reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja w terminie @ czulam tylko pobolewanie typowo okresowe potem az do 8+0 nic no i teraz to co pisalam 😂 ja tez juz zbyt dlugo leze chyba ale no co zrobic jak trzeba. Dzis o dziwo ugotowalam zupe, wczoraj na wieczor zrobilam chałkę z kruszonką a po za tym sily na nic nie mam 😅

Łeee to i tak ogarniasz dużo. Moje ruchy to naszykowane śniadania, siku, pójść do sypialni 😂 obiady teściowa przywozi a resztę mąż ogarnia wiec już pierdolca za przeproszeniem dostaje, ale wiadomo jak trzeba to wyjścia nie ma. Ważne, ze juz pomału chyba mdłości odchodzą ufffff 😜

reklama
Też się łapie na tym i mam ochotę jej powiedzieć.. Ale się wstrzymuje. Jeszcze i tak czekam 10dni na kolejne usg żeby potwierdzić czy jest zarodek...
Ehhh biedna się boi, ale na pewno będą szczęśliwi jak się dowiedzą o dzidzi tylko rzeczywiście może poczekać aby minął ten 1 trymestr. Na spokojnie chodź wiadomo trudno ja pewnie od razu bym juz palnęła ze już jestem w ciąży 🤦🏼‍♀️ nie umiem utrzymać długo języka za zębami niestety 😂

Właśnie rozmawiałam z mamą tak o dupie marynie i wszedł temat na ciążę i badania i tekst mojej mamy : wy sobie odpocznijcie i może po wakacjach sie o dziecko starajcie.. Niech organizm odpocznie, chwile co miałaś zabieg... Aż boje się jak zareaguje na kolejną ciążę... Oby było teraz wszystko dobrze...

Jakiś czas temu rozmawiałam z babcia i mi powiedziała, ze kuzynka jest w ciąży i „ojejku jakie to straszne w takich czasach” ;)

A zareagują na pewno dobrze, ucieszą się ;) to tylko takie gadanie ;)

Dziewczyny a tez macie z wlosami tak ze lecą garsciami? Spodziewalam sie ze beda piekne, tak sie mowi przeciez ze w ciazy wlosy sa takie zdrowe i szybko rosna a moje zaczely wypadac na potege, nawet nie tylko wypadac ale pojawil sie łupież...nic go nie chce zedrzeć. Myje wlosy tak czesto jak wczesniej i pielegnacji tez nie zmienilam a oprucz obrzydliwego tradziku na dekolcie, plecach i twarzy jeszcze ten łupież i wypadajace wlosy. Taka mnie depresja dopada ze cos okropnego 😭😭😭 wygladam jakbym o siebie nie dbała. Mam wrazenie ze bezdomni wyglądaja lepiej niż ja. Zadne drogie kosmetyki nic nie pomaga...porażka jakas 😰😪😭

Ja w terminie @ czulam tylko pobolewanie typowo okresowe potem az do 8+0 nic no i teraz to co pisalam 😂 ja tez juz zbyt dlugo leze chyba ale no co zrobic jak trzeba. Dzis o dziwo ugotowalam zupe, wczoraj na wieczor zrobilam chałkę z kruszonką a po za tym sily na nic nie mam 😅

No i mi narobiłaś ochoty na chałkę z masełkiem 🤤🙈

Jakiś czas temu rozmawiałam z babcia i mi powiedziała, ze kuzynka jest w ciąży i „ojejku jakie to straszne w takich czasach” ;)

A zareagują na pewno dobrze, ucieszą się ;) to tylko takie gadanie ;)
Tu jest kwestia, że w przeciągu pół roku miałam 2 zabiegi (straciłam 2 ciążę) 6 kwietnia byliśmy umowieni w Matce Polce na badania genetyczne ale przez wirusa nam odwołali... No i potem 24 zrobiłam test i wyszły 2 kreski. Sama się wystraszylam, że to może za szybko :o i już nie chciałam nic mówić mamie bo wiem jak bardzo przeżyła ostatnie poronienie. Najgorzej, że jak byłam wczoraj to nic się nie dowiedziałam bo ciąża okazała się młodsza i był tylko pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym i tyle :( i mam kontrol za 10 dni... Do tego faszeruje się lekami i cholernie boje co to będzie...

Dziewczyny a tez macie z wlosami tak ze lecą garsciami? Spodziewalam sie ze beda piekne, tak sie mowi przeciez ze w ciazy wlosy sa takie zdrowe i szybko rosna a moje zaczely wypadac na potege, nawet nie tylko wypadac ale pojawil sie łupież...nic go nie chce zedrzeć. Myje wlosy tak czesto jak wczesniej i pielegnacji tez nie zmienilam a oprucz obrzydliwego tradziku na dekolcie, plecach i twarzy jeszcze ten łupież i wypadajace wlosy. Taka mnie depresja dopada ze cos okropnego 😭😭😭 wygladam jakbym o siebie nie dbała. Mam wrazenie ze bezdomni wyglądaja lepiej niż ja. Zadne drogie kosmetyki nic nie pomaga...porażka jakas 😰😪😭

Ja zauważyłam ze na szczotce mam o wiele wiece włosów niż normalnie czyli tez wypadają mi bardziej i bardziej się przetłuszczają zauważyłam ale za to paznokcie mam takie mocne i szybka rosną jak nigdy. Ale pryszcze oczywiscie tez mi wyskakują na buzi obecnie dziś wpadły mi dwie nówki sztuki 😬 a nigdy nie miałam problemu z cera no ale cóż życie 😂 i mam bardzo ale to bardzo sucha skore na ciele aż biała mi się robi 😓 ooo takie moje objawy 😂

reklama
Do góry