reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

M
Co do aborcji polecam obejrzeć film unplanned... kiedyś żyłam w babce i myslalam, że aborcja jest stosunkowo rzadko, głównie z przyczyn medycznych.. A to jest tak powszechne I traktowane niemal jak sprzedaż wakacji na teneryfa.. zapłać dziś to dostaniesz zniżkę...

Jejku trzymam kciuki

Liczy się od okresu :)

Gdzie mieszkasz ? Ja do 12 tyg nawet krwi nie będę miała pobranej ..uk. :(

A kto za to dziecko zadecyduje ?

U mnie różnica jest 18 miesiecy I to razy 2 (mam 5 dzieci) dasz radę uwierz w siebie.

Też myslalam że to tak działa.. jednak te kobiety co jeszcze nie są pewna I idą się dowiedzieć sa wręcz zachęcanie.

Ja w tej ciazy mam zaparcia w poprzedniej prawie biegunki

No wlasnie to dziecko też ma być wolnym człowiekiem.

Ja tylko powiem, że każdy ma wole I chce życia, nawet dzieci w domu dziecka.
Np ja miałam ciężkie dzieciństwo Ale cieszę się że moja mama nie miała wyboru aborcji...

Aborcja z przyczyn medycznych ok, z wyboru jestem na nie.

Nie rozumiem jak można przy jednej ciazy płakać z radości że widzę pęcherzyki płodów z żółtkiem itd A w kolejnej stwierdzic że to zlepek komórek.. Każdy z nas jest zbudowany z komórek i to życie w nas jest tak samo cenne jak nasze.

Nie wiem czy wiecie Ale aborcja legalna bez przyczyny jest początkiem, zaraz będzie można zabijać dzieci, dziadków itd z przyczyn medycznych bo nie warto ich leczyc..

Z drugiej strony jak urodziny dziecko I ono zachoruje w wieku 3 lat np to też się to pozbędziemy?

Kiedyś słyszałam taka historię na faktach.

Przyszła mama do lekarza z rocznym dzieckiem na rękach i mowi że ma problem, jest w ciazy, ale jej dziecko dopiero zaczyna przesyłać noce.. ona nie da rady i chciałaby usunac.
Na to lekarz: mam dla Pani rozwiązanie, aborcja niesie za sobą duze ryzyko powiklan, pozbadzmy się dziecka na kolanach dzieki czemu zyska pani czas na odpoczynek..
Kobieta zdziwiona mowi jak to?
Lekarz na to A jaka jest różnica między tym dzieckiem na kolanach A tym w brzuchu ?

I tak na koniec jeszcze mysle sobie... gdyby nasze babcie miały wybór to pewnie duzo z nas by teraz nie było.. poradziły sobie w cięższych czasach.. A teraz ?
Ale tak każdy będzie kiedys rozliczony.

Trzymam Kciuki za wszystkie wizytujace dziś.
Co do aborcji polecam obejrzeć film unplanned... kiedyś żyłam w babce i myslalam, że aborcja jest stosunkowo rzadko, głównie z przyczyn medycznych.. A to jest tak powszechne I traktowane niemal jak sprzedaż wakacji na teneryfa.. zapłać dziś to dostaniesz zniżkę...

Jejku trzymam kciuki

Liczy się od okresu :)

Gdzie mieszkasz ? Ja do 12 tyg nawet krwi nie będę miała pobranej ..uk. :(

A kto za to dziecko zadecyduje ?

U mnie różnica jest 18 miesiecy I to razy 2 (mam 5 dzieci) dasz radę uwierz w siebie.

Też myslalam że to tak działa.. jednak te kobiety co jeszcze nie są pewna I idą się dowiedzieć sa wręcz zachęcanie.

Ja w tej ciazy mam zaparcia w poprzedniej prawie biegunki

No wlasnie to dziecko też ma być wolnym człowiekiem.

Ja tylko powiem, że każdy ma wole I chce życia, nawet dzieci w domu dziecka.
Np ja miałam ciężkie dzieciństwo Ale cieszę się że moja mama nie miała wyboru aborcji...

Aborcja z przyczyn medycznych ok, z wyboru jestem na nie.

Nie rozumiem jak można przy jednej ciazy płakać z radości że widzę pęcherzyki płodów z żółtkiem itd A w kolejnej stwierdzic że to zlepek komórek.. Każdy z nas jest zbudowany z komórek i to życie w nas jest tak samo cenne jak nasze.

Nie wiem czy wiecie Ale aborcja legalna bez przyczyny jest początkiem, zaraz będzie można zabijać dzieci, dziadków itd z przyczyn medycznych bo nie warto ich leczyc..

Z drugiej strony jak urodziny dziecko I ono zachoruje w wieku 3 lat np to też się to pozbędziemy?

Kiedyś słyszałam taka historię na faktach.

Przyszła mama do lekarza z rocznym dzieckiem na rękach i mowi że ma problem, jest w ciazy, ale jej dziecko dopiero zaczyna przesyłać noce.. ona nie da rady i chciałaby usunac.
Na to lekarz: mam dla Pani rozwiązanie, aborcja niesie za sobą duze ryzyko powiklan, pozbadzmy się dziecka na kolanach dzieki czemu zyska pani czas na odpoczynek..
Kobieta zdziwiona mowi jak to?
Lekarz na to A jaka jest różnica między tym dzieckiem na kolanach A tym w brzuchu ?

I tak na koniec jeszcze mysle sobie... gdyby nasze babcie miały wybór to pewnie duzo z nas by teraz nie było.. poradziły sobie w cięższych czasach.. A teraz ?
Ale tak każdy będzie kiedys rozliczony.

Trzymam Kciuki za wszystkie wizytujace dziś.

Wspaniale to napisałaś ❤

reklama
Cześć dziewczyny zrobiłam dzisiaj rano test ponieważ jestem jeszcze siedem dni przed miesiączka ale już się nie mogłam doczekać. Coś tam wyszło ale wolałabym wam to pokazać z tym że nie umiem dodać zdjęcia na aplikacji. Owulację nie wiem kiedy miałam wiem że zapłodnienie mogło być 9 lub 16.04 .  jeśli będzie ciąża to będzie to moja trzecia pierwsza poroniona druga szczęśliwa :) choć cała ciąża to był jeden wielki dramat. Myślę że rodziłabym w grudniu dlatego dołączyłam do tego Forum, poniewaz W poprzedniej ciąży miałam cesarskie cięcie A teraz termin porodu wylicza się na początek stycznia. Pozdrawiam 

Ej dziewczyny jak chcecie powiedzieć rodzica o ciąży ? Moi bardzo czekają na wnuka/wnuczkę i zastanawiam się nad jakimś oryginalnym pomysłem

U mnie jest podejrzenie zrostów... Matko boje się że ta ciąża zjawiła się za szybko od cesarki...

Spokojnie, wdech i wydech i do lekarza :)
To musi być naprawdę silna dzidzia skoro takie trudności przeszła na początku, wszystko będzie dobrze.

Wiecie co jeszcze tylko napisze że nie wiem czy wiecie Ale abortowane płody są używane w przemyśle.. do kremów.. do szczepionek.. to jest jedna wielka kasa.

Na prawdę polecam obejrzeć ten film nieplanowane (unplanned) ja kiedyś też myslalam, że kobieta powinna mieć wybór.. Ale przecież mamy.. jesteśmy dorośli. Nie chcesz dzieci nie uprawiaj seksu.
I dalej mowie co innego powody medyczne...
Z gwałtem to sama mam mieszane mysli.. badania pokazują że kobiety ktore usunęły maja do siebie większy żal niz do tego zwyrodnialca.

Tak samo te które zadecydowaly o aborcji.. po czasie trafia do kobiet co zrobiły I nie potrafią sobie z tym poradzić psychicznie.. cześć popełnia samobójstwa czesc się leczy na depresję. To nie jest łatwa decyzja I tu jeszcze czas nagli.. Choc już w różnych miejscach można dokonać "aborcji" do końca ciazy.

A i jeszcze jedno mi się przypomniało.. mowi się że aborcja jest ok bo dziecko nie jest w stanie przeżyć bez matki...
To tak sobie myślę.. tygodniowe, miesięczne, roczne A nawet 5 letnie dziecko też nie jest w stanie przeżyć bez osoby dorosłej..
Ostatnio nawet gdzies ktos napisał że dziecko w łonie matki to pasożyt... Ale wszystkie dzieci az nie zaczną na siebie zarabiać sa pasozytami..

Cześć dziewczyny zrobiłam dzisiaj rano test ponieważ jestem jeszcze siedem dni przed miesiączka ale już się nie mogłam doczekać. Coś tam wyszło ale wolałabym wam to pokazać z tym że nie umiem dodać zdjęcia na aplikacji. Owulację nie wiem kiedy miałam wiem że zapłodnienie mogło być 9 lub 16.04 .  jeśli będzie ciąża to będzie to moja trzecia pierwsza poroniona druga szczęśliwa :) choć cała ciąża to był jeden wielki dramat. Myślę że rodziłabym w grudniu dlatego dołączyłam do tego Forum, poniewaz W poprzedniej ciąży miałam cesarskie cięcie A teraz termin porodu wylicza się na początek stycznia. Pozdrawiam 

Załączniki

• 2510CE6A-0482-45E5-A5FE-2BCCA6BEAC70.jpeg
    2510CE6A-0482-45E5-A5FE-2BCCA6BEAC70.jpeg
    674,8 KB · Wyświetleń: 86
Cześć dziewczyny, wygląda na to ze musimy się pożegnać z przykrością... 😭😭 Może kiedyś się spotkamy tu na forum

Bardzo mi przykro :( bądź dzielna !

Widać coś. Bardzo szybko wyszedl :D

reklama
Do góry