reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Mam podobnie. Ciąża młodsza... Pęcherzyk widoczny z całkiem żółtym. (Ys 3mm) mam przyjść za 10 dni na kontrole...

Ja też tak miałam, z OM wychodził 6+1, ale był sam pęcherzyk z "żółtkiem" ;) Stresowałam się, ale okazało się przy wizycie na następny tydzień, że wg USG ciąża 6 dni młodsza i już biło serduszko :) Więc na pewno będzie dobrze ❤️

reklama
Ja też tak miałam, z OM wychodził 6+1, ale był sam pęcherzyk z "żółtkiem" ;) Stresowałam się, ale okazało się przy wizycie na następny tydzień, że wg USG ciąża 6 dni młodsza i już biło serduszko :) Więc na pewno będzie dobrze ❤
Ja mam za 10 dni i też się będę mega stresować. Moja pierwsza ciąża- pusty pęcherzyk i zabieg... Kolejna w 9 tyg przestało bić serduszko, mimo że na poprzedniej wizycie i wyniki wszystko idealnie. Jestem tak przewrażliwiona, że nie potrafie się cieszyć. Fajnie, że jest w macicy, że jest pęcherzyk zoltkowy to wyklucza to puste jajo ale chyba do końca pierwszego trymestru nie odetchne spokojnie.

Ja na lato na pewno też się przerzuce na sukienki :) ale przy takiej pogodzie jak teraz (u mnie dziś koło 10 stopni) i brzuszku małych rozmiarów takie spodnie z gumą na brzuszku mi pasuja :)

Ja muszę się zaopatrzyć chyba w takie gacie, 9 tydzień, a brzuchola mi już wywaliło 😱 Ale ja raczej z tych drobniejszych, więc widać od razu... A o dżinsach to mogę już pomarzyć 😂 Dobrze, że lato idzie, lubię sukienki, będą jak znalazł 😁

Ja na lato na pewno też się przerzuce na sukienki :) ale przy takiej pogodzie jak teraz (u mnie dziś koło 10 stopni) i brzuszku małych rozmiarów takie spodnie z gumą na brzuszku mi pasuja :)
Ja nie miałam problemów w poprzednich ciążach początkowo, nigdy też nie poronilam. Ale też się strasznie stresuję ze względu na swój wiek.
Najpierw czy nie jest pusty pęcherzyk ( jutro się dowiem), potem serduszko...potem prenatalne. Strasznie dużo stresu...

Dziewczyny co to jest ten hematokryt? Nigdy nie miałam podwyższonego tego i teraz się na czytałam po necie i juz zaczynam. Się bać😭😭spotkała się któraś z Was z tym?

Załączniki

• Screenshot_20200505_152524_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200505_152524_com.android.chrome.jpg
    189,1 KB · Wyświetleń: 59
Dziewczyny co to jest ten hematokryt? Nigdy nie miałam podwyższonego tego i teraz się na czytałam po necie i juz zaczynam. Się bać😭😭spotkała się któraś z Was z tym?

Znalazłam coś takiego :

Hematokryt w ciąży

"Morfologia krwi kobiet w ciąży może odbiegać od normy. U kobiet, które spodziewają się dziecka, następuje spadek poziomu hematokrytu o 4–7% i jest to normalne."

A jaki zakres podaje Twoje laboratorium?

Cały czas myślałam że będę rodzic naturalnie jednak okazało się że miałam cesarke
Ja będę testowała za kilka dni , dziś jest dopiero 19 dzień cyklu , mam takie same objawy jak ty , a ze mam 2 ciąże za sobą w tym jedno poronienie to jestem dobrej myśli ;)
Znalazłam coś takiego :

Hematokryt w ciąży

"Morfologia krwi kobiet w ciąży może odbiegać od normy. U kobiet, które spodziewają się dziecka, następuje spadek poziomu hematokrytu o 4–7% i jest to normalne."

A jaki zakres podaje Twoje laboratorium?
Ale ja nie mam właśnie tego poniżej normy tylko powyżej ☹️

reklama
Tutaj daje normy mojego labolatorium

Załączniki

• Screenshot_20200505_152534_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200505_152534_com.android.chrome.jpg
    140,1 KB · Wyświetleń: 54
Do góry