reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

@Piernik98 odchodzi się od podawania dolarganu. U nas w szpitalu wycofali w zeszłym roku.
Podali mi przy pierwszym porodzie. Miałam nieprzyjemna jazdę, a synek miał problemy z oddychaniem i obniżone napięcie mięśniowe.
Coś rzeczywiście jest z tym dolarganem może na rzeczy bo u mnie było tak samo, problemy z oddychaniem i 0 punktów za napięcie miesniowe. Oczywiscie brak kontaktu skóra do skory i pierwszego karmienia bo ja od razu zabrali. Strasznie długo nie mogłam się pogodzić z tym ze miała taki start mimo idealnej bezproblemowej ciąży.

reklama
Powiem wam, dziś kupiłam w pepco pajacyki i body bo jest na wszystko -30% wiem ,że to za szybko Ale w pierwszej i drugiej ciąży też kupowałam:)
Ja dziś jak byłam w Pepco to rozmarzylam sie na widok dziewczęcych ubranek.. ehh marzę, zeby w brzuszku mieszkała zdrowa córeczka 🙂 dla dziewczynek zawsze w Pepco jest tyle pięknych ciuszkow a dla chłopaków bieda.. przynajmniej w moim Pepco tak jest.

Dziekuje wszystkim za trzymane kciuki! Jestem po wizycie i musialam sie uspokoic. Jest zarodek, ciaza zywa, serduszko bije. Jak tylko go zobaczylam to plakalam i po prostu nic mi z obrazu nie zostalo jak zdjecie z USG. Serduszka nie slyszalam ale widzialam jak pika ❤ Ciaza jest starsza niz z OM bo wychodzi na razie 7+3 :) na znikajace objawy powiedziala gin tylko ze dobrze ze chcialam skontrolowac to. Na szczescie poki co nic sie nie dzieje. Zalozyla mi karte, dala skierowanie na badania i skierowanie na prenatalne na NFZ bo po poronieniu mowila ze mi zrobia razem z testem pappa. Wszystko wyjasnila i na ten moment wpisala termin porodu na 21.12. Mam nadzieje, ze bedzie juz tylko dobrze. Jak wyszlam to nawet poczulam chwile mdlosci az maz sie smial ale to chyba z glodu bo prawie nic dzis nie zjadlam.. Powiem tak. Wielka ulga aczkolwiek wszystko sie jeszcze moze sie zdarzyc. Ciesze sie, ze tu jestescie i tak wspieracie! ☺️ A tutaj zdj malucha

Załączniki

• 008373AB-D3B3-4AEA-B116-425113EE917D.jpeg
    008373AB-D3B3-4AEA-B116-425113EE917D.jpeg
    149,8 KB · Wyświetleń: 106
Ja dziś 7+6 i czuję się coraz gorzej... Po cichu liczyłam, że może dotrwam do II trymestru bez ekscesów ale chyba się nie obejdzie 🤦‍♀️
Boli mnie głowa i coraz bardziej mnie mdli, niby nadal jem praktycznie wszystko ale są już zapachy od których mnie odrzuca, np. wędliny 🤷‍♀️ jestem już po dwóch paracetamolach ale nie pomogło, a akurat bóle głowy mnie bardzo stresują bo przez lata miałam bardzo silne migreny / bóle napięciowe i łykałam mnóstwo leków. Od roku praktycznie miałam spokój i boję się żeby przy ciąży nie wróciło bo nie mam czym się ratować 😕
Także mi dziś humor siada, ale miło widzieć Wasze pozytywne relacje z wizyt 😍

Dziekuje wszystkim za trzymane kciuki! Jestem po wizycie i musialam sie uspokoic. Jest zarodek, ciaza zywa, serduszko bije. Jak tylko go zobaczylam to plakalam i po prostu nic mi z obrazu nie zostalo jak zdjecie z USG. Serduszka nie slyszalam ale widzialam jak pika ❤ Ciaza jest starsza niz z OM bo wychodzi na razie 7+3 :) na znikajace objawy powiedziala gin tylko ze dobrze ze chcialam skontrolowac to. Na szczescie poki co nic sie nie dzieje. Zalozyla mi karte, dala skierowanie na badania i skierowanie na prenatalne na NFZ bo po poronieniu mowila ze mi zrobia razem z testem pappa. Wszystko wyjasnila i na ten moment wpisala termin porodu na 21.12. Mam nadzieje, ze bedzie juz tylko dobrze. Jak wyszlam to nawet poczulam chwile mdlosci az maz sie smial ale to chyba z glodu bo prawie nic dzis nie zjadlam.. Powiem tak. Wielka ulga aczkolwiek wszystko sie jeszcze moze sie zdarzyc. Ciesze sie, ze tu jestescie i tak wspieracie! ☺ A tutaj zdj malucha

Wspaniale !!!!

Ale dzisiaj udany dzień :-)

Ja dziś jak byłam w Pepco to rozmarzylam sie na widok dziewczęcych ubranek.. ehh marzę, zeby w brzuszku mieszkała zdrowa córeczka 🙂 dla dziewczynek zawsze w Pepco jest tyle pięknych ciuszkow a dla chłopaków bieda.. przynajmniej w moim Pepco tak jest.
Też tak na początku myślałam że dla dziewczynek jest więcej fajnych ubrań-wlasciwie ubranek mini😉ale jak uda mi się trafić na dostawę to jest wybór rozmiarów i możliwość ładnego ubioru nawet na większą okazję...

Ja mam za 10 dni i też się będę mega stresować. Moja pierwsza ciąża- pusty pęcherzyk i zabieg... Kolejna w 9 tyg przestało bić serduszko, mimo że na poprzedniej wizycie i wyniki wszystko idealnie. Jestem tak przewrażliwiona, że nie potrafie się cieszyć. Fajnie, że jest w macicy, że jest pęcherzyk zoltkowy to wyklucza to puste jajo ale chyba do końca pierwszego trymestru nie odetchne spokojnie.
Kochana ja Cię doskonale rozumiem. Mam za sobą 4 poronienia.. w jednej z tych ciąż też w 9 tygodniu przestało być serduszko.. ciężko jest wierzyć, że tym razem skończy się dobrze, szczególnie na początku ciąży.. ja dzis trochę odetchnęłam i zaczęłam myśleć bardziej optymistycznie ale to zasługa lekarza.. ale i tak czekam z niecierpliwoscia na badania prenatalne, czy wszystko będzie ok z babelkiem..

reklama
Ja odkąd mam dziecko jestem bardzo wrażliwa na krzywdę dzieci o często płacze jak coś przeczytam. A teraz w ciąży to już w ogóle. U mnie takie mocne wzruszenie to byl jeden z pierwszych objawów ciąży. Ledwo zaczęłam coś czytać o jakimś dzieciaczku i od razu łzy w oczach i dało mi to do myślenia, czy nie jestem w ciąży ;)
O rany, mam tak samo. A juz najgirsze sa dla mnie zbiórki pieniędzy na chore dzieci. Co chwile cos,sie wyświetla na,fb. Obserwuje kilka gdzie zbieraja pieniadze dla dzieci z SMA i najchętniej to bym wplacila wszystko z konta
18 miesięcy:) tez rok po roku
O to na razie wygrywasz w,stawce :D
Dziekuje wszystkim za trzymane kciuki! Jestem po wizycie i musialam sie uspokoic. Jest zarodek, ciaza zywa, serduszko bije. Jak tylko go zobaczylam to plakalam i po prostu nic mi z obrazu nie zostalo jak zdjecie z USG. Serduszka nie slyszalam ale widzialam jak pika ❤ Ciaza jest starsza niz z OM bo wychodzi na razie 7+3 :) na znikajace objawy powiedziala gin tylko ze dobrze ze chcialam skontrolowac to. Na szczescie poki co nic sie nie dzieje. Zalozyla mi karte, dala skierowanie na badania i skierowanie na prenatalne na NFZ bo po poronieniu mowila ze mi zrobia razem z testem pappa. Wszystko wyjasnila i na ten moment wpisala termin porodu na 21.12. Mam nadzieje, ze bedzie juz tylko dobrze. Jak wyszlam to nawet poczulam chwile mdlosci az maz sie smial ale to chyba z glodu bo prawie nic dzis nie zjadlam.. Powiem tak. Wielka ulga aczkolwiek wszystko sie jeszcze moze sie zdarzyc. Ciesze sie, ze tu jestescie i tak wspieracie! ☺ A tutaj zdj malucha
Wiedziałam, ze tak będzie! Gratuluję :) jestes po prostu szczesciara, która przechodzi ciążę bezobjawowo, chciałabym tak :D

Do góry