reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dzień dobry. Mam zagwostkę - dzisiaj niestety pierwszy raz wyszło tak, że nie wytrzymałam i kwadrans po wzięciu tabletek euthyroxu wymiotowałam (dużo). I teraz nie wiem czy mam wziąć jeszcze raz? Czy to mogło się zdążyć wchłonąć? Niestety mam intensywne wymioty i nie byłam w trakcie w stanie myśleć i patrzeć czy tabletki poleciały :(

reklama
11+5 +-6dni
No właśnie tych ruchów się nie zapomina, wiadomo nie jest to mocne ale je delikatnie czuć, parę razy w ciągu dnia w poniedziałek o 17 I o 20,we wtorek raz i dziś 3razy. myślalam już czy zwariowalam ale ruchy jelit są inne, rozumiesz o czym mówię?
Ale Wam zazdroszczę 🙈

Dzień dobry. Mam zagwostkę - dzisiaj niestety pierwszy raz wyszło tak, że nie wytrzymałam i kwadrans po wzięciu tabletek euthyroxu wymiotowałam (dużo). I teraz nie wiem czy mam wziąć jeszcze raz? Czy to mogło się zdążyć wchłonąć? Niestety mam intensywne wymioty i nie byłam w trakcie w stanie myśleć i patrzeć czy tabletki poleciały :(
A duza dawke bierzesz? Moze wez sobie połowę tabletki. Ja bym pewnie tak zrobiła.

Też miałam ten problem, tylko ja trochę dłużej wytrzymałam (z 25 minut). Zdarzyło mi się to tylko raz i wtedy stwierdziłam że nawet jak się nie wchłoneła ta jedna dawka (biorę 50) to się nic nie stanie i już nie łykałam drugi raz. Myślę że jakby to się cześciej zdażało to mógłby być problem

Dzięki dziewczyny. Dzisiaj miałam wziąć 50, myślę że coś tam się zdążyło wchłonąć ale w razie czego wzięłam połówkę 25 bo jeszcze akurat miałam więc chyba będzie okej. Dzisiaj wizyta u gina to dopytam.

Nie mogę nadrobić zaległości na forum.. Bardzo cieszą mnie i wzruszają te piękne zdjęcia usg Waszych dzieciaczków 😍. Jednocześnie jestem przerażona ile kobiet musiało się z nami pożegnać 😢 Trzymam ✊
aby do grudnia już nikt nie musiał dzielić się złymi wiadomościami.
Dołączając do Waszego grona wyobrażałam sobie że będę tu dużo bardziej aktywna, jednak szybko się okazało że jednak mój organizm potrzebuje więcej odpoczynku. Chętnie czytam Wasze wypowiedzi. Dobrze wiedzieć że są kobiety które wręcz rozkwitają w ciąży, jednak bardzo pocieszające jest też to że nie tylko ja mam mdłości i średnio ogarniam rzeczywistość dookoła 😉
Najbliższą wizytę mam 29.05 to będzie 9+1. Chcę już żeby ten tydzień zleciał.
Mam ostatnio takie wrażenie że poranne mdłości jakby trochę zelżały, jednak jak łyknę duphaston to w godzinę zamieniam się w śpiąco-wymiotującą istotę.
Pozdrawiam Was wszystkie 😘

reklama
Jak pytałam się lekarza bo codziennie wymiotuje powiedział że tabletka szybko się wchłania i nie ma potrzeby brać kolejnej.

Do góry