reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Mi aplikacja pokazuje 6+5, a druga 6+6 i do lekarza idę w czwartek. Robiłam tylko dwa testy 01.04 i 03.04. Nie czuję niczego niepokojącego, dlatego myślę że wszystko jest ok.
A co do tygodni to pamiętam z synem byłam u lekarza po 51 dniach od ostatniej miesiączki, więc z aplikacji też wychodziło jakoś 7+2, a z USG 6+1. I w sumie nie pamiętam jak miałam liczone 🤔

Mi tez z OM wychodzi dziś 7+6 ale na usg wyszła ciąża o 5 dni młodsza wiec tez jestem ciekawa jak na kolejnym usg do czego będą się odwoływać

reklama
Jaka byla przyczyna?
Rozregulowane hormony po tabletkach anty. Teraz wszystko było już w normie jak badałam w lutym ;)

Bo ja w ogóle zachodzę w ciążę chyba bardzo łatwo za każdym razem w pierwszym cyklu kiedy odstawiamy żelazną antykoncepcję - mam nadzieję, że tym razem uda się utrzymać ;)

Cześć dziewczyny, przygarnięcie jeszcze jedna grudniowa zgubę ? Om miałam 27.02 termin wychodzi mi na 7 grudnia ale u mnie to nic pewnego z terminem bo to mój trzeci cykl po poprzedniej ciąży, a i synek 1,5 roku jeszcze na kp więc moje ostatnie cykle nie były regularne. Do gin nie mam jeszcze terminu, narazie była tylko porada telefoniczna a na termin czekam. Póki co zrobiłam dwa testy i oba wyszły pozytywne. Póki co jestem spokojna i pozytywnie nastawiona i chętnie tu przycupne mam nadzieję że aż do grudnia 😊
Heej :) tak samo mialam ostatnia miesiączkę. Z niej mi wyszlo na 4.12 ale wedlug usg troszke młodsza wiec na 8.12 :)
Na pewno wszystko okej :* u mnie juz biło tydzien temu serduszko wiec u Ciebie pewnie tez juz bije :)

Chyba wlasnie mialam 1 ciazowa zachcianke. Granat. W zyciu nie mialam na nic takiej ochoty. Normalnie zła az bylam i mnie rozdzieralo od srodka zeby go zjesc 🤷‍♀️😅😂. Wiec pobieglam do sklepu i od razu 3 wzielam.

Mnie zaczęło coś odrzucać od mięsa i wczoraj pomyślałam sobie, że zjadłabym krupnik albo rosół i tak cały czas mam ochotę ogromną, a zupkę robię dopiero jutro 🙈🤤

Rozregulowane hormony po tabletkach anty. Teraz wszystko było już w normie jak badałam w lutym ;)

Bo ja w ogóle zachodzę w ciążę chyba bardzo łatwo za każdym razem w pierwszym cyklu kiedy odstawiamy żelazną antykoncepcję - mam nadzieję, że tym razem uda się utrzymać ;)
Ja wlasnie w 1 cyklu po antykomcepcji mialam biochemiczną a w drugim cyklu zaszlam w aktualną ale mam problem z progesteronem. Takze tez zachodze od razu 😅 byle teraz szczesliwie. Na tabletkach wiec licze ze powinno byc ok.

Mnie zaczęło coś odrzucać od mięsa i wczoraj pomyślałam sobie, że zjadłabym krupnik albo rosół i tak cały czas mam ochotę ogromną, a zupkę robię dopiero jutro 🙈🤤
Mnie mielone tak odepchnelo ze myslalam ze zwymiotuje jak ostatnio powąchałam. Chlop twierdzil ze normalne a mi niesamowicie smierdzialo to musial zjesc wszystko sam 😂 ale kurczak dalej jest mniam

Mi tez z OM wychodzi dziś 7+6 ale na usg wyszła ciąża o 5 dni młodsza wiec tez jestem ciekawa jak na kolejnym usg do czego będą się odwoływać

Ja nie pamiętam właśnie jak to było dokładnie, ale może też miałam po prostu młodszą ciąże, bo nawet jak robiłam test w dniu danej miesiączki czy tydzień później, to były dwie kreski ale ta druga była jasna. A teraz dwie wyraźne kreski, także zobaczymy w czwartek który tc według usg 😊

Ja wlasnie w 1 cyklu po antykomcepcji mialam biochemiczną a w drugim cyklu zaszlam w aktualną ale mam problem z progesteronem. Takze tez zachodze od razu 😅 byle teraz szczesliwie. Na tabletkach wiec licze ze powinno byc ok.

No my mieliśmy długą przerwę, tamta sprawa zakończyła się łyżeczkowaniem więc trzeba było odczekać aż się wszystko wygoi.

W sumie to jest zabawne. Pamiętam, że zawsze się bałam, że nie będę mogła zajść w ciążę tu pyk, nie w tym rzecz :D
Ale serio jakoś wtedy byłam bardzo zaskoczona i od początku myślałam, że może być nie tak bo za szybko, bo się nie zdążyło nic unormować. Teraz mam w sobie spokój, że wszystko jest dobrze a jak nie jest... to też damy sobie radę.

Swoją drogą łyżeczkowanie to był mój jedyny kontakt z nfz od kilkunastu lat, pierwszy w ogóle ze szpitalem i byłam zachwycona jakością obsługi i tym jacy wszyscy byli kochani. Nie spodziewałam się czegoś takiego i wbrew pozorom nie było to dla mnie traumatyczne ani jakoś strasznie smutne.
Smutno mi się zrobiło na następny dzień - pojechaliśmy do teściów (nikt do dziś nic nie wie o tamtej ciąży i poronieniu) i dowiedziałam się po 24h od łyżeczkowania, że kuzynka męża wpadła... oj zachować zimną krew było ciężko

Mnie mielone tak odepchnelo ze myslalam ze zwymiotuje jak ostatnio powąchałam. Chlop twierdzil ze normalne a mi niesamowicie smierdzialo to musial zjesc wszystko sam 😂 ale kurczak dalej jest mniam

U mnie właśnie na myśl o kurczaku 🤢 chociaż chyba bardziej o smażonym, bo jak myślę sobie o takim ugotowanym do zupki, to ślinka leci 🤤😅

reklama
U mnie właśnie na myśl o kurczaku 🤢 chociaż chyba bardziej o smażonym, bo jak myślę sobie o takim ugotowanym do zupki, to ślinka leci 🤤😅
Haha a to ja nie, żadnych zachcianek

W ogóle jestem wegetarianką od 10 lat i dostałam zalecenia od dietetyczki.
Jak żrę zgodnie z tym od tygodnia to schudłam kilogram, nie mam miejsca na zachcianki, w ogóle czuję, że ciągle jem. Ale się kulturalnie poświęcam dla tego zarodka, mam nadzieję, że się odwdzięczy i zostanie ze mną :D

Do góry