reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A suplementujesz B12? Ja też nie jem mięsa i przed ciążą łykałam, ale na opakowaniu było napisane: "Niewskazane dla kobiet w ciąży" więc odstawiłam. A wczoraj miałam czat z lekarką internistką i ona zajrzała w moje wyniki morfologii z września i powiedziała że mam za wysoki MCV, co może sugerować niedobór B12 i że mam o to szczególnie dbać w ciąży... No i jestem w kropce. Jutro robię badania hormonów i zapytam czy przy okazji mogą zbadać mi B12, a w czwartek zapytam czy suplementować czy nie. Obawiam się, że będę musiała jeść mięso, a bardzo nie mam ochoty.

Nie suplementuje i nigdy nie suplementowalam samego b12 bo wyniki mam w normie. Ale od pol roku przeszło biorę prenatal uno i tam w składzie jest tez b12 wiec siła rzeczy te 40% dziennego zapotrzebowania mam dodatkowo ;)

reklama
Ja też biorę, więc może będzie dobrze :)

Będzie dobrze, na wizycie jeszcze skonsultujesz ;)

Ja tez przed mięsem się wzbraniam bardzo, przed rybami tez. Jedynym kompromisem jest tran.
Mecze sery, jajka i jakoś to białko dostarczam.

Zreszta ja mięsa tak nie lubie, ze to już nawet odkładając na bok ideologie, nie jestem w stanie przełknąć. Śmierdzi mi, rośnie w ustach, no nie mogę.

Witam grudniowe mamy miło mi będzie do Was dołączyć dziś się dowiedzialam że jestem w 6 tyg.serduszko już bije Mam 35 lat i 7 letniego syna.Ciaza zaskoczenie bo strasznie nieregularne cykle Termin mam na 15 grudzień
IMG_20200420_163151_1.jpeg

Wg USG 5t 1d wg OM 7t 1d... Nie robię sobie już nadziei
Ile ma syn? Zawsze tak wstaje? Spi z Toba czy sam ?

U nas też.

Ja miewam mdlosci przed okresem. Może zrób test ?

Gratuluję, różności się.

Często chcąc dziecko podświadomie lądujemy sobie objawy.. Ja miałam więcej objaw nie będąc w ciazy niz jak bylam..
Ale trzymam kciuki.

Współczuję. Wiesz że jest jakaś bransoletka na mdlosci I w uk lekarz przypisuje coś na mdlosci.
Nie wiem jak to wygląda w pl.

Cieszę się, żadna radość.ja wolałam ciaze bez tych udogodnień.

Biedna, przykro mi.

Ja bym poszła na zwolnienie.

Wiem że od któregoś momentu wzrost bety spowalnia. Ktory to tydzien ?

Trzymam Kciuki.

reklama
Idę w środę na kolejne USG. W sobotę ogólnie prócz tego, że ciąża jest mlodsza nie powiedział nic ale dopiero dziś dostałam 2 wynik bety więc nie wiedziałam, że przyrost jest taki mały. Ciąża mlodsza 2 tyg, sam pecherzyk na usg, słaba beta... w cuda niestety nie wierzę [emoji20]
A co lekarz powiedział?

Do góry