reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Witam sie i ja 😊
Akuku i malina04 gratuluje ruchow dzidzi, to musi byc cudowne 😊
Karanga - tak ja pamietam ze w pierwszej ciazy mloda niezle dawala mi popalic z kopniakami w zebra, naprawde mialam wrazenie jakby chiala sobie tamtedy wyjscie wykopac 😂 A do tego jeszcze przez ostatnie 2 miesiace miala prawie codziennie czkawki i umieralam ze smiechu jak mi ten brzuch skakal 😂
Wszystkim ktore juz wstaly i sie mecza z roznymi dolegliwosciami zycze zeby zaraz przeszlo i zycze wszystkim milego dnia 😊 U mnie zwykle poranki sa ok, dopiero popoludniu jest gorzej.

reklama
Super, uff kamień z serca 🙂 a co w ogóle mówili lekarze na IP, dali jakieś zalecenia, czy tylko kroplówka i radź sobie?
Dzisiejszą opieka że względu na koronę wola o pomstę do nieba. Dostałam kroplówkę a zalecenia takie że jak nie będzie poprawy to spowrotem do nich ale już na oddział. Póki co nie wymiotuję mam lekka biegunkę skręca mi jelitami i lekka temp tak jest ok

Byłam wczoraj na badaniu krwi, mocz itp kolejka że hej oczywiście w niej stałam potem się dowiedziałam że nie muszę (zapomniałam o tym) teraz jak przyjdę wchodzę pierwsza już nie pamiętam co ile robi się krew mocz

Ja w poprzedniej ciąży stałam tez w kolejce. Teraz korzystam z prawa ktore jest dla nas. Ostatnio na badaniach krwi lało Jak z cebra. Kolejka na 2 h czekania. Wiec podchodze bezposrednio przed drzwi. laboratorium było jesscze zamknięte a ludzie sie na mnie patrzeli jak na kosmitke. Po chwili przyszla Pani z wiekszym brzuszkiem na krzywa cukrowa, wiec ja puscilam przed siebie w kolejce. Jak pielegniarka zaczela wpuszczac to odrazu zakomunikowala, ze pierw przyszle mamusie. Jak czekałam na pomiar temp to Pan spytał czy mam dokument potwierdzajacy ciaze ze sie tak bezczelnie wpycham,😂😂😂 no coz zawsze nosze wiec pokazalam 😊😊

Dzisiejszą opieka że względu na koronę wola o pomstę do nieba. Dostałam kroplówkę a zalecenia takie że jak nie będzie poprawy to spowrotem do nich ale już na oddział. Póki co nie wymiotuję mam lekka biegunkę skręca mi jelitami i lekka temp tak jest ok
A dasz radę coś jeść? Masakra już mnie tak wkurza ten wirus ze🤬🤬 tak jak by oprócz niego nie istniały inne choroby...
Mam nadzieje ze się wszytsko uspokoi i nie będziesz musiała iść na oddział.
Trzymam kciuki żeby już tylko lepiej było ✊✊✊ a kiedy masz jakąś wizytę u gina?

Czy któraś też już nie śpi? O 4.30 dostałam takiego skrętu jelit, męczyłam się z bólem, a teraz popędziło mnie aż na kibelek i oczywiście biegunka... Gdzie raczej na codzień walczę z zaparciami..
Ja sie budzilam w nocy chyba co 2h. O 1 w nocy jak wstalam pamietam wrpcil narzeczony z pracy dal mi buziaka a ja sie udarłam że głooodna ale tak bezwładna bylam ze mnie bananem karmil bo normalnie sily nie mialam a jadlam przed 24...
Wczoja w ogole mialam takie straszne wzdecia, nie wiem os czego bo jadlam to co zawsze i nigdy nic mi z tych rzeczy nie zaszkodzilo. Ale wiesz co z ta biegunka to chyba jakis wirus w polsce panuje. Alysze ze juz ktoras osoba wlasnie ma.

Ja w poprzedniej ciąży stałam tez w kolejce. Teraz korzystam z prawa ktore jest dla nas. Ostatnio na badaniach krwi lało Jak z cebra. Kolejka na 2 h czekania. Wiec podchodze bezposrednio przed drzwi. laboratorium było jesscze zamknięte a ludzie sie na mnie patrzeli jak na kosmitke. Po chwili przyszla Pani z wiekszym brzuszkiem na krzywa cukrowa, wiec ja puscilam przed siebie w kolejce. Jak pielegniarka zaczela wpuszczac to odrazu zakomunikowala, ze pierw przyszle mamusie. Jak czekałam na pomiar temp to Pan spytał czy mam dokument potwierdzajacy ciaze ze sie tak bezczelnie wpycham,😂😂😂 no coz zawsze nosze wiec pokazalam 😊😊
A on miał dokument potwierdzający że jest facetem? Bo okazał się zwykym ch@@m... Przepraszam ale mnie tak wkurzają takie osoby...
Ja 3 razy byłam na badaniach krwi i 3 razy ktoś miał problem o to że wchodzę bez kolejki, tłumaczę ze jestem w ciąży mam cukrzycę muszę być na czczo i nie mogę czekać... Nie ważne, bo oni tu stoją od wczoraj...

Właśnie ja ostatnio na pierwszych badaniach stałam 1,5 godziny w kolejce :/ Głupio mi było się wpychać, bo ani brzucha, to był 7 tydzień, to stwierdziłam, że nie ma potrzeby i że to przesada. Ledwie ustałam 😩 Wcześniej na czczo mogłam nawet do 12 wytrzymać, teraz od razu po obudzeniu muszę coś zjeść, inaczej kręci mi się w głowie i mam wrażenie, że zaraz zemdleję. Dlatego na następnych badaniach nie popełnię tego błędu i skorzystam z przywileju.

A dasz radę coś jeść? Masakra już mnie tak wkurza ten wirus ze🤬🤬 tak jak by oprócz niego nie istniały inne choroby...
Mam nadzieje ze się wszytsko uspokoi i nie będziesz musiała iść na oddział.
Trzymam kciuki żeby już tylko lepiej było ✊✊✊ a kiedy masz jakąś wizytę u gina?
Jem lekko strawnie ale staram. Się coś jeść. Pić też pije i juz nie wymiotuję a to też dobrze. Wizyta dopiero 9 czerwca

reklama
Hej
A on miał dokument potwierdzający że jest facetem? Bo okazał się zwykym ch@@m... Przepraszam ale mnie tak wkurzają takie osoby...
Ja 3 razy byłam na badaniach krwi i 3 razy ktoś miał problem o to że wchodzę bez kolejki, tłumaczę ze jestem w ciąży mam cukrzycę muszę być na czczo i nie mogę czekać... Nie ważne, bo oni tu stoją od wczoraj...

Jeśli nie zapytał o to w bezczelny sposób to też go rozumiem, bo wiele kobiet potrafi kłamać, bądź wykorzystywać to prawo w złym celu a potem innym się obrywa.. jak jeszcze nie byłam w ciąży i stałam w kolejce w sklepie to przed kolejkę wypchała się babka w ciąży z facetem z wódką i zapitą.. masakra 🤦🏼‍♀️

Do góry