@EvilDesiree @Ika89biel gratulacje dziewczyny
reklama
EvilDesiree
Fanka BB :)
Ja powinnam schudnac ok. 6 - 8 kg [emoji16]Z tą wagą, to też chyba zależy, ile się ważyło przed ciążą, przynajmniej niektóre kalkulatory tak pokazują. Im mniej ważysz, tym więcej powinnaś przybrać, ale to w pierwszym trymestrze różnie bywa, ze względu na wymioty i odrzucenie od jedzenia.
Przy mojej wyjściowej wadze powinnam niby przytyć 4 kg, ale na razie jestem 1 kg mniej i to bez wymiotów, a jem jakby więcej [emoji848]
A niestety chociaż zaczelam jesc zdrowo, zero fast foodów itp., od slodkiego mnie odrzuca a wcześniej zarlam non stop.
I co? Przytylam juz 2 kg...wtf?
EvilDesiree
No mi wlasnie kilogramy pozostały po tych "starych" ciążach...w pierwszej przytylam 30 kg...zostalo mi 10 na plusie i potem w 2 ciazy przytylam 20 kg...i zostalo 20 po niej....No to ja przytyłam 30 w pierwszej [emoji51]
A potem wzloty i upadki... chudłam, tyłam, chudłam, tyłam. Teraz akurat zaszlam w ciążę w apogeum wagi...zazeralam stres w robocie i w ciagu ostatnich dwoch lat dociągnęłam do 95 kg!!! Masakra... i już mam 97 kg.
Także tego... muszę schudnąć w tej ciąży. Dzidzia ma z czego czerpac. Nie wiem...przerzuce sie na zupy, smoothie itp. Zadnych stalych pokarmów chyba [emoji81]
niemandin
Ja powinnam schudnac ok. 6 - 8 kg [emoji16]
A niestety chociaż zaczelam jesc zdrowo, zero fast foodów itp., od slodkiego mnie odrzuca a wcześniej zarlam non stop.
No właśnie na to nie ma reguły... Bo każda z nas może mieć też inne dolegliwości, które na wagę wpływają. Ale wydaje mi się, że takie kilogramy potem same schodzą, w przeciwieństwie do tych nabytych przez objadanie się...
Patrycjaaa97
Z tym ograniczaniem to wiesz, niektórzy wciąż wyznają zasadę, że w ciąży trzeba jeść za dwoje, a potem płacz... Ja uważam, że trzeba się rozsądnie i zdrowo odżywiać, ale ja np. ograniczyłam słodycze i inne świństwa na rzecz owoców i warzyw, bo nie chcę się roztyć niemiłosiernie. Wiadomo, że waga w ciąży jest sprawą indywidualną, ale nie chcę dokładać kilogramów na darmo.
Też właśnie, ja w pierwszej ciąży tak jadłam wszystko i skończyło się źle więc teraz mam nauczkę
Patrycjaaa97
Aga10_2018
Dziewczyny patrzcie jakie wspomnienie sprzed 2 i 3 lat mi wyskoczyło
O losie jakie Słodziaki
Akuku
No książkowo się nie powinno. ale która z nas jest książkowa? myśle, ze to mimo wszystko będzie bardzo indywidualna kwestia a lekarze przecież tez wagę kontrolują wiec będą zwracać uwagę jak coś będzie niepokojące
Mi w uk nikt nie kontrolował wagi.. poza pierwsza wizyta :/ z tym że ja nie tyle duzo w ciazach A po...
Mam 169 cm i masa wyjściowa 48 kg. 3x18kg i 1 x20kg przybrałam. Generalnie nie po mnie, a po liczbach na wadze widać te kg. Najdłużej to 14 dni zajął mi powrót do tych 48 kg. Bez jakiegokolwiek odchudzania i ćwiczeń. Bo niby kiedy. Tak już po prostu mam. Każdy organizm inny. Jedna przybierze więcej i szybko zrzuci, u innej ledwo kg przybędzie, a zostaną po porodzie na długo.
Wow ja Urodze I mam 2-3 kg mniej niż w dniu porodu.. potem karmiac piersia tyje tak mam..
Ja przytyłam już prawie 4kg ,to dopiero 11tc
Niby nie jem dużo, ale mniej A częściej, i co ciekawe całkowicie odstawiłam słodycze a przed ciąża byłam niezłym łasuchem
Tak właśnie mialam z tym że ja więcej przybrałam pamiętam że lecialam do Polski w 12 tyg i mialam 9 kg więcej... wróciłam z Polski i waga spala trochę A do porodu jeszcze trochę spadła.. co z tego jak przytulam karmiac.
Ja 35kg... Zaczynałam z wagą 58kg, skończyłam na 93kg przed porodem... A co najlepsze, rozwaliło mnie tak dosłownie przez ostatnie 1.5 miesiąca ciąży. Tydzień po porodzie ważyłam 77kg, ale co z tego jak później próby odchudzania kończyły się efektem jojo... Przez efekty jojo ważyłam 90.5kg,czyli prawie tyle co pod koniec ciąży. Dopiero rok temu w maju wzięłam się za siebie tak na serio, schudłam 16kg najwięcej, ale od grudnia zaczęłam sobie pozwalać i teraz jak zaszłam w ciążę to z wagą 78.5kg... Narazie -1kg czyli 77.5kg i staram się ograniczać ze słodyczami itd, bo z synem popłynęłam i skończyło się tak a nie inaczej..
Jakiego jesteś wzrostu ? Ja w ciazy z 12 kg max A po porodzie zabieram.. Bleh
Chyba za długo było dobrze... zaczynam mnie bardzo mdlic .... leżę dziś cały dzień praktycznie ale teraz już zaczyna się co raz mocniej, a myślałam ze najgorsze już mam za sobą
Też tak mialam Ale na szczęście nie zostało to norma.. oby I u Cb tak było.
Ja powinnam schudnac ok. 6 - 8 kg [emoji16]
Jak liczysz te 6- 8 kg?
Ile masz wzrostu ?No mi wlasnie kilogramy pozostały po tych "starych" ciążach...w pierwszej przytylam 30 kg...zostalo mi 10 na plusie i potem w 2 ciazy przytylam 20 kg...i zostalo 20 po niej....
A potem wzloty i upadki... chudłam, tyłam, chudłam, tyłam. Teraz akurat zaszlam w ciążę w apogeum wagi...zazeralam stres w robocie i w ciagu ostatnich dwoch lat dociągnęłam do 95 kg!!! Masakra... i już mam 97 kg.
Także tego... muszę schudnąć w tej ciąży. Dzidzia ma z czego czerpac. Nie wiem...przerzuce sie na zupy, smoothie itp. Zadnych stalych pokarmów chyba [emoji81]
Ja w poprzednia ciaze zaszlam z wagą 85 .. w 12 tyg wazylam 94 A do porodu 89.
Po porodzie 86 czy 87 nie wiem jak to się stało, że dziecko zwazylo 3.100 wody łożysko itd..
Potem waga powolutku spadała na początku.. Ale nie wiem chyba że 2 kg.. I zaczelam tych.. tak mam karmiac piersia.. no chyba że będę się glodzic.
Teraz zaszlam waga 94 .. obecnie jest 92.. I oby było jak w poprzedniej ciazy że dzieci bedzie sciagal.. już jest lepiej że nie przytulam na początku.
Czytałam kiedyś że są typy kobiet które niestety karmiac nie schudną..
Ja podejrzewam u siebie problemy hormonalne.. mialam się zbadac w uk.
Tak mnie ta glowa boli.. no nie chce przejść
niemandin
Dziewczyny patrzcie jakie wspomnienie sprzed 2 i 3 lat mi wyskoczyło
Piękna mama, synuś przystojniak
reklama
EvilDesiree
Prawda, święte słowa [emoji4]No właśnie na to nie ma reguły... Bo każda z nas może mieć też inne dolegliwości, które na wagę wpływają. Ale wydaje mi się, że takie kilogramy potem same schodzą, w przeciwieństwie do tych nabytych przez objadanie się...
Ja mam taki dziwny organizm (czyt. mózg) bo...jak muszę schudnąć bo: wesele, wyjazd, cos tam, coś tam to nie ma problemu: 2 miechy i 15 kg mniej. I właśnie niedobrze bo wiem, ze łatwo chudnę to potem mam gdzieś jeśli tyję. Bo zawsze mogę schudnąć znowu... I tak wpadlam w pułapkę...a nie mam cierpliwosvi na powolne, zdrowe chudnięcie [emoji3064]
Tak, to ja, 40 letnia baba hehe [emoji16]
Lat temu 18 jak zachodzilam w ciążę to ważyłam 60 kg - samych mięśni gdyż wtedy intensywnie od kilku lat trenowałam karate (masakra jakie mam mięśnie ud). Cycków 0 (malutkie B).
Ale wiecie kiedy najlepiej się czuję? Jak mam ok. 80 kg. Wtedy się czuję seksbombą. Cycki, dupka - wszystko takie opływowe [emoji81]
Może po tej ciąży się uda znowu tam trafić [emoji3059]