E
Ewka34
Gość
Nie mam fb co do jedzen podczas kp ogarnelam internety czy fora /grupy ,przy drugim dziecku co nie co wiem ,az tak zielona nie jestem poprostu mam nadzieje ze tym razem bedzie dluzej jak juz tez jest ten spokoj a i tez mam nadzieje na schudniecie po trzecimTak to ja po 4 dziecku, jak udało mi się schudnąć. Teraz wyglądam troszkę gorzej ale mam nadzieję że po 6 znowu schudne Choc u mnie to bardzo ciężko idzie I muszę naprawdę miec duzo wyrzeczeń.
Co do karmienia to dołącz sobie do grupy na fb- karmienie piersią. Tam niż się duzo dowiedzieć.
Np karmiac można jeść wszystko. Smażone, gazowane, kapustę itd.. Bo pokarm nie tworzy się z treści żołądka A z krwi. Do krwi przechodzą alergeny, ale nie np bąbelki z coli.
Tak samo jeśli chodzi o leki, jest na necie dostępny laktacyjne leksykon leków, czesto lekarze nie przypisują czego mimo że lek jest w grupie małego ryzyka (jak np paracetamol) stąd warto wiedzieć np o takim leksykonie I podpowiedzieć lekarzowi.
Jakbyś mialam problem z karmieniem na poczatku to warto zasięgnąć porady doradcy laktacyjnego
Co do mm to ja niestety nie jestem za (no chyba że trzeba) bo jest dużo ciężej strawne itd Ale u mnie też moje podejście do mm sie zmieniło z czasem.. wczesniej nie widziałam roznicy.
Ale to może kiedyś się bardziej rozpisze