reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja walczylam z tradzikiem ponad 10 lat, bylam leczona nawet izotekiem jesli wiesz co to jest. Leczylam sie przez ten trądzik na depresje. Uwierz mi badz nie ale tak bylo. Ostatnio w wieku 9 lat mialam ladną buzie, tyle lat walcze i bylo juz w miare w miare i nagle taki nawrót...nie chce mi sie naqet juz mowic co ja czuje. Jestem wewnetrznie rozdarta.
Jako nastolatka też miałam straszny problem. Później jak miałam 22 lata i zaszłam w pierwszą ciążę to mi przeszło. I tak do 30 lat było ok... Potem zaczęły się pojawiać od ust w dół...broda, na żuchwie i na szyi. Często bolesne.
Teraz odpukac od 2 tyg. spokój.

Faktycznie hormony nami rządzą w każdym względzie.

reklama
Też bym to chciała zobaczyć [emoji81]
A ja jestem załamana. 10 lat wegetarianizmu się poszło...
Wszystko mnie odrzuca poza owocami a jak mąż usmażył sobie kotleta z kurczaka to mu ukradłam. Mina męża - bezcenna. Ja obiecałam sobie już dawno, ze jeżeli w ciąży organizm się będzie domagał to będę jeść. Ale smutno mi. No cóż, jeszcze 8 miesięcy.

Co to za uczucie tych nóg?

Takie dziwne uczucie tego bolu ? Muszę ruszać nogami, napinac, naciągnąć stopę w górę i dół.. kopać.. niestety mecza w trakcie spoczynku.. Więc nie da się spać.. :(
Wyczytałam że te tabl na mdlosci moga spowodować ten stan (antichistamine wlasnie) I nie wiem co robic.. czy pomagać sobie w mdlosciach Ale szkodzić na łydki czy radzić z mdlosciami i męczyć z lydkami... :(

Jako nastolatka też miałam straszny problem. Później jak miałam 22 lata i zaszłam w pierwszą ciążę to mi przeszło. I tak do 30 lat było ok... Potem zaczęły się pojawiać od ust w dół...broda, na żuchwie i na szyi. Często bolesne.
Teraz odpukac od 2 tyg. spokój.

Faktycznie hormony nami rządzą w każdym względzie.
Mam 21 lat. Wątpie ze kiedykolwiek mi przejdzie. Mi nic nie pomoze a samo watpie ze zejdzie...jakas nieuleczalna wersja chyba 🤦‍♀️ jeszcze miałam łojotokowe zapalenie skóry ale na szczescie wyleczyl izotek. Chociaz tyle. Mialam mase badan robionych, masa lekow i bez sensu. Nie robilabym nic a i tak byloby tak samo 🤷‍♀️ mam jedynie ogromna nadzieje ze moje dzieci tego nie odziedzicza...lecz to niestety jest w genach...nie mialabym serca patrzec na ich cierpienie z tego powodu tak jak mnie to spotkalo...

Dziękuję za podpowiedzi 🙏 na pewno skorzystam jak nie uda mi się wywalczyć tutaj.

Dopiero 7+3, pytałam na wizycie ginekologa czy mogłabym zrobić badanie progesteronu, bo miałam plamienia wcześniej. Powiedział, że nie wykonują i dzwonił nawet do szpitala w większym mieście z zapytaniem o dhupaston,ale powiedzieli mu, że daje się go tylko w szczególnych sytuacjach, po kilku poronieniach, kiedy kobieta sama nie może utrzymać ciąży.

W Polsce okolice Rzeszowa a od prawie 10 lat w Norwegii ;) a Ty?

W Poznaniu 🙂 myślałam, że też gdzieś tutaj to podałabym Ci namiary na moją gin i wszystko by Ci od ręki załatwiła :)

Mam 21 lat. Wątpie ze kiedykolwiek mi przejdzie. Mi nic nie pomoze a samo watpie ze zejdzie...jakas nieuleczalna wersja chyba [emoji2356] jeszcze miałam łojotokowe zapalenie skóry ale na szczescie wyleczyl izotek. Chociaz tyle. Mialam mase badan robionych, masa lekow i bez sensu. Nie robilabym nic a i tak byloby tak samo [emoji2368] mam jedynie ogromna nadzieje ze moje dzieci tego nie odziedzicza...lecz to niestety jest w genach...nie mialabym serca patrzec na ich cierpienie z tego powodu tak jak mnie to spotkalo...
A może teraz Ci się trochę uspokoi?
Też nie wiem jak to u Ciebie wygląda.
Czasami jak cera się robi dojrzalsza to ustępują nasilone objawy.

Czasami...jak u mojej siostry - dopiero się pojawia.

Trzymam kciuki żeby burza hormonów u Ciebie akurat zrobiła porządek z cerą [emoji4]

Od półtora godziny już nie śpię. Zdążyłam coś przekasic i wypić półtora litra wody 🙈🤷‍♀️

Tak mi się chce paluszków i na szczęście znalazłam.
No nic odpalam serial pośpię w dzień
😁🤣

20200503_053049.jpg

Od półtora godziny już nie śpię. Zdążyłam coś przekasic i wypić półtora litra wody [emoji85][emoji2368]

Tak mi się chce paluszków i na szczęście znalazłam.
No nic odpalam serial pośpię w dzień
[emoji16][emoji1787]

Zobacz załącznik 1114538
Ja właśnie się obudziłam i wstałam do toalety... zrobilam to zbyt gwałtownie... i już wiem, że ten dzień będzie pod znakiem "rozmów z lwem" [emoji13]

Ja tez juz sie obudzilam jakis czas temu, ale ze moi wstaja dopiero kolo 9, to nie chce wstawac i halasowac. Moze jeszcze za chwile uda mi sie pospac.

reklama
Do góry