Akuku
Fanka BB :)
To ja mialam tak z organami w poprzedniej ciazy, teraz też się zaczęłoWow to bedzie wiecej mam rozumiec ja ogolnie od poczatku ciazy czuje takie pulsowanie dziwne pochwy, mi sie wydaje ze wynikajace z ukrwienia. Ogolnie pisala raz tu ktoras ze w poprzedniej ciazy miala orgazm przez sen i ja sobie tak pomyslalam wtedy oooo jak super. A jak sie zdarzylo to ze strachu umieralam
37 lat to jeszcze nie stara. Dziecko was znowu na nowo odmłodzi
Naprawde nie przejmuj sie na zapas, moja poszla do zlobka jak miala roczek, w domu nigdy nie robila drzemki i ja sie obawialam, ale jednak tam sie nauczyla. I potem pomagaja tez z sikaniem do nocnika.
Mnie to raczej wcale piersi nie bola, moze jedynie przy jakims ucisku, bo corka czasem jak ze mna lezy to sie wierci i skacze i czasem mi przywali.
Mam nadzieje, ze u nas bedzie tak samo i ze wroci do szkoly we wrzesniu, bo inaczej kiepsko bedzie z naszym zdrowiem psychicznym U nas wysylaja zadania do zrobienia, ale tak naprawde sa nie obowiazkowe. A poza tym wiekszosc z nich to jakies projekty, zeby zrobic cos z materialow recyklowanych, albo nauczyc sie tanczyc jakas piosenke na just dance
Gratuluje
Mi nie wiem czemu chodzi po glowie, ze moze beda blizniaki, chociaz w rodzinie nie ma i w ogole nie mialam jeszcze usg, ale jakos takie mam mysli... Do tego gdzies przeczytalam, ze kobiety po 35 roku zycia, z lekka nadwaga i niezamezne maja wieksze prawdopodobienstwo na blizniaki. No ja mam 35 lat i lekka nadwage a z partnerem jestesmy 10 lat ale bez slubu
Jaki piekny maluszek Graculuje!
Mi też chodzą po głowie bliźniaki.. moja mama ma rodzeństwo blizniaki.. kuzynka niedawno urodziła też blizniaczki..
Dziewczyny ja od tygodnia sie czuje fatalnie i od paru dni juz prawie nie wstaje z lozka albo mnie mdli, albo mnie glowa boli, albo mi sie cos w jelitach przewraca... U mnie teraz 8+0, pocieszcie mnie, ze to sie niedlugo skonczy...
Niedługo minie, u mnie od kilku dni jest k niebo lepiej dziś 9t3d
Ja mam 2 usg w uk no chyba że będzie potrzeba więcej (W ostatniej ciazy przez cukrzycę ciazowa od ok 26 tyg mialam co 3 tyg.Dokladnie ☺ ja tez juz nie moge sie doczekac.. w poprzedniej ciazy co dwa tyg chodzilam, mierzyl ją itd chyba bym zwariowala gdybym chodzila raz w miesiacu jak z pierwsza 16 lat temu..
Ja karmilam chyba miesiac (w sumie tez wtedy strs mialam bo staralismy sie o kredyt i tesciowa swirowala) pomimo ze chyba mialam pokarm.. chyba ze utracilam i mala sie wtedy wkurzala.. w pierwszej ciazy tez szybko stracilam pokarm przez tesciowa z nerwow..
W 6 tyg po porodzie dziecko przechodzi skok rozwojowy I wtedy czesto myślimy że nie mamy pokarmu, pokarm nie zanika tak szybko nawet z nerwów (W czasie wojny itd kobiety karmili czesto starsze dzieci)
Najważniejsze jest starać się podchodzić do tego spokojnie I nie słuchać innych jak np dziecko placze.. teksty typu a może masz chudy pokarm itd.. Nie sluchac
Ja wykarmilam 5 I nie przyszło mi to łatwo.. Z pierwszym podcietalam regularnie I w między czasie uczyłam go ssać piers..
Jakbyście miały pytania to piszcie
QUOTE="Piernik98, post: 19493550, member: 196794"]
Wyszlam dzis z domu na jakies zakupy. Glownie chcialam isc do douglasa. Duszno mi bylo juz w metrze. Do sklepu nie jestem w stanie wejsc ani nic zmierzyc bo tak mi duszno ze mam zawroty glowy. Tyle bylo moich zakupow ze kupilam tylko kilka kosmetykow w douglasie i nic nigdzie wiecej bo nie bylam w stanie. Cos okropnego. Mam wrazenie jakbym miala polowe mniejsze pluca i nie moge zlapac tchu.
[/QUOTE]
Ja ostatnio w sklepie bylam w miseczce.. to po chwili nie mogłam oddychać
Ja mam 170 wzrostu i przed pierwsza ciaza bylam szczupla, wazylam okolo 60 i w ciazy niewiele przytylam. Niestety przytylam pozniej i teraz waze 77 Mam nadzieje, ze teraz nie przybedzie mi sporo.
Dawniej robili rozne rzeczy, o ktorych jeszcze nie bylo wiadomo, ze moga szkodzic. Poronien tez bylo wiecej.
Zazdroszcze grilla my ostatni raz robilismy u tesciowej we Wloszech w styczniu i teraz to chyba dluuuugo bedziemy musieli czekac
My pierwszy w tym roku.. mamy ogródek na szczęście wiec możemy zrobić.
Ależ jestem zmeczona dziś.
Ja zrobiłam wszystko.
Bardzo mi przykro z powodu straty jednego maleństwa
Dziewczyno, ktore miały pozytywne wizyty gratuluję.
Ja jeszcze 22 dni do wizyty.. powiem wam że się stresuje
Niestety nie mam możliwości wczesniej się dowiedzieć czy wszystko ok..