reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

No to ładnie przeżyłaś ale testy w tedy wszystkie wychodziły negatywne ? Teraz ważne ze jesteś dobrej myśli! I wszystko idzie w dobra stronę musi być dobrze w koncu ! Ja tez sobie wmawiam ze po takim czasie jak my się staraliśmy tez w końcu nam się należy i nie przyjmuje innej opcji.
Ja miał w 2013 biochemiczna w 2014 straciłam w 6tc w 2015r w 14tc w sierpniu 9tc no i teraz jestem 5+5

W żadnej z tych ciąż nie wychodziły mi testy ciążowe[emoji2368] dopiero w tej obecnej pokazały się dwie kreski z tym testowa blada i okazało się że ciąża.

Dodam że w drugiej i trzeciej ciąży miałam "miesiączkę" i gdyby nie wizyta u gin to bym nie wiedziała że jestem w ciazy

Ostatnia edycja:
reklama
Ja miał w 2013 biochemiczna w 2014 straciłam w 6tc w 2015r w 14tc w sierpniu 9tc no i teraz jestem 5+5

W żadnej z tych ciąż nie wychodziły mi testy ciążowe[emoji2368] dopiero w tej obecnej pokazały się dwie kreski z tym testowa blada i okazało się że ciąża.

No to teraz obowiązkowo musi być dobrze !!! Jak testy w tedy były negatywne to teraz musi być dobrze! Głęboko w to wierze i trzymam mocno kciuki !

No to teraz obowiązkowo musi być dobrze !!! Jak testy w tedy były negatywne to teraz musi być dobrze! Głęboko w to wierze i trzymam mocno kciuki !
Właśnie tak sobie tłumacze ze jeśli w tamtych ciążach krwawiłam testy nie pokazywały ciąży to coś z nimi było nie tak a teraz testy 3x pokazały dwie kreski na usg był widoczny w macicy pęcherzyk ciążowy plamien krwawień nie mam jakieś tam objawy są i to musi być już prawidłowa ciąża. Nie może być inaczej. Ale póki nie zobaczę zarodka i serducha na usg to nie odetchnę nawet na moment.

Cześć,
U mnie 6 tydzień :) termin przewidywany na 4.12.2020. Beta hcg poleciałam zrobić od razu po 2 kreskach na teście, 31.03 (okres powinnam dostać 28.03) i wyszlo 482,50. Biorę folik, wit D i C. Piję Inkę z magnezem. W pracy wzięłam l4 na przeziębienie, oczywiście bez B, żeby nie widzieli jeszcze - pracuje w turtstyce, a sytuacja teraz ciężka więc gdyby TFU TFU cos poszlo nie tak to boję się odstrzału... Mam skierowanie na krew i mocz i w 7tyg mam sie zgłosić do gina na usg. Co jest najgorsze moj gin na nfz nie odbiera w ogole telefonu - będę musiala iść do jakiegoś nowego i prowadzić ciąże u niego przynajmniej na początku:/
Witam i gratuluję ;) napisz coś o sobie :) długo się staraliscie? Masz już dzieci? To wiesz już dokładnie kiedy następna wizyta?

Ja tylko witaminki ciążowe biorę. I acard na własną reke. Obecna ginka nie popiera ale zobaczę co powie ten lekarz u którego chce prowadzić ciążę na prywatnie.
Ja też się zastanawiam nad acardem ale zapytam gin na wizycie. Dużo dobrego słyszałam i czytałam o acardzie dla kobiet starających się no i w ciąży.

Ale na wizycie zapytam lekarza co poleca bo tak to wszystko osobno biorę a wolałabym wszystko w 1 kapsułce. Bo jeszcze biorę metformine i leki na tarczyce. I zastanawiam się na femibion 1 albo elevit 1
Polecam poczytać o suplementach na stronce pantabletka :) fajnie opisuje składy dostępnych na rynku witaminach dla ciężarnych ;)

Po cichutku sie witamy :) wyniki z 10 dnia po owulacji. Jak myslicie są ok? Dzis juz 14 dzien po owu i bylam na powtorce badan ale wyniki beda w srode dopiero. Miesiac temu mialam biochemiczna ktora stracilam 4 dni po spodziewanej @ beta byla wtedy 23 a progesteron 0.4 mam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze 🥰 wstepnie termin na 14.12
Cześć :) Wyniki są ładne :)

reklama
Do góry