AnScarlett
Fanka BB :)
To ja mam 4 pokoje, ale na 100m2. Niemcy odwrotnie, 2 pokoje to tu ok 60m2, 3 pokoje 70-80m2. Dużo większe mieszkania niż w Polsce. Pokój córki ma 12m2, drugi jest taki mniejszy i tam mamy graciarnie/spiżarnie, ale będziemy z niego robić pokój. Wstawie tylko szafe, komodę i łóżeczka, ale zawsze to już osobny kat. Może jakoś uda nam się doradzić Ci
Ladne i zgrabne wrzucaja zdjecia [emoji16] ja tam wole nikogo nie straszyc haha [emoji23]
Ale Wam zazdroszcze tych przestrzeni w domach, my tu mieszkamy sami, wiec o tyle dobrze, ze mamy swiety spokoj, ale ta hiszpanska architektura to mnie o bol glowy przyprawia. Wynajmujemy mieszkanie ok 60 metrow, ale tu sa 3 pokoje + salón, to sobie wyobrazcie, podzielic 60 metrow na kuchnie, lazienke, salón i 3 pokoje. To jest wszystko tak strasznie ciasne i nieustawne, ze nawet nie ma jak porzadnych mebli wstawic. Jedynym rozwiazaniem bylyby meble na miare, no ale to nie nasze mieszkanie. I tak sie kisimy tu juz 7 lat, w tym czasie mieszkania strasznie podrozaly i nie wiem czy nam sie uda zmienic na inne. Na dodatek to mieszkanie jest takie stare, przydalby sie generalny remont, ale wlasciciela nic nie interesuje, tylko brac pieniadze. Dla mnie teraz najwiekszy problem to gdzie bede mogla zrobic jakis kacik dla maluszka [emoji17]