reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
No może mamy tu jakaś księgowa, lub kadrową która mogłaby ten temat nam rozjaśnić [emoji847][emoji4]
To chyba jest inaczej. Oni Ci płacą nadal po 33 dniach, ale wtedy rozliczają się z ZUSem i ZUS to im zwraca. Może ktoś, kto bardziej się zna na tym się wypowie, ale wydawało mi się zawsze, że tak to działa.

Haha soku [emoji4][emoji4]
No ja to taka przezywaczka i przejmowaczka, dla wszystkich jak najlepiej A siebie na szarym końcu zawsze
Polać jej [emoji16][emoji16][emoji16] oczywiście tylko soku albo mleka [emoji16][emoji16][emoji16] w końcu dobrze prawi [emoji123]

Dziewczyny mam pytanie czy uzywacie tych samych kosmetykow co przed ciaza, chodzi mi o zel do kapieli/pod prysznic, kremy i te sprawy? Bo szczerze mowiac sie nie orientuje, czy sa np jakies skladniki, ktore teraz powinno sie unikac? Cos czytalam, ze trzeba zwracac uwage na kremy do opalania, bo niektore moga szkodzic w ciazy.

No ale za mnie płacą np. Oni bo jest forma ktora zatrudnia powyżej 20 osób to ona placi, a jeżeli mniej to ZUS.
To chyba jest inaczej. Oni Ci płacą nadal po 33 dniach, ale wtedy rozliczają się z ZUSem i ZUS to im zwraca. Może ktoś, kto bardziej się zna na tym się wypowie, ale wydawało mi się zawsze, że tak to działa.
Tak jest tak jak piszesz pierwsze 33dni płaci pracodawca potem płaci nam. Zus i zus to pracodawcy zwraca 😊 oczywiście pracodawca musi mieć więcej jak 20 pracowników 😊

Po 33 dniach na l4 zawsze płaci ZUS, jeśli Twoja firma zatrudnia powyżej 20 osób, to owczem, nadal będziesz otrzymywać od nich zasiłek l4, ale oni to sobie wyrównują w rozrachunku z ZUSEM.
Jeśli będziesz miała kontrol po 33 l4 to zawsze przychodzi ZUS nigdy pracodawca

Witam wszystkie przyszłe mamuśki 😊 jestem tu nowa w związku z czym się trochę rozpiszę 😊 a więc jak możecie się domyślić również jestem w ciąży, czeka nas podwójne szczęście bo to bliźniaki 😊 jestem w 10+6 tyg. Maluchy zdążyły nas już zestresować. W 8 tygodniu skurcze podbrzusza i plamienia, szybka wizyta u lekarza niby wszystko ok jakiś niepokój pozostał ponieważ wcześniej miałam objawy ciazowe, nie trwały długi bo w sumie mdłości to miałam może z 3 dni, wymiotowałam raz, piersi trochę pobolewały i czułam, że coś tam w podbrzuszu się dzieje. Od czasu tych plamień które były krótkie bo dwa dni tylko, nie mam żadnych objawow, jem, piję na co mam ochotę, piersi wcale nie bolą, nie są jakieś większe chociaż mąż twierdzi inaczej hehe. Dodam, że od czasu zaniku dolegliwości i plamień byłam już dwa razy u lekarza praktycznie tydzień po tygodniu bo chciał sprawdzić sam czy wszystko wporzadku no i maleństwa miały się w jak najlepszym porządku. Mam tylko dużo odpoczywać. Odpuścić sobie porządki domowe itp. U. Lekarza byłam ostatni raz 2 tyg. Temu do wizyty kolejnej został tydzień a ja się pewnie niepotrzebnie nakręcam. Proszę powiedzcie, że brak objawow o niczym nie świadczy. Staraliśmy się z mężem 4 lata. To moja pierwsza ciaza i pewnie dlatego tak się nakręcam i stresuje. Pozdrawiam 😊

Witam wszystkie przyszłe mamuśki 😊 jestem tu nowa w związku z czym się trochę rozpiszę 😊 a więc jak możecie się domyślić również jestem w ciąży, czeka nas podwójne szczęście bo to bliźniaki 😊 jestem w 10+6 tyg. Maluchy zdążyły nas już zestresować. W 8 tygodniu skurcze podbrzusza i plamienia, szybka wizyta u lekarza niby wszystko ok jakiś niepokój pozostał ponieważ wcześniej miałam objawy ciazowe, nie trwały długi bo w sumie mdłości to miałam może z 3 dni, wymiotowałam raz, piersi trochę pobolewały i czułam, że coś tam w podbrzuszu się dzieje. Od czasu tych plamień które były krótkie bo dwa dni tylko, nie mam żadnych objawow, jem, piję na co mam ochotę, piersi wcale nie bolą, nie są jakieś większe chociaż mąż twierdzi inaczej hehe. Dodam, że od czasu zaniku dolegliwości i plamień byłam już dwa razy u lekarza praktycznie tydzień po tygodniu bo chciał sprawdzić sam czy wszystko wporzadku no i maleństwa miały się w jak najlepszym porządku. Mam tylko dużo odpoczywać. Odpuścić sobie porządki domowe itp. U. Lekarza byłam ostatni raz 2 tyg. Temu do wizyty kolejnej został tydzień a ja się pewnie niepotrzebnie nakręcam. Proszę powiedzcie, że brak objawow o niczym nie świadczy. Staraliśmy się z mężem 4 lata. To moja pierwsza ciaza i pewnie dlatego tak się nakręcam i stresuje. Pozdrawiam 😊
Gratuluję! Czy to dwujajowa? Możesz pokazać zdjęcie z usg??

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy uzywacie tych samych kosmetykow co przed ciaza, chodzi mi o zel do kapieli/pod prysznic, kremy i te sprawy? Bo szczerze mowiac sie nie orientuje, czy sa np jakies skladniki, ktore teraz powinno sie unikac? Cos czytalam, ze trzeba zwracac uwage na kremy do opalania, bo niektore moga szkodzic w ciazy.
Te same uzywam.

Do góry