reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Źródlana = kranówka [emoji12] nie ma po co kupować. Chyba, że dla CO2 [emoji16]
A z mineralnych to chyba tylko trzeba uważać, żeby nie było zbyt dużo sodu. Wybierać niskosodową i średniozmineralizowana.

Nie, że jestem fachowcem ale tak na chłopski rozum [emoji4] Minerały są spoko a pijąc źródlaną tylko to możesz sobie wypłukiwać te minerały.
Mieszkam w starej kamienicy, nie chcę wiedzieć jakie "minerały" mam w tych rurach nie zmienianych od lat więc akurat kranówkę tu piję tylko filtrowaną ewentualnie. U rodziców chętnie pijam bo jest pyszna kraniczanka ;)

Właśnie teraz mam jakąś niskozmineralizowaną wodę ale muszę się dopytać jak tam z moją muszynianką :D

reklama
Hej ! Jestem tu nowa! Dzisiaj 7 tyg , 2 d, jest zarodek, serduszko bije. Jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie , puste jaja płodowe, poronienia samoistne. Teraz mam od tygodnia plamienia brązowe ( w poprzedniej też tak miałam, więc jak zobaczyłam to myślałam że znowu to samo) , biorę acard 2x 75 mg , luteinę 3 x po 2 tabletki dopochwowo i mam dużo leżeć...pracuje na szczęście zdalniez domu ale mam strasznie twardy brzuch i ciągle muszę się kłaść. Dodatkowo mam dużą nadżerkę i lekarz coś tam nie widział dokładnie dobrze rozwiniętego ciałka żółtego? I ogólnie do 12 tygodnia trzeba czekać bo nigdy nie wiadomo tymbardziej w moim przypadku więc się ciągle mega stresuje...
P. S.
Gratulacje wsyztskim przyszłym Mamą! 3 mam mocno kciuki w tym trudnym okresie dla ludzkości !
Witaj [emoji3590] serdecznie gratulujemy małego człowieka [emoji7]
Rozgośc się, poczytaj, a przekonasz się, że my wszystkie się stresujemy [emoji16]

Hej ! Jestem tu nowa! Dzisiaj 7 tyg , 2 d, jest zarodek, serduszko bije. Jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie , puste jaja płodowe, poronienia samoistne. Teraz mam od tygodnia plamienia brązowe ( w poprzedniej też tak miałam, więc jak zobaczyłam to myślałam że znowu to samo) , biorę acard 2x 75 mg , luteinę 3 x po 2 tabletki dopochwowo i mam dużo leżeć...pracuje na szczęście zdalniez domu ale mam strasznie twardy brzuch i ciągle muszę się kłaść. Dodatkowo mam dużą nadżerkę i lekarz coś tam nie widział dokładnie dobrze rozwiniętego ciałka żółtego? I ogólnie do 12 tygodnia trzeba czekać bo nigdy nie wiadomo tymbardziej w moim przypadku więc się ciągle mega stresuje...
P. S.
Gratulacje wsyztskim przyszłym Mamą! 3 mam mocno kciuki w tym trudnym okresie dla ludzkości !
Gratuluję ciąży 😊 skoro masz nadżerkę to to może być powód plamień w ciaży. Często tak jest podobno przy nadzerkach właśnie 😄 myśl pozytywnie

Źródlana = kranówka [emoji12] nie ma po co kupować. Chyba, że dla CO2 [emoji16]
A z mineralnych to chyba tylko trzeba uważać, żeby nie było zbyt dużo sodu. Wybierać niskosodową i średniozmineralizowana.

Nie, że jestem fachowcem ale tak na chłopski rozum [emoji4] Minerały są spoko a pijąc źródlaną tylko to możesz sobie wypłukiwać te minerały.

Ja pije kranowe Ale na północy Szkocji mam taka wodę że nawet kamienia nie na w czajniku :D moj czajnik się zespół po jakos 10 latach.. rączka odpadła haha.

Ale z samym piciem wody to właśnie muszę się pilnować.. lapie się na tym że nadrabiam wieczorami, w dzień nie mam potrzeby zbietniej.. wczesniej pilam 2 duże latte w wielkim kubku slabizna taka z dużą ilością pianki.
Teraz nie pije bo mnie odrzucili dziś wypilam herbatę i szkl wody..

A nie raz do tej godziny nie wypije nic.. Ja nigdy nie mialam potrzeby picia za bardzo. Ale wieczorami i jak idę spać mnie suszy teraz w ciazy.

Hej, co do wagi to ja przy 158cm wzrostu wazę ok 63kg... w sumie zawsze ważyłam tak 55 ale teraz zupełnie dobrze czuje się z ta waga jaka mam.
musze tylko nosić wyższe buty żeby mnie było widać przy moich facetach 😉
Super rodzinka! 😁 Zazdroszcze obcasow, bo ja przy moim m sie oduczylam chodzic w obcasach, chociaz jemu nie przeszkadzalo, ale mi troche tak 😉

Hej : ) Wczoraj bylo u mnie testowanie i sa dwie kreseczki. To moja trzecia ciaza, takze juz powoli jestem ciazowa weteranka :D
Witaj w klubie ja już jakiś czas wiem o ciąży byłam u lekarza w 7 tygodniu ciąży jest już zarodek i bijące serduszko. Również to moja trzecia ciaza. Pozdrawiam

reklama
Wiecie że w uk nie ma przez całą ciaze badania ginekologicznego.. nikt tam nie zagląda I cytologii też nie robią. W ostatniej ciazy myslalam że odchodzą mi po trochu wody .. położna pobrana wymaz I okazało się że grzybica.. tak to bym nawet nie wiedziała..

Do góry