reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja miałam 2 razy przypadek, że dzidzia obumarła do 12 tyg ciąży. Szczerze to nie miałam żadnych oznak, że coś jest nie tak. Słabsze objawy i tyle. Ale Ty myśl pozytywnie, musi być dobrze[emoji8]

Ehhhh straszne to jest. Czyli do tego 1 trymestru naprawdę może się wszystko zdarzyć i wpływu nie mamy zbytnio.... również współczuje i trzymam kciuki za was bardzo ! Dziękuje

reklama
Cześć Dziewczyny :) miło mi dołączyć do Waszego grona, u mnie 2 tygodnie temu zrobiony test ciążowy i miałam zrobioną betę (426 i po 48h 1260) we wtorek idę na badania i liczę ze będzie Ok. Mam juz 8 letnią córeczkę. W którym tygodniu ciąży mówicie swoim dzieciom? Hania marzy o rodzeństwie ale nie chce zapeszyć..

Przepraszam ze zapytam tez malenstwo się nie rozwijało jak i @Martusia1992 ? Mam za tydzień usg będzie to 10 tc i boje się bardzo żeby wszystko było okej bo mam krwiaka. Czy coś was niepokoiło a potem wyszło ze malenstwo się nie rozwijało ? Wiem ze to straszne dla was i przepraszam z góry...
U mnie było wszystko ok, kontrolne usg tak jak wypadała wizyta..okazało się,że serduszko przestało bić- 9tydz

Rozumiem to, masz prawo się bać w końcu jest to operacja ze znieczuleniem w kręgosłup. Sama jak się dowiem, że potrzebne będzie CC to będę się bała z jednej strony tego znieczulenia i samego zabiegu ale chyba jeszcze bardziej tego jak uda mu się dojść do siebie po tej operacji bo u mnie długo goją się wszelkie rany :(

Miałam to znieczulenie i CC, bałam sie ale nic nie było czuć przy samym znieczuleniu.

Dziewczyny takie pytanko: wedle wyliczeń jakiś początek czyli gdzies 5tydz i może kilka dni. Czy któraś też jest w tym "czasie"? Macie już jakieś objawy? Bo ja oprócz zmęczenia i zadyszki po kilku krokach i senności nie mam nic.. :/ no piersi się powiekszyły..ale żadnych mdłości nic.. Też tak któraś ma? Kiedy wybieracie się na pierwsze usg? Ja planuje zapisać się po majowce jakoś

Ehhhh straszne to jest. Czyli do tego 1 trymestru naprawdę może się wszystko zdarzyć i wpływu nie mamy zbytnio.... również współczuje i trzymam kciuki za was bardzo ! Dziękuje
Oczywiście, że może się wszystko zdarzyć ale staraj się myśleć pozytywnie. To zrobi najlepiej Tobie i dzidzi [emoji8]
Ja mam jutro wizytę wieczorem i też się nią bardzo denerwuje ale chyba już nauczyłam się, że co ma być to będzie i te nerwy mi w niczym nie pomogą.

Mój mąż w
My niestety jeszcze z tesciami.. moj od poczatku robi mi sniadania. Nie mam sily z rana a wstanie z lozka konczy sie zadyszka. Chcialabym jak najszybciej wyprowadzic sie z mieszkania tesciow ale poki co nasze plany z budowa stanely. Tesc tylko flaki kielbasy ozory i wszystko bleee jada. Ja nie jadalam prawie 10 lat miesa i chyba znow mnie odrzuci. On nie potrafi do tej pory nauczyc sie mieszkac z nami.. psychicznie z nim tu wysiade. A tu ciaza.. :(
Mój mąż właśnie odkrył, że nie jedliśmy obiadu. Ja dostanę kleik wymarzony. On przegląda gotowe dania bo z zamrażarki bo tak o 20 to juz średnio mu się chce gotować. Wyciąga z radością "o, makaronowe rurki z wędzonym boczkiem"... "a nie, ty tego dzisiaj nie wytrzymasz" <3

Jak się będę dobrze czuła to mu z wdzięczności sama te rurki jutro zrobię i zaniosę do pracy.

Kurczę nie to chciałam zacytować tylko późniejszą wiadomość ale coś mi telefon szaleje.

Dziewczyny takie pytanko: wedle wyliczeń jakiś początek czyli gdzies 5tydz i może kilka dni. Czy któraś też jest w tym "czasie"? Macie już jakieś objawy? Bo ja oprócz zmęczenia i zadyszki po kilku krokach i senności nie mam nic.. :/ no piersi się powiekszyły..ale żadnych mdłości nic.. Też tak któraś ma? Kiedy wybieracie się na pierwsze usg? Ja planuje zapisać się po majowce jakoś
Jest tu dużo dziewczyn bez objawów albo z bardzo delikatnymi także witaj w gronie [emoji6]

Piszecie o objawach. To mam pytanie. Jeszcze zanim zrobiłam test, zaczęły się u mnie takie dziwne zawroty. Jak w spowolnionym tempie gdy się obracam czy patrzę na boki. Ma tak któraś z Was?

Ja chyba będę prosiła o cc. O ile można na życzenie. Źle znisolam poród naturalny. Zielone wody, mała się zaklinowała i dwie godziny parlam.
W państwowym szpitalu to raczej nie można prosić o CC na życzenie. Najwyżej w prywatnym szpitalu/klinice.
Co do zawrotów głowy ja miałam 1 albo 2 dni. Ale takie mega zawroty, że nie wiedziałam czy dojdę do lazienki albo czy nie spadnę z krzesla jak na nim siedziałam.

reklama
Boziu :( współczuje.... właśnie tez mam cały czas dolegliwości wierze w glebi ze będzie dobrze ale wiadomo gdzieś z tylu głowy mam wielkiego stresa... a wiadomo co było przyczyna ? Jeśli oczywiście chcesz odpowiedzieć...
Niestety nie wiem... W 5tyg ciąża była bliźniacza w 7tyg już był tylko jeden pęcherzyk z zarodkiem... Nie chciałam. Chyba znać przyczyny

Do góry