reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Witajcie dziewczyny,

Chyba tez jestem w ciąży:), jakiś 6 tydzień, nie byłam jeszcze u lekarza ale umówiłam sie na 8 maja. Mam na imię Nika, mam 30 lat i 10-miesieczna córkę która nadal karmie piersią. Ciąża z zaskoczenia i pojęcia nie mam jak sobie poradzę z dwójka maluchów, mieszkamy daleko od rodziców i poza znajomymi nie możemy liczyć na nikogo w mieście - zapowiada sie hardcore:) - mamy które maja juz dzieci, pocieszcie mnie ze można to ogarnąć.
Gratuluję ciąży! Kochana nie Ty pierwsza która będzie miała tak szybko kolejne dziecko. Na pewno razem z mężem dasz sobie radę ✊

@ciokodjoko @Ika89biel @aga.i.nieszka
Super, że Wasze wizyty się udały :) oby tak dalej 🙂

Chyba tylko problemu z rozmiarami butow i nieraz ubran. Duzo pieknych rzeczy jest np rozmiaru "uniwersalnego" i lipa bo wisi jak worek 😰😭
O to to.. ja mam 159 i 47 kg (odkąd staram się o ciążę bo pół roku temu miałam 43 kg).

reklama
To natomiast u mnie synek urodzony w 41tyg a właściwie wciągnięty cc, bo miał mieć około 4kg i naturalnie nie dałabym rady a miał 4450😉miałam antybiotyk na infekcje w 6mies i lekarze z tym powiązali taka wagę ale i że od początku był większy miało podobno znaczenie.az się boję jaki drugi dzieciaczek będzie miał wagę.😐ale teraz 2tyg mniejszy niż synek tydzień większy.zobaczymy w grudniu
Nie ma co się stresować tak wcześnie :)

Może dziś miała wyjatkowo gorszy dzień i jutro będzie już ciut lepiej 🙂 chociaż wiem, że Ala ostatnimi czasy czesto daje ci popalic.. mi za to czasem w tej ciazy tak bardzo brakuje snu.. Olek w nocy nadal się budzi (wyrzynają mu się trójki i ostatnio potrafił się budzic w nocy 5-6 razy!!!), w dzień czasem śpi godzinę i troche więc zanim coś zjem i się położę to nie zdążę zasnąć a on wstaje 😔
Oooo trójki wspominam najgorzej. Wychodziły 4 na raz. Wiec współczuję z całego serca. Tobie i małemu również. Biedny nie wie co się dzieje i ciągle boli :(

Kurcze tak mowilam ze sie wspaniale czuje i napilam sie kawy zbozowej i taaak mi nie dobrze, mam tak okropne mdlosci, mam wrazenie ze mi stoi to w gardle, ciagnie mnie na wymioty a jednoczesnie nic nie idzie tylko muli na zoladku...nigdy wiecej jej nie pije...

Który Ty masz tydz ? Ja mam 8+0 (termin na 8.12 wg miesiaczki)
I powiem Ci, że też myslalam, że już lepiej. A po 2 dniach mdlosci do wymiotow.. dziś 2 razy albo 3 :( W dzień jakby samym sluzem :o nie miałam tak w poprzednich ciazach A wieczorem już obiad wrócił.
Do teraz mnie muli okropnie :(
W 2 ciazy wymiotowalam 2 razy i 2 razy po bhraczkowej.. Więc jej nie jadłam.. Miałam mdlosci w 2 ciazy 5 miesięcy.. Nie mogłam jesc .. teraz za to mam Zachcianki, mogę zjeść.. do mdlosci doprowadzają zapachy.. np dziś mdlilo mnie aż zwymiotowalam od zapachu gotującego się rosolu... Ale zjadłam to i byl mega pyszny (to była moja zachcianka)
Nie wiem już jak sobie pomóc. Jak odpadają mnie te mdlosci to boli mnie aż klatka piersiowa I na plecy.. wczesniej myslalam że może to kolki przez kamienie.. Ale nie bo po wymiotach mija.. I często są bez zjedzenia czego kolwiek.

Dla tego mało pisze, bo nie mam sily.

Ale jeszcze poprosze was o kciuki A wierzace o modlitwę za moja przyjaciółkę, ktorej- uwaga w 14 dniu cyklu (ma wczesne owu-zwykle 10 dc Ale już w 6 dc bolał ja brzuch jak na owu) wyszedl test ciazowy z krwi (mozna kupic w aptece)
Żeby wszystko było dobrze, zeby ciąża się potwierdziła I ładnie zagniezdzila.
Ps mieszka też w uk wiec nie ma opcji na betę czy wczesne usg

Dziewczyny a powiedzcie mi czy Wy też macie taki problem ze zrobieniem badania moczu. Chodzi o to, że ja w nocy wstaje na siku, czasem nawet dwa razy. I tak sie zastanawiam czy jak wstane o 4 to mogę zrobić je do tego pojemniczka i będzie stało do 8 aż je zawioze do laboratorium czy jak bo znowu jak zrobię o 4 a zbiorę o 7 to to juz nie będzie pierwszy poranny mocz 🤔 ale dylematy...

Ja dziś też miałam taki dylemat i wzięłam drugi mocz bo tamten był koło pierwszej w nocy więc coz
Dziewczyny a powiedzcie mi czy Wy też macie taki problem ze zrobieniem badania moczu. Chodzi o to, że ja w nocy wstaje na siku, czasem nawet dwa razy. I tak sie zastanawiam czy jak wstane o 4 to mogę zrobić je do tego pojemniczka i będzie stało do 8 aż je zawioze do laboratorium czy jak bo znowu jak zrobię o 4 a zbiorę o 7 to to juz nie będzie pierwszy poranny mocz [emoji848] ale dylematy...

Czytałam o tym w niedzielę i w necie pisali że poranny mocz to jest ten po ostatecznym wstaniu z łóżka nawet jeśli w nocy kilka razy robisz siku. I mocz należy zawieźć do laboratium w ciągu 2 godz. Na wczoraj miałam badania o 9.30 i nie wytrzymałam z sikaniem do 7.30 więc zawiozłam po jakiś 2.5 h :)
Dziewczyny a powiedzcie mi czy Wy też macie taki problem ze zrobieniem badania moczu. Chodzi o to, że ja w nocy wstaje na siku, czasem nawet dwa razy. I tak sie zastanawiam czy jak wstane o 4 to mogę zrobić je do tego pojemniczka i będzie stało do 8 aż je zawioze do laboratorium czy jak bo znowu jak zrobię o 4 a zbiorę o 7 to to juz nie będzie pierwszy poranny mocz [emoji848] ale dylematy...

Gratuluję ciąży! Kochana nie Ty pierwsza która będzie miała tak szybko kolejne dziecko. Na pewno razem z mężem dasz sobie radę ✊

@ciokodjoko @Ika89biel @aga.i.nieszka
Super, że Wasze wizyty się udały :) oby tak dalej 🙂

O to to.. ja mam 159 i 47 kg (odkąd staram się o ciążę bo pół roku temu miałam 43 kg).
Ja startowalam z wagi 41.5 najnizszej...ale raczej nie bede wspominac skąd taka niska waga 😉

Który Ty masz tydz ? Ja mam 8+0 (termin na 8.12 wg miesiaczki)
I powiem Ci, że też myslalam, że już lepiej. A po 2 dniach mdlosci do wymiotow.. dziś 2 razy albo 3 :( W dzień jakby samym sluzem :o nie miałam tak w poprzednich ciazach A wieczorem już obiad wrócił.
Do teraz mnie muli okropnie :(
W 2 ciazy wymiotowalam 2 razy i 2 razy po bhraczkowej.. Więc jej nie jadłam.. Miałam mdlosci w 2 ciazy 5 miesięcy.. Nie mogłam jesc .. teraz za to mam Zachcianki, mogę zjeść.. do mdlosci doprowadzają zapachy.. np dziś mdlilo mnie aż zwymiotowalam od zapachu gotującego się rosolu... Ale zjadłam to i byl mega pyszny (to była moja zachcianka)
Nie wiem już jak sobie pomóc. Jak odpadają mnie te mdlosci to boli mnie aż klatka piersiowa I na plecy.. wczesniej myslalam że może to kolki przez kamienie.. Ale nie bo po wymiotach mija.. I często są bez zjedzenia czego kolwiek.

Dla tego mało pisze, bo nie mam sily.

Ale jeszcze poprosze was o kciuki A wierzace o modlitwę za moja przyjaciółkę, ktorej- uwaga w 14 dniu cyklu (ma wczesne owu-zwykle 10 dc Ale już w 6 dc bolał ja brzuch jak na owu) wyszedl test ciazowy z krwi (mozna kupic w aptece)
Żeby wszystko było dobrze, zeby ciąża się potwierdziła I ładnie zagniezdzila.
Ps mieszka też w uk wiec nie ma opcji na betę czy wczesne usg
7+1 termin z usg i om 14.12

reklama
Do góry