reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

@Rumiankowa w pełni to rozumiem, u mnie próg bólu też jest duży, ale mam już serdecznie dość leżenia w łóżku. Dzisiaj wstałam na śniadanie, ale po kilku chwilach był zwrot :(

Na ostatniej wizycie byłam 21.04,wtedy lekarz potwierdził ciąże, powiedział że wszystko w porządku i że spotykamy się za miesiąc (razem z kompletem badań) - wtedy to będzie 10 tc. Teraz czytając Wasze posty zastanawiam się czy tego nie przesunąć i iść wcześniej. Z drugiej strony, powiedział też, że łatwiej będzie mu określić kiedy zrobić badanie prenatalne jak przyjdę w tym 10 tygodniu,a wydawać co dwa tyg ponad 200 zł na wizytę mi się nie uśmiecha :(
No ja byłam wczoraj i teraz tez dopiero w 10 tygodniu - 22 maja dokładnie ;) to wg usg będzie 9+5 ;)
I wtedy tez będę umawiać się na prenatalne.

Ja się chyba powoli zaczynam dziś zbierać. Wypiłam imbir, posłuchałam jeszcze kota (serio to na mnie działa, prawie jak medytacja jakas) i mogę się już ruszac. Ale o jedzeniu nie mogę nawet myśleć na razie. Zrobię sobie „rosół” warzywny później to może jakoś wejdzie.
Mam nadzieje, ze u Ciebie tez jeszcze trochę odpuści ;)

reklama
Hej nie było mnie trochę i aż ciężko Was nadrobić 🤦‍♀️😂 u mnie z ciśnieniem bez zmian teraz doszło bóle krocza jakby w środku coś mnie rozpieralo i kulo do tego macica i jajniki bolą jakby ktoś je miał rozerwać... Przez to ciśnienie to już w ogóle nie jestem do życia..
Co do nocek Moja Córeczka jak skończyła 7 miesięcy od tamtej pory przesypia całe noce🤷‍♀️ ale po kolkach jej zostało że kładzie się spać o 18 🤷‍♀️ i śpi do 5 rano😁

Ja również na sokach...nie jestem w stanie nic zjeść rano. Sok pomidorowy, pomarańczowy... pomagają trochę. Tak po ok. 1-2 h jestem w stanie coś zjeść [emoji846]
Dzień dobry

W nocy mdlosci mnie budziły... Od rana dalej to samo.. napilam się trochę soku pomidorowego z myślą że może pomoże.

Jeśli ktoś dziś wizytuje to trzymam kciuki.

Miłego dnia
Życzę Wam dziewczyny spokojnego 1 maja [emoji6]

Wg OM 6+2, ale owu miałam dopiero w 18 dc, więc obstawiam 5+6 mniej więcej.

No to moim zdaniem może jeszcze nic nie być bo moj lekarz w 5 tc nawet nie chciał mi robić usg bo mówił ze nie ma sensu dopiero 6+3 miałam i bylo widać. Nie załamuj się myśle ze jest po prostu za wcześnie jeszcze 😘❤️

reklama
Hej nie było mnie trochę i aż ciężko Was nadrobić [emoji2356][emoji23] u mnie z ciśnieniem bez zmian teraz doszło bóle krocza jakby w środku coś mnie rozpieralo i kulo do tego macica i jajniki bolą jakby ktoś je miał rozerwać... Przez to ciśnienie to już w ogóle nie jestem do życia..
Co do nocek Moja Córeczka jak skończyła 7 miesięcy od tamtej pory przesypia całe noce[emoji2368] ale po kolkach jej zostało że kładzie się spać o 18 [emoji2368] i śpi do 5 rano[emoji16]
Cześć [emoji846]
A masz za wysokie czy za niskie ciśnienie?
Ja miałam nadciśnienie przy poprzednich ciążach. Teraz zapewne też nie uniknę.
Mnie również coś kłuje, raz z jednej, raz z drugiej strony...i czasami macica mi się napina. U mnie to 5 tydzień plus 3 dni....do lekarza na pierwszą wizytę idę 6 maja.

Jak myślicie dziewczyny... Będzie już coś widać? Czy zrobić betę w poniedziałek?

Do góry