reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

A suplementujesz B12? Ja też nie jem mięsa i przed ciążą łykałam, ale na opakowaniu było napisane: "Niewskazane dla kobiet w ciąży" więc odstawiłam. A wczoraj miałam czat z lekarką internistką i ona zajrzała w moje wyniki morfologii z września i powiedziała że mam za wysoki MCV, co może sugerować niedobór B12 i że mam o to szczególnie dbać w ciąży... No i jestem w kropce. Jutro robię badania hormonów i zapytam czy przy okazji mogą zbadać mi B12, a w czwartek zapytam czy suplementować czy nie. Obawiam się, że będę musiała jeść mięso, a bardzo nie mam ochoty.

Nie suplementuje i nigdy nie suplementowalam samego b12 bo wyniki mam w normie. Ale od pol roku przeszło biorę prenatal uno i tam w składzie jest tez b12 wiec siła rzeczy te 40% dziennego zapotrzebowania mam dodatkowo ;)

reklama
Ja też biorę, więc może będzie dobrze :)

Będzie dobrze, na wizycie jeszcze skonsultujesz ;)

Ja tez przed mięsem się wzbraniam bardzo, przed rybami tez. Jedynym kompromisem jest tran.
Mecze sery, jajka i jakoś to białko dostarczam.

Zreszta ja mięsa tak nie lubie, ze to już nawet odkładając na bok ideologie, nie jestem w stanie przełknąć. Śmierdzi mi, rośnie w ustach, no nie mogę.

Witam grudniowe mamy miło mi będzie do Was dołączyć dziś się dowiedzialam że jestem w 6 tyg.serduszko już bije Mam 35 lat i 7 letniego syna.Ciaza zaskoczenie bo strasznie nieregularne cykle Termin mam na 15 grudzień
IMG_20200420_163151_1.jpeg

Wg USG 5t 1d wg OM 7t 1d... Nie robię sobie już nadziei
Ile ma syn? Zawsze tak wstaje? Spi z Toba czy sam ?

U nas też.

Ja miewam mdlosci przed okresem. Może zrób test ?

Gratuluję, różności się.

Często chcąc dziecko podświadomie lądujemy sobie objawy.. Ja miałam więcej objaw nie będąc w ciazy niz jak bylam..
Ale trzymam kciuki.

Współczuję. Wiesz że jest jakaś bransoletka na mdlosci I w uk lekarz przypisuje coś na mdlosci.
Nie wiem jak to wygląda w pl.

Cieszę się, żadna radość.ja wolałam ciaze bez tych udogodnień.

Biedna, przykro mi.

Ja bym poszła na zwolnienie.

Wiem że od któregoś momentu wzrost bety spowalnia. Ktory to tydzien ?

Trzymam Kciuki.

reklama
Idę w środę na kolejne USG. W sobotę ogólnie prócz tego, że ciąża jest mlodsza nie powiedział nic ale dopiero dziś dostałam 2 wynik bety więc nie wiedziałam, że przyrost jest taki mały. Ciąża mlodsza 2 tyg, sam pecherzyk na usg, słaba beta... w cuda niestety nie wierzę [emoji20]
A co lekarz powiedział?

Do góry