DziekujeMów uda się urodzić mniejsze d
Gratulacje I się nie denerwuj wszystko będzie dobrze jak i u ciebie tak I u wszystkich przyszłych mam ❤
reklama
Akuku
Fanka BB :)
Witam wszystkie przyszłe mamuśki jestem tu nowa w związku z czym się trochę rozpiszę a więc jak możecie się domyślić również jestem w ciąży, czeka nas podwójne szczęście bo to bliźniaki jestem w 10+6 tyg. Maluchy zdążyły nas już zestresować. W 8 tygodniu skurcze podbrzusza i plamienia, szybka wizyta u lekarza niby wszystko ok jakiś niepokój pozostał ponieważ wcześniej miałam objawy ciazowe, nie trwały długi bo w sumie mdłości to miałam może z 3 dni, wymiotowałam raz, piersi trochę pobolewały i czułam, że coś tam w podbrzuszu się dzieje. Od czasu tych plamień które były krótkie bo dwa dni tylko, nie mam żadnych objawow, jem, piję na co mam ochotę, piersi wcale nie bolą, nie są jakieś większe chociaż mąż twierdzi inaczej hehe. Dodam, że od czasu zaniku dolegliwości i plamień byłam już dwa razy u lekarza praktycznie tydzień po tygodniu bo chciał sprawdzić sam czy wszystko wporzadku no i maleństwa miały się w jak najlepszym porządku. Mam tylko dużo odpoczywać. Odpuścić sobie porządki domowe itp. U. Lekarza byłam ostatni raz 2 tyg. Temu do wizyty kolejnej został tydzień a ja się pewnie niepotrzebnie nakręcam. Proszę powiedzcie, że brak objawow o niczym nie świadczy. Staraliśmy się z mężem 4 lata. To moja pierwsza ciaza i pewnie dlatego tak się nakręcam i stresuje. Pozdrawiam
Gratuluję bliźniaków! Ale fajnie
Czekaj spokojnie na wizytę
Co do porodów to u mnie wszystkie naturalne (ostatni wywoływany żelem 5 dni przed terminem, po 2 godz od zaaplikowania żelu zaczęły się skurcze wiec mysle ze już I tak bylam gotowa na poród)
Za 13 dni usg nie mogę się już doczekać
Wczoraj oglądałam sobie filmiki z dopplerem I natrafiłam na bliźniacze I kobitka jedno miala z lewej strony drugie na srodku brzucha nad koscia lonowa.
No i teraz myślę bo pierwszy raz jak znalazlam serduszko to z lewej strony bliżej kości biodrowej, po chwili uciekło I znalazlam na srodku. Teraz będę myslec czy to czasem nie bliźniaki.
Okaże się na usg A mi w głowie jakos siedzą te bliźniaki przez to że tak zle znosze ta ciaze.. tzn w żadnej nie czulam się aż tak zle. Ciekawa jestem..
Sabina17
Dziewczyny czy wy jakoś więcej jecie? Ja stara się jest mało a często tylko czy to coś da?
W ciąży z córka brzytylam 25kg więc wolałabym tyle teraz nie przytyć póki co nie mam wagi bo mi się zepsuła i nie wiem ile obecnie ważę ale wiem że w pasie przybrałam już 3cm hn
W ciąży z córka brzytylam 25kg więc wolałabym tyle teraz nie przytyć póki co nie mam wagi bo mi się zepsuła i nie wiem ile obecnie ważę ale wiem że w pasie przybrałam już 3cm hn
No ja krem do opalania chyba bede jakis stosowac, bo to jednak Hiszpania. Mam nadzieje, ze otworza w koncu plaze i uda nam sie wyskoczyc pare razy nad morze i wykorzystac, ze dzieki koronie woda w morzu jest czystsza Sprawdze, czy ten krem co polecasz jest tu dostepny, chociaz po pierwszej ciazy nie wyszly mi zadne rozstepy. I wspolczuje Ci z calego serca tych mdlosci i wymiotow, ja sie teraz zle czuje, ale takiego hardcoru to sobie nie wyobrazam Oby teraz Cie ominelo.Tych samych. Kremu na rozstępy (Le Maadr ) zacznę używać w drugim trymestrze (w pierwszym smarowanie niewskazane). Mnie ten LE Maadr uchronił przed rozstępami w pierwszej ciąży (a mam tendencje bo kiedyś w krótkim czasie dużo przytylam i mam sporo rozstępów od tego), w drugiej też dał radę, jedynie w ostatnim tygodniu pojawiło mi się kilka malutkich wokół pępka. Tani nie jest , wręcz drogi, ale u mnie się sprawdził więc będę używać. W zasadzie istotne żeby skóra była nawilżona codziennie więc wystarczy pod siebie dopasować jakiś krem a już marka nie ma takiego znaczenia. Kremy do opalania pewnie będę stosować takie jak moje dzieci jeśli w ogóle zajdzie taka potrzeba
Nunu2020 witam nowa mamusie i gratuluje podwojnego szczescia
Sabina17
Będzie dobrze dwoje cy jedno byle zdrowe było, trzymam kciukiGratuluję bliźniaków! Ale fajnie
Czekaj spokojnie na wizytę
Co do porodów to u mnie wszystkie naturalne (ostatni wywoływany żelem 5 dni przed terminem, po 2 godz od zaaplikowania żelu zaczęły się skurcze wiec mysle ze już I tak bylam gotowa na poród)
Za 13 dni usg nie mogę się już doczekać
Wczoraj oglądałam sobie filmiki z dopplerem I natrafiłam na bliźniacze I kobitka jedno miala z lewej strony drugie na srodku brzucha nad koscia lonowa.
No i teraz myślę bo pierwszy raz jak znalazlam serduszko to z lewej strony bliżej kości biodrowej, po chwili uciekło I znalazlam na srodku. Teraz będę myslec czy to czasem nie bliźniaki.
Okaże się na usg A mi w głowie jakos siedzą te bliźniaki przez to że tak zle znosze ta ciaze.. tzn w żadnej nie czulam się aż tak zle. Ciekawa jestem..
Akuku
No ja krem do opalania chyba bede jakis stosowac, bo to jednak Hiszpania. Mam nadzieje, ze otworza w koncu plaze i uda nam sie wyskoczyc pare razy nad morze i wykorzystac, ze dzieki koronie woda w morzu jest czystsza Sprawdze, czy ten krem co polecasz jest tu dostepny, chociaz po pierwszej ciazy nie wyszly mi zadne rozstepy. I wspolczuje Ci z calego serca tych mdlosci i wymiotow, ja sie teraz zle czuje, ale takiego hardcoru to sobie nie wyobrazam Oby teraz Cie ominelo.
Nunu2020 witam nowa mamusie i gratuluje podwojnego szczescia
Olejek z pestek sezamu (Nie jestem pewna ale na pewno z jakiś pestek)chyba jest dobry na słońce, naturalny I chroni. Dobry dla kobiety ciazy jak I dla niemowlaczka, 0 chemii
Edit z pestek malin ! Wiedziałam że coś pomyliłam.. zapalenie mózgu..
Sabina17
Moja koleżanka rodzi we wrześniu i od początku ciąży wymiotu to musi być straszne
Akuku
Będzie dobrze dwoje cy jedno byle zdrowe było, trzymam kciuki
Pewnie że tak. Z tym że czekała by nas zmiana auta bo mamy 8 miejsc
Bardziej mi chodzi o to że krążą mi te mysli w głowie, mimo że jakoś o tym nie myślę.. A tak wchodzi w głowe samo. Może to poniekąd obawa ? Jednak już 5 dzieci mam sama nie wiem.
Pewnie te objawy gorsze niż w każdej ciazy to jakoś wywołały
Sabina17
Nie znasz nazwy?Olejek z pestek sezamu (Nie jestem pewna ale na pewno z jakiś pestek)chyba jest dobry na słońce, naturalny I chroni. Dobry dla kobiety ciazy jak I dla niemowlaczka, 0 chemii
reklama
No ja jem zdecydowanie mniej niz przedtem, wczoraj przez caly dzien zjadlam 3 male kromki z szynka i pomidorem, kawe z mlekiem, jogurt, salatke grecka i jakies soki, a przed spaniem zaliczylam zyganko Zwykle jadlam o wiele wiecej. Dzis chyba tez nie wiele zjem, bo dalej mnie mdli i odrzuca od jedzenia, chociaz teraz zjadlam sorbet z mango pyszny, ciekawe jak dlugo zostanie ze mna...Dziewczyny czy wy jakoś więcej jecie? Ja stara się jest mało a często tylko czy to coś da?