona arytmie, dusznosci, zgage, refluks. Ale arytmia najgorsza.
Oj to współczuję, wiem jakie upierdliwe potrafi to byc. U mnie głównie zaostrzalo astmę, duszności, kaszel, zgaga i refluks na szczęście arytmi nie miałam, może dlatego że przepuklina była mala. Bierzesz jakieś leki teraz? Ja to miałam kupę lat temu i pamiętam że dostałam jakieś tabletki tylko.

Wczoraj miałam prenatalne, i lekarz już potwierdził płeć zdrowy chłopiec wszystkie parametry ok. Także będziemy mieć 3 syna, bardzo się cieszę chłopcy również, stwierdzili ,że jak będzie siostra nie będę się z nią bawić :) :)
...O SUPER....Ja mam prentatalne 18.06...jak tak sobie myślę...to fajnie by był chłopak; bo 2,5 rożnicy więc szansa, że się chłopaki będą bawić. Z drugiej strony po stracie Amelki tęskno mi za dziewczynką i jak widziałam jak mój chłop patrzył na nią..bo to jego córeczka.....to też bym chciała dziewczynkę :-) ale ogólnie podejście mam takie: OBOJĘTNIE..WAŻNE, ŻEBY ZDROWE BYŁO!!

Mój jedyny szpital w mieście jest szpitalem zakaźnym... Maz w delegacji wraca jutro.. A ja mam córkę pod opieką... Wszystko się wali... Wkurza mnie to że jedyny szpital. Oddalony odemnie 5 minut zrobili go zakaźnym a teraz czlowieku szukaj pomocy...
Kurczę tak pamietam jak pisałaś w tedy jak mąż się zwalniał :/ :( o której masz ta konsultacje z lekarzem ? Oby coś doradził

reklama
Super! Ale Ci fajnie, ze podgladniesz maluszka, mi juz tylko tydzien zostal 😁 Trzymam mocno kciuki za Twoja wizyte, na pewno wszystko bedzie ok 😘

AsiaKasia i Niemandin trzymam kciuki za Was ✊✊

Hahaha sie usmialam z tego 😂😂😂

Dziewczyny zaczynam cos schizowac, wczoraj stwierdzilam, ze na koniec tego okropnego dnia przynajmniej poslucham sobie serduszka na pocieszenie. I nawet bardzo szybko znalazlam, po chwili bylo slychac bardzo wyraznie i jak tak ruszylam troszke, to mialam wrazenie, ze naklada mi sie na to drugi dzwiek. No i nie wiem czy to jakies echo czy ja sie tak sama nakrecam, ze to moga byc blizniaki, ale slychac bylo jakby dwa tetna i nie takie same. Chyba oszalalam 😵 Nie moglam nagrac. Zobacze, czy nastepnym razem znowu uslysze cos takiego.

Dziękuje ślicznie ❤️ O wow no jak by były bliźniaki to ekstra 😁🙏🏼 Podwójna miłość 😜😁

Do góry