reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

No ale cena wizyty prywatnej u lekarza to i tak nie az taka tragedia. Wyslalam ostatnio faceta po potas i magnez do apteki. Zaplacil 70€ [emoji33][emoji33][emoji33] i to starczy na 45 dni tylko...jak tylko bede w polsce musze sobie rozne zapasy porobic bo te ceny tutaj mnie przerazaja w stosunku do cen w polsce
No to faktycznie lepiej zapasy zrobić w Pl. Ceny z kosmosu [emoji33][emoji33]

reklama
U was w DE tez takie ceny?
Nie na szczęście nie. Nie wiem jak w innych landach bo im bogatszy Land tym drożej w sklepach. Ja póki co nie narzekam na ceny.

Jak np dostaje receptę czerwona to za leki place 5 euro albo są za darmo a jak zielona to 100% lub 80% płatności. A jak idę tak bez żadnej recepty to zależy co kupuje są droższe i tańsze rzeczy.

Nie na szczęście nie. Nie wiem jak w innych landach bo im bogatszy Land tym drożej w sklepach. Ja póki co nie narzekam na ceny.

Jak np dostaje receptę czerwona to za leki place 5 euro albo są za darmo a jak zielona to 100% lub 80% płatności. A jak idę tak bez żadnej recepty to zależy co kupuje są droższe i tańsze rzeczy.
To moze dlatego tak drogo bo w stolicy mieszkam....ja kazda recepte 100% place ☹

To moze dlatego tak drogo bo w stolicy mieszkam....ja kazda recepte 100% place [emoji852]
O kurcze. To nie u nas nie. No ja na IO biorę metformine i jak lekarz stwierdzi że mam brać metę to mam ja tutaj za darmo tak samo insulinę i glukometr ale strzykawki igly już muszę kupić za 100%
Za leki na tarczyce place 5 euro za 100 tabletek

Tak wiem tez się martwię tym tsh ale mam hashimoto i biorę cały czas letrox 50 dziś wzielam jeszcze połówkę czyli 75 bo wierze ze każdy dzień jest tutaj cenny a mojemu gin chyba średnio mogę zaufać....

Mi też wyszło TSH podwyzszone i najpierw dostałam ten Letrox 50 1x1, a wczoraj dzwoniła do mnie pani endokrynolog i powiedziała że trzeba zbic szybciej i jednak mam brać jednego dnia 1 tabletkę, a drugiego dwie tak żeby wyszło te 75 średnio, więc chyba dobrą decyzję podjęłaś o zwiększeniu dawki 😘

Mi też wyszło TSH podwyzszone i najpierw dostałam ten Letrox 50 1x1, a wczoraj dzwoniła do mnie pani endokrynolog i powiedziała że trzeba zbic szybciej i jednak mam brać jednego dnia 1 tabletkę, a drugiego dwie tak żeby wyszło te 75 średnio, więc chyba dobrą decyzję podjęłaś o zwiększeniu dawki 😘

Tez tak myśle wiem ze nie powinnam na własna rękę ale tez wiem ze czym szybciej tym lepiej :p

reklama
Do góry