martini87
Fanka BB :)
Na pierwszym badaniu prenatalnym lekarz określa prawdopodobieństwo wystąpienia wag genetycznych u płodu takich jak m.in. zespół Downa. Określa się też ryzyko, czy kobieta urodzi przedwcześnie albo czy będą dobre przepływy między matką a dzieckiem. To tak w skrócie bo na pewno nie wymieniłam wszystkiego. Robi je lekarz z certyfikatem fmf. W necie znajdziesz listę takich lekarzy w Polsce i na świecie. To czy dodatkowo się płaci zależy albo od Twojego wieku (powyżej 35 rż przysługuje na fundusz bez żadnych innych wskazan) albo od tego czy lekarz prowadzący ciążę da Ci skierowanie z jakiegoś powodu (np choroby w rodzinie).Dziewczyny na czym polega USG prenatalne ? Czy prywatnie lekarz też może je wykonać ? Jest ono dodatkowo płatne ? Czym się różni od normalnego usg
Miałam to samo. Podczas karmienia tak mnie suszyło jak nigdy w zyciu. Na początku nie byłam w stanie karmić bez jednoczesnego picia wody. Ale mi to nie zostało i teraz nie mam parcia na picie czegokolwiek. Taki że mnie typ, że od zawsze mało pije.Ja kiedys tez nie lubiłam pic czystej zwyklej wody. A ciazy z synem sie zmuszalam, ale rez,średnio wchodzilo. Az nadszedl czas sciagania pokarmu po porodzie. Ile razy siadalam z laktatorem, tyle zawsze butelka wody ze sobą. Tak mi sie okropnie chcialo pic, ze to az ludzkie pojecie przechodzi. Jak wcześniej max pol litra na dzien, tak przy karmieniu ze 3 litrry wchodzily gladko. Woda wtedy najlepsza byla. No i tak zostalo do dzis juz rak duzo nie pije, ale wode polubiłam bardzo
Ja czytałam, że lepsza jest źródlana woda w ciąży i tego się trzymam.A jeszcze a propos wody. Jak to jest z wysokozmineralizowana?
bo ja kocham Muszyniankę ale właśnie słyszałam coś ze powinno się pic bardziej źródlana albo nisko zmineralizowaną, musze poszukać czy ro prawda.