No to dobrzeStrasznie mi się słabo robiło i miałam wrażenie jakby głosy dochodziły do mnie z jakiejś odległości i mocno opóźnione reakcje na wszystko. Ale jest ok. Dziś wróciłam do starej dawki
reklama
Ooo to nie jestem sama,miło ze mniw ktos rozumie a buciki 35 małe a 36 duuuze,)czasem zdarza się coś kupić na dziale dziecięcym☺pozdrawiamO witam w klubie tez waze 46 przy 159. Male jest piekne tez masz problem z kupnem butów w twoim rozmiarze moze? Bo ja mam 35/36 i szczerze mowiac czesto jest to wyzwaniem
martini87
Fanka BB :)
Może dziś miała wyjatkowo gorszy dzień i jutro będzie już ciut lepiej chociaż wiem, że Ala ostatnimi czasy czesto daje ci popalic.. mi za to czasem w tej ciazy tak bardzo brakuje snu.. Olek w nocy nadal się budzi (wyrzynają mu się trójki i ostatnio potrafił się budzic w nocy 5-6 razy!!!), w dzień czasem śpi godzinę i troche więc zanim coś zjem i się położę to nie zdążę zasnąć a on wstajeCzasem tak, zależy ile trwa pierwsza. Dzisiaj przeszła sama siebie.. Usnela dopiero o 15 a ja ledwo żyję. Nie wiem czy czasem nie przechodzi tego buntu dwulatka. Bo zawsze jest diabeł, ale ostatnio masakra. Dzisiaj rano już siedziałam i płakałam..
martini87
Ja dostałam skierowanie więc będę je robić. W poprzedniej ciąży też robiłam. Nie wiem tylko jak zareaguje jeśli wynik będzie zły bo niestety podobno często się zdarza, że wszystko jest ok a wynik mówi co innego.Dziewczyny, mam pytanko
Każda z nas powoli zbliża się do USG I trymestru i jednocześnie pierwszych możliwych badań prenatalnych. Jestem ciekawa co myślicie o Teście PAPP-A?
Po tym co dotychczas przeczytałam o tym badaniu, jestem coraz bardziej przekonana, że nie widzę sensu żeby je robić. Oczywiście mówię, że tylko dla mnie to nie ma większego sensu, a nie ogólnie ale jestem bardzo ciekawa Waszych opinii
W skrócie, dla mnie to wygląda trochę jak badanie statystyczne i jeśli dobrze rozumiem to zrobienie go nie sprawi, że będę mogła w jakikolwiek sposób zapobiec ciężkim wadom, a tylko będzie to dla mnie informacja, że jeśli wyjdzie źle to dziecko może być chore.
Jestem ciekawa czy już orientowalyscie się w tym temacie i macie jakieś przemyślenia?
A może Dziewczyny które robiły takie badanie w poprzednich ciążach mogą coś powiedzieć?
martini87
Niee. To o czym mówisz to chyba nifty jeśli dobrze pamiętamA to jest ten sam test który wykrywa na 100% płeć na początku ciąży?
L
Lebkuchen_mum
Gość
OoohohoJa przy moich 165cm mam męża 190 mogę szaleć ze szpilkami
L
Lebkuchen_mum
Gość
Haahaha typowo tak jestOoo to nie jestem sama,miło ze mniw ktos rozumie a buciki 35 małe a 36 duuuze,)czasem zdarza się coś kupić na dziale dziecięcym☺pozdrawiam
martini87
Nie zlecił mi. Ale zastanawiam się czy sama sobie nie zrobię jak będę robić resztę badań.Hej, mam do was pytanko czy lekarz wam zlecił badanie progesteronu ? Obecnie jestem 5t2d, od tygodnia badam progesteron i z 27ng/ml spadł mi na 21ng/ml, dodam ze miałam problem z prolaktyną przed ciążą. Beta HCG rośnie prawidłowo. Jutro dopiero wizyta. A jak u was z progesteronem ?
L
Lebkuchen_mum
Gość
U mnie progesteron z 30 po tygodniu spadl na 25 a po kolejnym tygodniu na 17 i biore duphaston 3x dziennie juz 2 tydzien i jest wszystko w porzadkuHej, mam do was pytanko czy lekarz wam zlecił badanie progesteronu ? Obecnie jestem 5t2d, od tygodnia badam progesteron i z 27ng/ml spadł mi na 21ng/ml, dodam ze miałam problem z prolaktyną przed ciążą. Beta HCG rośnie prawidłowo. Jutro dopiero wizyta. A jak u was z progesteronem ?
reklama