reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Idę w środę na kolejne USG. W sobotę ogólnie prócz tego, że ciąża jest mlodsza nie powiedział nic ale dopiero dziś dostałam 2 wynik bety więc nie wiedziałam, że przyrost jest taki mały. Ciąża mlodsza 2 tyg, sam pecherzyk na usg, słaba beta... w cuda niestety nie wierzę [emoji20]

Jeżeli ciąża jest młodsza dwa tygodnie to ma prawo być na usg widać sam pęcherzyk. Odczekaj tydzień i pójdź na kolejne USG.
Nie poddawaj się. Myśl pozytywnie .
Zaszkodzisz fasolce.
Lekarz uspokajał czy co robił?

reklama
Idę w środę na kolejne USG. W sobotę ogólnie prócz tego, że ciąża jest mlodsza nie powiedział nic ale dopiero dziś dostałam 2 wynik bety więc nie wiedziałam, że przyrost jest taki mały. Ciąża mlodsza 2 tyg, sam pecherzyk na usg, słaba beta... w cuda niestety nie wierzę [emoji20]

Bety nie masz w normach ?
Słabo ale przyrasta a to jest kluczowe.
Jak się w ogóle czujesz ?

Jeżeli ciąża jest młodsza dwa tygodnie to ma prawo być na usg widać sam pęcherzyk. Odczekaj tydzień i pójdź na kolejne USG.
Nie poddawaj się. Myśl pozytywnie .
Zaszkodzisz fasolce.
Lekarz uspokajał czy co robił?
Pierwszy raz byłam u tego lekarza, bo umówiłam się na'szybko' bo prolaktyne miałam tylko 13 i chciałam się poradzić. Ogólnie lekarz okropny i napewno do niego nie wrócę ale mówił, że mam być spokojna, miałam iść do niego jutro bo chciał zobaczyć czy coś się rusza ale na środę umowion ajuz byłam wcześniej do swojego więc wolę poczekać ten 1 dzień. Ja już mam za sobą puste jajo płodowe, fakt-wtedy nawet bety nie badałam. 2 ciążę obumarły i też na pierwszym USG były dokładnie o 2 tyg młodsze... Nie daje to nadziei.

Sob 4603 Nd 4795. [emoji85]Wzrost znikomy... Czuję się,... Dziwnie. Z jednej strony jest mi mega przykro bo staramy się 6 lat i cały czas pod gorke.. Ale z drugiej strony coś mi mówiło, że tym razem sie nie uda i intuicja się raczej nie pomyliła [emoji20]
Bety nie masz w normach ?
Słabo ale przyrasta a to jest kluczowe.
Jak się w ogóle czujesz ?

Pierwszy raz byłam u tego lekarza, bo umówiłam się na'szybko' bo prolaktyne miałam tylko 13 i chciałam się poradzić. Ogólnie lekarz okropny i napewno do niego nie wrócę ale mówił, że mam być spokojna, miałam iść do niego jutro bo chciał zobaczyć czy coś się rusza ale na środę umowion ajuz byłam wcześniej do swojego więc wolę poczekać ten 1 dzień. Ja już mam za sobą puste jajo płodowe, fakt-wtedy nawet bety nie badałam. 2 ciążę obumarły i też na pierwszym USG były dokładnie o 2 tyg młodsze... Nie daje to nadziei.
Jaka beta z dzis i jaka byla wczesniej ze mowisz ze slaba

Po 48h powinno sie zrobic to po 1 a po 2 jak beta siega 1000 to wolniej rosnie. Czemu zrobilas po 24h a nie tak jak sie powinno
Bo teraz laboratorium działa tylko w weekendy [emoji85](mieszkam w UK) wiem, że powinien być odstęp 48h ale są kalkulatory, które wyliczają % wzrost i u mnie wyszło, że na 48h wzrost jest 8% więc żaden.

@Evela.6 poczekaj do tej środy, zobaczysz co Ci Twoj lekarz powie. Nie ma co robić sobie wielkiej nadziei ale i krzyżyka jeszcze nie ma co stawiac ;) wszystko się może zdarzyć jeszcze.

Mnie jakoś zaczął bolec brzuch. Ale uprzedzała mnie pani ginekolog ze tak się może dziać i mam się nie denerwować. Przy poprzedniej ciąży tak nie miałam wiec jednak biorę to za dobry znak - coś jest inaczej ;)

reklama
Ja się żegnam. Byłam u lekarza nie było pęcherzyka, oczywiście podejrzenie pozamacicznej przeplakalam cały dzień.. dzisiaj hcg 200 czyli spadło sporo może biochemiczna ..Nie wiem. W środę sprawdzę jak sytuacja .

Zastanawiam się czy to nie od odstawienia bromergonu w gwałtowny sposób .

Do góry