reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Mi lekarka odnośnie wagi mówiła jedynie, że w czasie całej ciąży powinno się przytyć maksymalnie 9kg, 1kg na miesiąc. A tym pierwszym trymestrem to żeby się nie przejmować jeśli kilka kg się zgubi.

Co lekarz to opinia, w internecie też różnie piszą. Ja niby powinnam przytyć 14 kg, ale to dla mnie jakiś kosmos... Mam znajome mojej budowy i nie tyły aż tyle, max 8-10 kg.

reklama
Mam 169 cm i masa wyjściowa 48 kg. 3x18kg i 1 x20kg przybrałam. Generalnie nie po mnie, a po liczbach na wadze widać te kg. Najdłużej to 14 dni zajął mi powrót do tych 48 kg. Bez jakiegokolwiek odchudzania i ćwiczeń. Bo niby kiedy. Tak już po prostu mam. Każdy organizm inny. Jedna przybierze więcej i szybko zrzuci, u innej ledwo kg przybędzie, a zostaną po porodzie na długo.

Moze nie tyle ze 15 lat typowo w zwiazku bo wiadomo bylismy dziecmi. Zwiazek troche pozniej (wedlug mnie bo ja mu sie podobno od poczatku podobalam😆😆😆) ale 15 lat ciagle obok siebie 😂 kto by pomyslal jeszcze patrzac na to zdjecie ze bedziemy sie spodziewac wspolnego maluszka 😂😂😂

Aaa no to ogólnie ja mojego narzeczonego też znam już 13/14 lat, odkąd wprowadziłam się 2 klatki dalej 😅 od małego się trzymaliśmy, razem lataliśmy wszędzie, bawiliśmy itd. Nawet coś kręciliśmy ze sobą w któreś wakacje, ale tak jakoś nie wyszło i dopiero ponad rok później spróbowaliśmy i tak już zostało 😁 w tym roku będzie 5 lat, jak jesteśmy razem, ale ze względu na to że tak długo się znamy to wydaje się jakbyśmy byli więcej czasu razem 😅

Dziewczyny mam takie pytanie. W pierwszym trymestrze "powinno" się przytyć jakieś 1/2kg. To się liczy od wagi początkowej czy na przykład jak się na początku schudło 2kg i ten 1kg teraz wrócił, to liczy się już jako +1kg?
Według mnie to w takiej sytuacji masz -1kg. Ale nie przejmuj się. Ja w każdej ciąży w pierwszej połowie (czyli do 20 tygodnia) chudłam 5kg, potem dopiero przybierałam w kolejnych 20 tygodniach 15kg, więc ciążę kończyłam zawsze +10kg.

No to ja przytyłam 30 w pierwszej 😬

Ja 35kg... Zaczynałam z wagą 58kg, skończyłam na 93kg przed porodem... A co najlepsze, rozwaliło mnie tak dosłownie przez ostatnie 1.5 miesiąca ciąży. Tydzień po porodzie ważyłam 77kg, ale co z tego jak później próby odchudzania kończyły się efektem jojo... Przez efekty jojo ważyłam 90.5kg,czyli prawie tyle co pod koniec ciąży. Dopiero rok temu w maju wzięłam się za siebie tak na serio, schudłam 16kg najwięcej, ale od grudnia zaczęłam sobie pozwalać i teraz jak zaszłam w ciążę to z wagą 78.5kg... Narazie -1kg czyli 77.5kg i staram się ograniczać ze słodyczami itd, bo z synem popłynęłam i skończyło się tak a nie inaczej..

reklama
Aaa no to ogólnie ja mojego narzeczonego też znam już 13/14 lat, odkąd wprowadziłam się 2 klatki dalej 😅 od małego się trzymaliśmy, razem lataliśmy wszędzie, bawiliśmy itd. Nawet coś kręciliśmy ze sobą w któreś wakacje, ale tak jakoś nie wyszło i dopiero ponad rok później spróbowaliśmy i tak już zostało 😁 w tym roku będzie 5 lat, jak jesteśmy razem, ale ze względu na to że tak długo się znamy to wydaje się jakbyśmy byli więcej czasu razem 😅
Ja to nawet nie wiem od kiedy tak "razem jestesmy" bo nigdy nie zapytal czy bede jego dziewczyna tylko po prostu uznal ze nia jestem 😂 dobrze ze chociaz sie oswiadczyl i nie musialam sie domyslac czy jestesmy zareczeni czy nie 🤣🤣🤣

Do góry