reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
O witam w klubie tez waze 46 😁 przy 159. Male jest piekne 😂😅 tez masz problem z kupnem butów w twoim rozmiarze moze? Bo ja mam 35/36 i szczerze mowiac czesto jest to wyzwaniem
Ooo to nie jestem sama,miło ze mniw ktos rozumie;) a buciki 35 małe a 36 duuuze,)czasem zdarza się coś kupić na dziale dziecięcym☺😚😚pozdrawiam

Czasem tak, zależy ile trwa pierwsza. Dzisiaj przeszła sama siebie.. Usnela dopiero o 15 a ja ledwo żyję. Nie wiem czy czasem nie przechodzi tego buntu dwulatka. Bo zawsze jest diabeł, ale ostatnio masakra. Dzisiaj rano już siedziałam i płakałam..
Może dziś miała wyjatkowo gorszy dzień i jutro będzie już ciut lepiej 🙂 chociaż wiem, że Ala ostatnimi czasy czesto daje ci popalic.. mi za to czasem w tej ciazy tak bardzo brakuje snu.. Olek w nocy nadal się budzi (wyrzynają mu się trójki i ostatnio potrafił się budzic w nocy 5-6 razy!!!), w dzień czasem śpi godzinę i troche więc zanim coś zjem i się położę to nie zdążę zasnąć a on wstaje 😔

Dziewczyny, mam pytanko 😉
Każda z nas powoli zbliża się do USG I trymestru i jednocześnie pierwszych możliwych badań prenatalnych. Jestem ciekawa co myślicie o Teście PAPP-A?
Po tym co dotychczas przeczytałam o tym badaniu, jestem coraz bardziej przekonana, że nie widzę sensu żeby je robić. Oczywiście mówię, że tylko dla mnie to nie ma większego sensu, a nie ogólnie 😀 ale jestem bardzo ciekawa Waszych opinii 😉
W skrócie, dla mnie to wygląda trochę jak badanie statystyczne i jeśli dobrze rozumiem to zrobienie go nie sprawi, że będę mogła w jakikolwiek sposób zapobiec ciężkim wadom, a tylko będzie to dla mnie informacja, że jeśli wyjdzie źle to dziecko może być chore.
Jestem ciekawa czy już orientowalyscie się w tym temacie i macie jakieś przemyślenia?
A może Dziewczyny które robiły takie badanie w poprzednich ciążach mogą coś powiedzieć?
Ja dostałam skierowanie więc będę je robić. W poprzedniej ciąży też robiłam. Nie wiem tylko jak zareaguje jeśli wynik będzie zły bo niestety podobno często się zdarza, że wszystko jest ok a wynik mówi co innego.

Hej, mam do was pytanko czy lekarz wam zlecił badanie progesteronu ? Obecnie jestem 5t2d, od tygodnia badam progesteron i z 27ng/ml spadł mi na 21ng/ml, dodam ze miałam problem z prolaktyną przed ciążą. Beta HCG rośnie prawidłowo. Jutro dopiero wizyta. A jak u was z progesteronem ?
Nie zlecił mi. Ale zastanawiam się czy sama sobie nie zrobię jak będę robić resztę badań.

Hej, mam do was pytanko czy lekarz wam zlecił badanie progesteronu ? Obecnie jestem 5t2d, od tygodnia badam progesteron i z 27ng/ml spadł mi na 21ng/ml, dodam ze miałam problem z prolaktyną przed ciążą. Beta HCG rośnie prawidłowo. Jutro dopiero wizyta. A jak u was z progesteronem ?
U mnie progesteron z 30 po tygodniu spadl na 25 a po kolejnym tygodniu na 17 i biore duphaston 3x dziennie juz 2 tydzien i jest wszystko w porzadku 😊😄

reklama
Co do rozmiaru stopy, to ja mam 34 :D buty na 35 czasami sa dobre, ale o szpilkach bez paska trzymajacego stopę moge zapomniec :D a i wzrost 150cm :D

Do góry