reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny takie pytanko: wedle wyliczeń jakiś początek czyli gdzies 5tydz i może kilka dni. Czy któraś też jest w tym "czasie"? Macie już jakieś objawy? Bo ja oprócz zmęczenia i zadyszki po kilku krokach i senności nie mam nic.. :/ no piersi się powiekszyły..ale żadnych mdłości nic.. Też tak któraś ma? Kiedy wybieracie się na pierwsze usg? Ja planuje zapisać się po majowce jakoś

Ja zaczęłam mieć objawy gdzieś 6-7 tc tak to wcześniej tez nie miałam zadanych, a teraz mnie męczą już 3 tydzień będzie od jutra.

reklama
Oczywiście, że może się wszystko zdarzyć ale staraj się myśleć pozytywnie. To zrobi najlepiej Tobie i dzidzi [emoji8]
Ja mam jutro wizytę wieczorem i też się nią bardzo denerwuje ale chyba już nauczyłam się, że co ma być to będzie i te nerwy mi w niczym nie pomogą.

Dziękuje za wsparcie i trzymam kciuki w takim razie bo jutro to tuż tuż ;) moja dopiero za tydzień :( koniecznie zdaj reakcje i jeszcze raz trzymam kciuki !

Cześć Dziewczyny :) miło mi dołączyć do Waszego grona, u mnie 2 tygodnie temu zrobiony test ciążowy i miałam zrobioną betę (426 i po 48h 1260) we wtorek idę na badania i liczę ze będzie Ok. Mam juz 8 letnią córeczkę. W którym tygodniu ciąży mówicie swoim dzieciom? Hania marzy o rodzeństwie ale nie chce zapeszyć..
Mój bąbelek i tak nie rozumie jeszcze co to znaczy, że będzie miał rodzeństwo ale już mu tłumacze, że mama ma dzidziusia w brzuszku ;) ma 20 miesięcy :)

Ja myślę czy iść na betę we wtorek i powtórzyć w piątek czy iść jeszcze do innej ginekolog żeby po kilku dniach nie dzwonić do tego swojego. Martwię się czy dzidziuś się pojawił czy wszystki wporzadku. Nie wiem co lepsze w tej sytuacji.

Hej. Ja mam 5+4 dzisiaj i objawów żadnych. Piersi nie bolą, nie chce mi się spać, mdłości nie wiem co to znaczy póki co. Jedynie mogę powiedzieć że częściej sikam w nocy.
Pierwszą wizytę na nfz mam we wtorek, 5+6. Kolejną prywatną na której liczę że zobaczę serduszko mam 5 maja.
Dziewczyny takie pytanko: wedle wyliczeń jakiś początek czyli gdzies 5tydz i może kilka dni. Czy któraś też jest w tym "czasie"? Macie już jakieś objawy? Bo ja oprócz zmęczenia i zadyszki po kilku krokach i senności nie mam nic.. :/ no piersi się powiekszyły..ale żadnych mdłości nic.. Też tak któraś ma? Kiedy wybieracie się na pierwsze usg? Ja planuje zapisać się po majowce jakoś

Ja w tym czasie mialam głównie kłucie jajników, czułam takie jakby pełne, ciężkie podbrzusze, byłam zmęczona i senna i chyba to tyle. Mdlosci pojawiły się jakoś w 6+ albo i 7+ jak dobrze kojarzę. Na pierwszym USG byłam 6+0.

Hej. Ja mam 5+4 dzisiaj i objawów żadnych. Piersi nie bolą, nie chce mi się spać, mdłości nie wiem co to znaczy póki co. Jedynie mogę powiedzieć że częściej sikam w nocy.
Pierwszą wizytę na nfz mam we wtorek, 5+6. Kolejną prywatną na której liczę że zobaczę serduszko mam 5 maja.
Właśnie chyba po majówce się umówie i to prywatnie. Jak będzie wszystko ok to na nfz pójdę już tylko na badania:) to w sumie mamy podobnie. U mnie 5+3

reklama
Ja w tym czasie mialam głównie kłucie jajników, czułam takie jakby pełne, ciężkie podbrzusze, byłam zmęczona i senna i chyba to tyle. Mdlosci pojawiły się jakoś w 6+ albo i 7+ jak dobrze kojarzę. Na pierwszym USG byłam 6+0.
Właśnie wczoraj też mnie co jakiś czas jajnik zakul. Ale dziś już nie :) szybko się męczę i chyba tylko tyle. Czasem mam wrażenie, że mam wilgotno w majtkach 🙈 i lecę spanikowana do łazienki a tam tylko wodnista,czysta wydzielina i tyle

Do góry