Martaa24
Fanka BB :)
Usg u ginekologa 150, a 350 za samo badanie z krwi.Do obu Was to samo pytanie
Ale już za zintegrowany test wg FMF? USG+Pappa?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Usg u ginekologa 150, a 350 za samo badanie z krwi.Do obu Was to samo pytanie
Ale już za zintegrowany test wg FMF? USG+Pappa?
Hehe a to chyba zawsze coś maja lekarza, ze denerwują moj znów ma dowcip hmmmm bardzo zboczony, czasem niezręcznie a ma z 60 lat jak nic ale widac ze to jego całe życie i co najbardziej mi się podoba mogę dzwonic o każdej porze dnia do niego z pytaniami. Pewnie jak już prowadził Ci jedna ciąże i masz sprawdzonego to najważniejsze ☺ nasza 1 ciąża wiec nie wiedziałam u kogo prowadzić czy u takiego co w szpitalu pracuje czy na NFZ czy zostać u swojego.
Ja pije surowe mleko prosto od krowyDziewczyny zjadłam trochę suszonej kiełbasy polskiej i zastanawiam się czy to mi nie zadzkodzi .... Jak sądzicie można to jeść czy lepiej już nie ryzykować ?
Wymiotuje teraz z rana bo mam mdłości, ale bezpośrednio po kiełbasie nie mam mdłości ani wymiotówJa pije surowe mleko prosto od krowy
Jak nie zwymiotujesz to nie zaszkodzi to by znaczylo ze kielbacha byla ok
Gdybysmy mialy jesc to co wszyscy mowia to ja np bym z glodu umarla
Ja 156Witaj w klubie niskopiennych, mam dokładnie ten sam wzrost, więc myślę że doskonale się rozumiemy
Ja też mam 5 tygodni pomiędzy wizytami na nfz. Ale ja chodzę jeszcze prywatnie więc wyjdzie 3 tygodnie.Ja mam prenatalne 5.06 i właściwie nie wiem co będą robić czy tylko usg czy usg i krew w skierowaniu jest napisane, że badania pierwszego trymestru i w sumie to mi się wydaje, że późno mi te badania wyznaczyła bo u mnie to będzie 12+3 albo 12+4.
Poza tym kolejną wizytę mam do gina umówić po badaniach i też mi się wydaje, że to bardzo odległy termin między jedną a drugą wizytą , bo to będzie ok 5 tygodni.
Super wiadomościNo już jestem po wizycie!!
Zobaczyłam już swojego robaczka [emoji173][emoji173][emoji847]
7,6 mm, a serduszko biło 115 uderzeń/minutę [emoji847][emoji173]
Mój lekarz też nie sprawdzal jak szybko bije. Ale wiem po poprzedniej ciąży, że on nie jest za tym, żeby we wczesnej ciąży włączać te fale w USG które łapią odgłos bicia serca. Są opinie, że to może szkodzić bobasowi i on woli nie ryzykować na początku ciąży. W pozniejszej ciazy już sprawdzał i mi na chwilę też włączał, żebym posłuchała.SuperCzyli dzidzia rosnie zdrowo Kurcze moja mi nie mowila i chyba nawet nie sprawdzala jak szybko bije
150 zł to wg mnie nie jest dużo jak na wizytę prywatną u ginekologa w dzisiejszych czasachU mnie na pruwatnej byl nie przyjemny,a na nfz mily , moze wieksza kase dostaje chociaz skroil mnie na 150zl
Jak masz od sprawdzonego rzeznika to nie musisz sie bacWymiotuje teraz z rana bo mam mdłości, ale bezpośrednio po kiełbasie nie mam mdłości ani wymiotów ☺
Ja też kurdupel, bo 159 ale wiecie, małe jest piękneJa 156
Dla mnie duzo na chwile obecna takze bede chodzic tylko na nfzJa też mam 5 tygodni pomiędzy wizytami na nfz. Ale ja chodzę jeszcze prywatnie więc wyjdzie 3 tygodnie.
Super wiadomości
Mój lekarz też nie sprawdzal jak szybko bije. Ale wiem po poprzedniej ciąży, że on nie jest za tym, żeby we wczesnej ciąży włączać te fale w USG które łapią odgłos bicia serca. Są opinie, że to może szkodzić bobasowi i on woli nie ryzykować na początku ciąży. W pozniejszej ciazy już sprawdzał i mi na chwilę też włączał, żebym posłuchała.
150 zł to wg mnie nie jest dużo jak na wizytę prywatną u ginekologa w dzisiejszych czasach