reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Mi w uk nikt nie kontrolował wagi.. poza pierwsza wizyta :/ z tym że ja nie tyle duzo w ciazach A po...

Wow ja Urodze I mam 2-3 kg mniej niż w dniu porodu.. potem karmiac piersia tyje :( tak mam..

Tak właśnie mialam z tym że ja więcej przybrałam pamiętam że lecialam do Polski w 12 tyg i mialam 9 kg więcej... wróciłam z Polski i waga spala trochę A do porodu jeszcze trochę spadła.. co z tego jak przytulam karmiac.

Jakiego jesteś wzrostu ? Ja w ciazy z 12 kg max A po porodzie zabieram.. Bleh

Też tak mialam Ale na szczęście nie zostało to norma.. oby I u Cb tak było.

Jak liczysz te 6- 8 kg?

Ile masz wzrostu ?
Ja w poprzednia ciaze zaszlam z wagą 85 .. w 12 tyg wazylam 94 A do porodu 89.
Po porodzie 86 czy 87 :o nie wiem jak to się stało, że dziecko zwazylo 3.100 wody łożysko itd..
Potem waga powolutku spadała na początku.. Ale nie wiem chyba że 2 kg.. I zaczelam tych.. tak mam karmiac piersia.. no chyba że będę się glodzic.

Teraz zaszlam waga 94 .. obecnie jest 92.. I oby było jak w poprzedniej ciazy że dzieci bedzie sciagal.. już jest lepiej że nie przytulam na początku.

Czytałam kiedyś że są typy kobiet które niestety karmiac nie schudną..
Ja podejrzewam u siebie problemy hormonalne.. mialam się zbadac w uk.

Tak mnie ta glowa boli.. no nie chce przejść :(

Ja mam 168cm, więc tak średnio. Może jakbym wyższa była, to lepiej by ta waga się rozkładała. Jedyne co mi powiedział fizjoterapeuta, to dobre jest mimo to, że tyje wszędzie a nie tylko na przykład od pasa w dół. Także po tej ciąży od razu jak będzie zielone światło, biorę się za siebie i nie czekam nie wiem na co 😊

Ja mam 168cm, więc tak średnio. Może jakbym wyższa była, to lepiej by ta waga się rozkładała. Jedyne co mi powiedział fizjoterapeuta, to dobre jest mimo to, że tyje wszędzie a nie tylko na przykład od pasa w dół. Także po tej ciąży od razu jak będzie zielone światło, biorę się za siebie i nie czekam nie wiem na co 😊

Ja mam 70kg obecnie i 180 cm wiec u mnie nic nie widać

Ja mam teraz 66kg i 168 cm wzrostu. Boje się przytyć dużo bo mam koszmarne problemy z kolanami. Boje się, ze nie będę się mogła ruszac ;<
Przytyłam ostatnio między ciaza poroniona a obecna, chyba przez te cholerna tarczyce bo nic innego w moim życiu się nie zmieniło. Jak mam wyzsza dawkę leku to mimo ciąży chudnę. Nie ograniczam się z jedzeniem, mam słaby apetyt ale jem.

Mi w uk nikt nie kontrolował wagi.. poza pierwsza wizyta :/ z tym że ja nie tyle duzo w ciazach A po...

Wow ja Urodze I mam 2-3 kg mniej niż w dniu porodu.. potem karmiac piersia tyje :( tak mam..

Tak właśnie mialam z tym że ja więcej przybrałam pamiętam że lecialam do Polski w 12 tyg i mialam 9 kg więcej... wróciłam z Polski i waga spala trochę A do porodu jeszcze trochę spadła.. co z tego jak przytulam karmiac.

Jakiego jesteś wzrostu ? Ja w ciazy z 12 kg max A po porodzie zabieram.. Bleh

Też tak mialam Ale na szczęście nie zostało to norma.. oby I u Cb tak było.

Jak liczysz te 6- 8 kg?

Ile masz wzrostu ?
Ja w poprzednia ciaze zaszlam z wagą 85 .. w 12 tyg wazylam 94 A do porodu 89.
Po porodzie 86 czy 87 :o nie wiem jak to się stało, że dziecko zwazylo 3.100 wody łożysko itd..
Potem waga powolutku spadała na początku.. Ale nie wiem chyba że 2 kg.. I zaczelam tych.. tak mam karmiac piersia.. no chyba że będę się glodzic.

Teraz zaszlam waga 94 .. obecnie jest 92.. I oby było jak w poprzedniej ciazy że dzieci bedzie sciagal.. już jest lepiej że nie przytulam na początku.

Czytałam kiedyś że są typy kobiet które niestety karmiac nie schudną..
Ja podejrzewam u siebie problemy hormonalne.. mialam się zbadac w uk.

Tak mnie ta glowa boli.. no nie chce przejść :(
Ja mam 167 cm wzrostu.
A ja nie policzylam tych 6-8 kg tylko Pani doktor tak radzi. Nie powinnam przytyć, najlepiej schudnąć ale tez nie za duzo bo w tkance tłuszczowej gromadzą się toksyny i chudnac spalamy te toksyny, które mogą przenikać przez łożysko.
Więc trzeba złoty środek znaleźć.

Dla mnie motywacją są ubrania sprzed ciąży, nie uśmiecha mi się wymieniać garderoby 😂 A że noszę się raczej w obcisłych ubraniach, to tym bardziej xD Aaaaale gdzie tam do grudnia, będziemy się martwić po Nowym Roku 😁

Załączniki

• IMG_20200125_102255_873.jpg
    IMG_20200125_102255_873.jpg
    352,4 KB · Wyświetleń: 98
  • IMG_20200213_134027.jpg
    IMG_20200213_134027.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 96
  • 2020-04-23-11-35-59-226.jpg
    2020-04-23-11-35-59-226.jpg
    288,7 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Do góry