reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Mi lekarka odnośnie wagi mówiła jedynie, że w czasie całej ciąży powinno się przytyć maksymalnie 9kg, 1kg na miesiąc. A tym pierwszym trymestrem to żeby się nie przejmować jeśli kilka kg się zgubi.

Co lekarz to opinia, w internecie też różnie piszą. Ja niby powinnam przytyć 14 kg, ale to dla mnie jakiś kosmos... Mam znajome mojej budowy i nie tyły aż tyle, max 8-10 kg.

reklama
Mam 169 cm i masa wyjściowa 48 kg. 3x18kg i 1 x20kg przybrałam. Generalnie nie po mnie, a po liczbach na wadze widać te kg. Najdłużej to 14 dni zajął mi powrót do tych 48 kg. Bez jakiegokolwiek odchudzania i ćwiczeń. Bo niby kiedy. Tak już po prostu mam. Każdy organizm inny. Jedna przybierze więcej i szybko zrzuci, u innej ledwo kg przybędzie, a zostaną po porodzie na długo.

Moze nie tyle ze 15 lat typowo w zwiazku bo wiadomo bylismy dziecmi. Zwiazek troche pozniej (wedlug mnie bo ja mu sie podobno od poczatku podobalam😆😆😆) ale 15 lat ciagle obok siebie 😂 kto by pomyslal jeszcze patrzac na to zdjecie ze bedziemy sie spodziewac wspolnego maluszka 😂😂😂

Aaa no to ogólnie ja mojego narzeczonego też znam już 13/14 lat, odkąd wprowadziłam się 2 klatki dalej 😅 od małego się trzymaliśmy, razem lataliśmy wszędzie, bawiliśmy itd. Nawet coś kręciliśmy ze sobą w któreś wakacje, ale tak jakoś nie wyszło i dopiero ponad rok później spróbowaliśmy i tak już zostało 😁 w tym roku będzie 5 lat, jak jesteśmy razem, ale ze względu na to że tak długo się znamy to wydaje się jakbyśmy byli więcej czasu razem 😅

Dziewczyny mam takie pytanie. W pierwszym trymestrze "powinno" się przytyć jakieś 1/2kg. To się liczy od wagi początkowej czy na przykład jak się na początku schudło 2kg i ten 1kg teraz wrócił, to liczy się już jako +1kg?
Według mnie to w takiej sytuacji masz -1kg. Ale nie przejmuj się. Ja w każdej ciąży w pierwszej połowie (czyli do 20 tygodnia) chudłam 5kg, potem dopiero przybierałam w kolejnych 20 tygodniach 15kg, więc ciążę kończyłam zawsze +10kg.

No to ja przytyłam 30 w pierwszej 😬

Ja 35kg... Zaczynałam z wagą 58kg, skończyłam na 93kg przed porodem... A co najlepsze, rozwaliło mnie tak dosłownie przez ostatnie 1.5 miesiąca ciąży. Tydzień po porodzie ważyłam 77kg, ale co z tego jak później próby odchudzania kończyły się efektem jojo... Przez efekty jojo ważyłam 90.5kg,czyli prawie tyle co pod koniec ciąży. Dopiero rok temu w maju wzięłam się za siebie tak na serio, schudłam 16kg najwięcej, ale od grudnia zaczęłam sobie pozwalać i teraz jak zaszłam w ciążę to z wagą 78.5kg... Narazie -1kg czyli 77.5kg i staram się ograniczać ze słodyczami itd, bo z synem popłynęłam i skończyło się tak a nie inaczej..

reklama
Aaa no to ogólnie ja mojego narzeczonego też znam już 13/14 lat, odkąd wprowadziłam się 2 klatki dalej 😅 od małego się trzymaliśmy, razem lataliśmy wszędzie, bawiliśmy itd. Nawet coś kręciliśmy ze sobą w któreś wakacje, ale tak jakoś nie wyszło i dopiero ponad rok później spróbowaliśmy i tak już zostało 😁 w tym roku będzie 5 lat, jak jesteśmy razem, ale ze względu na to że tak długo się znamy to wydaje się jakbyśmy byli więcej czasu razem 😅
Ja to nawet nie wiem od kiedy tak "razem jestesmy" bo nigdy nie zapytal czy bede jego dziewczyna tylko po prostu uznal ze nia jestem 😂 dobrze ze chociaz sie oswiadczyl i nie musialam sie domyslac czy jestesmy zareczeni czy nie 🤣🤣🤣

Do góry