reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Kochana, w ustawie nie ma ani słowa o załamaniu badań prenatalnych. Jest tylko mowa o zakazie aborcji w przypadku poważnych wad płodu. Nie żeby to cokolwiek zmieniało na lepsze w związku z tym, tylko mówię o samych zapisach jakie mają się zmienić.
I to jest właśnie straszne, że ludzie nie potrafią zrozumieć zdania innych. Jeśli ktoś by nigdy w życiu nie podjął się nawet po gwałcie aborcji, ok to tej osoby sprawa. Jeśli ktoś nawet po wpadce z mężem chce aborcji to też nie nam oceniać, niech ta osoba robi co uważa. Powinna mieć do tego prawo i tyle. Każdy z nas jest wolnym człowiekiem i mamy swoje prawa, o ile ich nam nie zabiorą oczywiście... Boję się najbardziej tego zakazu badań prenatalnych...

reklama
Ja 1 ciaze stracilam w 4/5t. Kazda z nas jest inna. Jesli nie masz objawow to prosze ciesz sie tym czasem 😁🥰

Bardzo się cieszę ale też denerwuje. 16/04 byłam u ginekologa i zrobiła mi 1 usg, widać było tylko pęcherzyk ciazowy ale stwierdziła, że jak na tak wczesna ciąże wszystko jest dobrze i kolejne usg mam 30/04 🙂

Co do aborcji polecam obejrzeć film unplanned... kiedyś żyłam w babce i myslalam, że aborcja jest stosunkowo rzadko, głównie z przyczyn medycznych.. A to jest tak powszechne I traktowane niemal jak sprzedaż wakacji na teneryfa.. zapłać dziś to dostaniesz zniżkę...

Wylądowałam w szpitalu, jutro będę mieć badania

Jejku trzymam kciuki

Dziewczyny właśnie się zastanawiam kiedy iść do lekarza potwierdzić ciąże. Wg aplikacji łączącej od 1dc mam 5 tydzien i 4 dni, ale chyba powinnam mieć liczone od zapłodnienia. Z tego co wiem owulację miałam 14 DC. Wizytę u lekarza mam w przyszłą środę czy to nie będzie zawcześnie ?

Liczy się od okresu :)

Hej Dziweczyny,

Jak Juz pisalam mialam Termin u lekarza (Tak mylalam ze to Termin) ale pobrali mi tylko Krew i odeslali do domu.... Wyznaczyli nastepny termin dopiero na 14 Maja czyli na 8 tydzien, zrobilo mi sie tak cholernie przykro ze nawet nie moge o nic zapytac, ani USG nic, na slowo mi uwerzyli ze jestem w ciazy.... Mieszkam za granica...

Gdzie mieszkasz ? Ja do 12 tyg nawet krwi nie będę miała pobranej ..uk. :(

Rozumiem. No to rzeczywiście zaskoczenie skoro się zabezpieczaliście. A jeśli mogę spytać to jaki sposób zawiódł?
Słuchaj, może to nie na miejscu dla innych będzie co napiszę ale masz prawo zadecydować czy chcesz tego dziecka czy nie...

A kto za to dziecko zadecyduje ?

Córeczka 18 miesięcy może dlatego się tak boję czy sobie poradzę

U mnie różnica jest 18 miesiecy I to razy 2 (mam 5 dzieci) dasz radę uwierz w siebie.

Prezerwatywa jak nie pęka to też powinna być dobrym zabezpieczeniem.
A co do aborcji to wybacz ale jestem zdania że każdy ma własne sumienie i robi to do według niego jest w tym momencie najlepsze.

Też myslalam że to tak działa.. jednak te kobiety co jeszcze nie są pewna I idą się dowiedzieć sa wręcz zachęcanie.

Mnie boli podbrzusze od pozytywnego testu, to nie jest zły znak, to normalne :)
Ja może nie mam biegunki ale prawie [emoji23]
Zupełnie inaczej niż inne dziewczyny które piszą o zaparciach. Ale ja bez ciąży mam ciągle zaparcia więc może teraz jest na odwrót hehe.

Ja w tej ciazy mam zaparcia w poprzedniej prawie biegunki

I to jest właśnie straszne, że ludzie nie potrafią zrozumieć zdania innych. Jeśli ktoś by nigdy w życiu nie podjął się nawet po gwałcie aborcji, ok to tej osoby sprawa. Jeśli ktoś nawet po wpadce z mężem chce aborcji to też nie nam oceniać, niech ta osoba robi co uważa. Powinna mieć do tego prawo i tyle. Każdy z nas jest wolnym człowiekiem i mamy swoje prawa, o ile ich nam nie zabiorą oczywiście... Boję się najbardziej tego zakazu badań prenatalnych...

No wlasnie to dziecko też ma być wolnym człowiekiem.

Ja tylko powiem, że każdy ma wole I chce życia, nawet dzieci w domu dziecka.
Np ja miałam ciężkie dzieciństwo Ale cieszę się że moja mama nie miała wyboru aborcji...

Aborcja z przyczyn medycznych ok, z wyboru jestem na nie.

Nie rozumiem jak można przy jednej ciazy płakać z radości że widzę pęcherzyki płodów z żółtkiem itd A w kolejnej stwierdzic że to zlepek komórek.. Każdy z nas jest zbudowany z komórek i to życie w nas jest tak samo cenne jak nasze.

Nie wiem czy wiecie Ale aborcja legalna bez przyczyny jest początkiem, zaraz będzie można zabijać dzieci, dziadków itd z przyczyn medycznych bo nie warto ich leczyc..

Z drugiej strony jak urodziny dziecko I ono zachoruje w wieku 3 lat np to też się to pozbędziemy?

Kiedyś słyszałam taka historię na faktach.

Przyszła mama do lekarza z rocznym dzieckiem na rękach i mowi że ma problem, jest w ciazy, ale jej dziecko dopiero zaczyna przesyłać noce.. ona nie da rady i chciałaby usunac.
Na to lekarz: mam dla Pani rozwiązanie, aborcja niesie za sobą duze ryzyko powiklan, pozbadzmy się dziecka na kolanach dzieki czemu zyska pani czas na odpoczynek..
Kobieta zdziwiona mowi jak to?
Lekarz na to A jaka jest różnica między tym dzieckiem na kolanach A tym w brzuchu ?

I tak na koniec jeszcze mysle sobie... gdyby nasze babcie miały wybór to pewnie duzo z nas by teraz nie było.. poradziły sobie w cięższych czasach.. A teraz ?
Ale tak każdy będzie kiedys rozliczony.

Trzymam Kciuki za wszystkie wizytujace dziś.

Co do aborcji polecam obejrzeć film unplanned... kiedyś żyłam w babce i myslalam, że aborcja jest stosunkowo rzadko, głównie z przyczyn medycznych.. A to jest tak powszechne I traktowane niemal jak sprzedaż wakacji na teneryfa.. zapłać dziś to dostaniesz zniżkę...

Jejku trzymam kciuki

Liczy się od okresu :)

Gdzie mieszkasz ? Ja do 12 tyg nawet krwi nie będę miała pobranej ..uk. :(

A kto za to dziecko zadecyduje ?

U mnie różnica jest 18 miesiecy I to razy 2 (mam 5 dzieci) dasz radę uwierz w siebie.

Też myslalam że to tak działa.. jednak te kobiety co jeszcze nie są pewna I idą się dowiedzieć sa wręcz zachęcanie.

Ja w tej ciazy mam zaparcia w poprzedniej prawie biegunki

No wlasnie to dziecko też ma być wolnym człowiekiem.

Ja tylko powiem, że każdy ma wole I chce życia, nawet dzieci w domu dziecka.
Np ja miałam ciężkie dzieciństwo Ale cieszę się że moja mama nie miała wyboru aborcji...

Aborcja z przyczyn medycznych ok, z wyboru jestem na nie.

Nie rozumiem jak można przy jednej ciazy płakać z radości że widzę pęcherzyki płodów z żółtkiem itd A w kolejnej stwierdzic że to zlepek komórek.. Każdy z nas jest zbudowany z komórek i to życie w nas jest tak samo cenne jak nasze.

Nie wiem czy wiecie Ale aborcja legalna bez przyczyny jest początkiem, zaraz będzie można zabijać dzieci, dziadków itd z przyczyn medycznych bo nie warto ich leczyc..

Z drugiej strony jak urodziny dziecko I ono zachoruje w wieku 3 lat np to też się to pozbędziemy?

Kiedyś słyszałam taka historię na faktach.

Przyszła mama do lekarza z rocznym dzieckiem na rękach i mowi że ma problem, jest w ciazy, ale jej dziecko dopiero zaczyna przesyłać noce.. ona nie da rady i chciałaby usunac.
Na to lekarz: mam dla Pani rozwiązanie, aborcja niesie za sobą duze ryzyko powiklan, pozbadzmy się dziecka na kolanach dzieki czemu zyska pani czas na odpoczynek..
Kobieta zdziwiona mowi jak to?
Lekarz na to A jaka jest różnica między tym dzieckiem na kolanach A tym w brzuchu ?

I tak na koniec jeszcze mysle sobie... gdyby nasze babcie miały wybór to pewnie duzo z nas by teraz nie było.. poradziły sobie w cięższych czasach.. A teraz ?
Ale tak każdy będzie kiedys rozliczony.

Trzymam Kciuki za wszystkie wizytujace dziś.
Piekne slowa ❤

reklama
Do góry