reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć Dziewczyny, ostatni okres zaczął mi się 9 marca, wczoraj zrobiłam test i pojawił się cień 😍 dziś powtórzyłam i kreska coraz bardziej wyraźna! Rano poleciałam na betę i właśnie dostałam wynik 120! Chyba jeszcze jestem w szoku, bo to był pierwszy cykl w którym się staraliśmy 🙈😀
@ była przewidziana na środę, a tu taka niespodzianka!
Zrobilam od razu TSH, bo na początku roku miałam 2,4 ale lekarz powiedział że nie trzeba jeszcze brać leków, a teraz wywaliło ponad 4... Bilans jest taki że już się cieszę i jednocześnie martwię 😉
Gratuluję :)

reklama
Ja też się zastanawiam nad acardem ale zapytam gin na wizycie. Dużo dobrego słyszałam i czytałam o acardzie dla kobiet starających się no i w ciąży.
To jest moja 6. ciąża. Donosilam tylko jedna. Tą w której brałam acard. Nie wiem czy to przypadek ale w związku z tym na razie zamierzam go brać mimo, iż na razie robię to na własną reke.

Uffff doczytałam. Ale poszalalyscie dzisiaj z postami.

A ja przychodzę się pochwalić ;) miałam mieć wizytę w czwartek ale mi przełożyli i miałam dzis. Na początku było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte, aleee.. Po kilku manewrach pani doktor złapała zarodek a po chwili nawet ♥️ 😍 co prawdaz tylko moment widziałam jak miga bo zaraz obraz uciekł ale widziałam 😉 wg usg jest to 5+6 a wg om 6+0 więc praktycznie się pokrywają te terminy.. a to mój kropek 😍

Załączniki

• IMG_20200406_222332.jpg
    IMG_20200406_222332.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 118
Aha minus taki, że mimo, że to wizyta na nfz to nie dostałam kompletnie żadnego skierowania na badania bo mi pani powiedziala, że ich lab nie funkcjonuje przez 👑 🥴 i podobno u mnie w mieście nawet w szpitalu lab jest otwarty tylko do pilnych badań a moje do nich nie należą. Mowila, że mam sobie zrobić na własną rękę jak dam radę..

Dostałam za to skierowanie na badania prenatalne i jestem zapisana na 19 maja 🙂

A ja przychodzę się pochwalić ;) miałam mieć wizytę w czwartek ale mi przełożyli i miałam dzis. Na początku było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte, aleee.. Po kilku manewrach pani doktor złapała zarodek a po chwili nawet ♥️ 😍 co prawdaz tylko moment widziałam jak miga bo zaraz obraz uciekł ale widziałam 😉 wg usg jest to 5+6 a wg om 6+0 więc praktycznie się pokrywają te terminy.. a to mój kropek 😍
Sliczny kropek ❤️❤️❤️

A ja przychodzę się pochwalić ;) miałam mieć wizytę w czwartek ale mi przełożyli i miałam dzis. Na początku było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte, aleee.. Po kilku manewrach pani doktor złapała zarodek a po chwili nawet ♥ 😍 co prawdaz tylko moment widziałam jak miga bo zaraz obraz uciekł ale widziałam 😉 wg usg jest to 5+6 a wg om 6+0 więc praktycznie się pokrywają te terminy.. a to mój kropek 😍

O jezuuuu jakie to cudowneee! ❤️❤️❤️❤️

To jest moja 6. ciąża. Donosilam tylko jedna. Tą w której brałam acard. Nie wiem czy to przypadek ale w związku z tym na razie zamierzam go brać mimo, iż na razie robię to na własną reke.
Ja zapytam o zamiennik niemiecki acardu mojego gin.

No to też przeszłaś swoje a znasz powód tych 4 strat?

A ja przychodzę się pochwalić ;) miałam mieć wizytę w czwartek ale mi przełożyli i miałam dzis. Na początku było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte, aleee.. Po kilku manewrach pani doktor złapała zarodek a po chwili nawet [emoji3531] [emoji7] co prawdaz tylko moment widziałam jak miga bo zaraz obraz uciekł ale widziałam [emoji6] wg usg jest to 5+6 a wg om 6+0 więc praktycznie się pokrywają te terminy.. a to mój kropek [emoji7]
Pięknie. Gratulacje [emoji3059][emoji3059]

reklama
Cześć dziewczyny :) chciałam do Was dołączyć :) Wg aplikacji preglife jestem w 5+4 tc, OM miałam 28.02, testowałam 30.03 i odrazu pojawiły się dwie wyraźne kreski :) Betę robiłam 3.04 i było 4363, Beta z dzisiaj 11850,4 więc mam nadzieję, że to dobry przyrost :) Wizytę mam 16.04. Jestem mamą dwóch córek ('12 i '15), mam też za sobą ciąże biochemiczną i ciąże z pustym jajem płodowym. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok, bo szczerze mówiąc nie była to planowana ciąża :) z witamin biorę Pregna plus, i żelazo z kwasem foliowym ze względu na anemię. Pozdrawiam wszystkie przyszłe grudniowe mamy :)

Do góry