reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
No niestety, duże dzieci to duże wydatki. Najważniejsze, żeby ciągle próbować coś tam odłożyć. Chłopaki już wchodzą w taki wiek, że mogą na wakacje iść do pracy, więc na swoje wydatki zarobią. Ja całe liceum pracowałam na weekendy albo wakacje i zawsze na swoje ciuchy, kosmetyki nazbierałam.
Pewnie, ze tak [emoji16] starszy w zeszłym roku pracowal przez 4 miesiące jako przewodnik turystyczny [emoji6] zarobił nieco ponad 4 tyś. w sumie (wychodziło mu ok. 1/2 etatu miesiecznie). Miał na swoje wydatki (ma dziewczynę od 3 lat - to jest chyba jego najwiekszy wydatek) i kupił wymarzoną gitarę elektryczną [emoji4] pożyczył też parę stów bratu [emoji16]

Amnie kosztował ulgę na dziecko bo za duzo zarobił hahah [emoji4] także coś za coś [emoji4]
Zwrot podatku swojego natomiast odłożył na kurs prawa jazdy.
Może chociaz On w naszej rodzinie bedzie oszczedny [emoji6]

W tym roku będzie ciężko z pracą niestety...

Młody natomiast jest mlodszym ratownikiem WOPR - lubi kurczę wolontariat latem [emoji6] całe dnie patroluje Wisłę...

Do tego jeszcze chodzą do popołudniowej szkoły muzycznej...

Serio im więcej o tym wszystkim myślę tym bardziej jestem z nich dumna [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

A to jest bez recepty? Szkoda, że tak późno się dowiedziałam bo mam taka infekcje, że uplawy już nie mają miejsca, nie wyrabiam na wkładki, tak mnie swędzi , że plakac się Chcę. Ale już za dwie godziny wizyta to pewnie coś przepisze.
Tak, bez recepty. Najważniejsze żeby to przechowywać w lodówce. Bo to takie dobre bakterie. Ja aplikowalam przez tydzień rano i wieczorem i przeszło. A miałam skłonności do tych atrakcji przez ostatni rok niemalże :/ podejrzewam alergię na lateks lub składniki żeli nawilżających. W każdym razie po okresie zawsze mijało a pojawiało się po zbliżeniach, więc brałam po zbliżeniach profilaktycznie Lactovaginal i pomagał. Trzymam kciuki za wizytę :)

Czytałaś już co się dzieje w takiej sytuacji? Mąż w Niemczech miał taką sytuację i płacenie wypłat przeszło na Państwo. W ciąży zwolnić Cię nie mogą, więc szybko L4 i będziesz miała pewnie normalnie do porodu plus macierzyński wyplacony z zus.
Dziewczyny jestem w czarnej dupie [emoji24][emoji24] moja firma chce ogłosić upadłość [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Nadrobiłam Was w końcu! Powiem Wam, że mój poprzedni pobyt na forum BB nauczył mnie tego, że Polska jest bardzo różna. Są tereny, gdzie praca jest od ręki i dobrze płatna, są takie, gdzie jej nie ma wcale. Do tego dochodzą kwestie rodzinne, mieszkania w spadku, dom z rodzicami, kredyty. Co rodzina to historia. Na tamtym forum z dziewczynami w pewnym momencie znałyśmy już wszystkie swoje rodziny, mężów, problemy. Laski nadal piszą, ale przeniosły się po 3 latach na messenger. Taka ciąża na forum to niesamowita przygoda [emoji7][emoji3590]
We wszystkich poprzednich ciążach też byłam na forum ale nie tutaj ;) tak żeśmy się zżyły przy pierwszej ciąży że mamy kontakt do dzisiaj (na tajnej grupie na FB). Uwielbiam te dziewczyny :) mnóstwo wiedzy wspomnień wsparcia doświadczeń, cudownie!

Wywal wkładki, spać bez majtek, w dzień tylko bawełniane, suszyć do oporu, do tego nasiadowki z kory dębu i niech Ci da mocniejszy lek np pimafucin. Mi jeden ginekolog tak wyprowadzał grzybice, że druga lekarka się załamała jak to zobaczyła.
A to jest bez recepty? Szkoda, że tak późno się dowiedziałam bo mam taka infekcje, że uplawy już nie mają miejsca, nie wyrabiam na wkładki, tak mnie swędzi , że plakac się Chcę. Ale już za dwie godziny wizyta to pewnie coś przepisze.

Nie dziwie się! Zdolne chłopaki, nie zgina na tym świecie!
Pewnie, ze tak [emoji16] starszy w zeszłym roku pracowal przez 4 miesiące jako przewodnik turystyczny [emoji6] zarobił nieco ponad 4 tyś. w sumie (wychodziło mu ok. 1/2 etatu miesiecznie). Miał na swoje wydatki (ma dziewczynę od 3 lat - to jest chyba jego najwiekszy wydatek) i kupił wymarzoną gitarę elektryczną [emoji4] pożyczył też parę stów bratu [emoji16]

Amnie kosztował ulgę na dziecko bo za duzo zarobił hahah [emoji4] także coś za coś [emoji4]
Zwrot podatku swojego natomiast odłożył na kurs prawa jazdy.
Może chociaz On w naszej rodzinie bedzie oszczedny [emoji6]

W tym roku będzie ciężko z pracą niestety...

Młody natomiast jest mlodszym ratownikiem WOPR - lubi kurczę wolontariat latem [emoji6] całe dnie patroluje Wisłę...

Do tego jeszcze chodzą do popołudniowej szkoły muzycznej...

Serio im więcej o tym wszystkim myślę tym bardziej jestem z nich dumna [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

reklama
Dziewczyny jestem w czarnej dupie [emoji24][emoji24] moja firma chce ogłosić upadłość [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
Chyba nie da rady tak od razu... kiedyś przyznawano syndyka, który sprawdzał czy są podstawy...trzeba sprawdzić, powinnaś byś chroniona. Ale oczywiście jak możesz to od razu L4.

Do góry