reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Pamiętaj że betę robi się w odstępie 48h ewentualnie 72h nie więcej bo później nie idzie zinterpretować przyrostu czy jest prawidłowy czy nie.

Przepraszam wynik robiłaś dzisiaj czyli max w czwartek możesz powtórzyć i sprawdzić przyrost bety. [emoji3059]
Po 96 tez mozna. Przyrost powinien byc cos takiego jak pisze na zdj ponizej. Ja po 96 powtarzam bo byl weekend. Ale wiadomo powinno sie po 48 sprawdzac :)

Załączniki

• 20200406_171622.jpg
    20200406_171622.jpg
    51,2 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Po 96 tez mozna. Przyrost powinien byc cos takiego jak pisze na zdj ponizej. Ja po 96 powtarzam bo byl weekend. Ale wiadomo powinno sie po 48 sprawdzac :)
O no to super jeśli można nawet po 96h. Nie wiedziałam ale dobrze wiedzieć.

A Ty się nie denerwuj ta niska beta bo to o niczym nie świadczy. Najważniejszy to przyrost [emoji4]

O no to super jeśli można nawet po 96h. Nie wiedziałam ale dobrze wiedzieć.

A Ty się nie denerwuj ta niska beta bo to o niczym nie świadczy. Najważniejszy to przyrost [emoji4]
Mam nadzieje. Juz na staraczkach mnie uspokoily dziewczyny. Moze faktycznie mała bo dopiero niedawno sie zagniezdzil. Zastanawia mnie wlasnie to ze dzien przed zrobieniem bety na tescie byl cien cienia a po becie juz piękna krecha wiec beta musiala urosnąć...zobaczymy po kolejnych wynikach 😊

Mam nadzieje. Juz na staraczkach mnie uspokoily dziewczyny. Moze faktycznie mała bo dopiero niedawno sie zagniezdzil. Zastanawia mnie wlasnie to ze dzien przed zrobieniem bety na tescie byl cien cienia a po becie juz piękna krecha wiec beta musiala urosnąć...zobaczymy po kolejnych wynikach [emoji4]
Wierzę że będzie wszystko w porządku. To że miesiąc temu miałaś biochem nie oznacza że tym razem się to powtórzy. Wiem że łatwo się mówi sama przeszłam 4 straty w różnych tygodniach w tym była jedna biochemiczna w 2013r i to jest moja 5 ciąża. Też się boję ale mam przeczucie ze teraz musi być wszystko w porządku i czekam jeszcze 2 tygodnie z nadzieją że zobaczę zarodek i pięknie bijące serduszko jak dzwon[emoji3059]

Ty też usłyszysz wierzę w to. Nie myśl negatywnie bo to wcale nie pomoże.

Wierzę że będzie wszystko w porządku. To że miesiąc temu miałaś biochem nie oznacza że tym razem się to powtórzy. Wiem że łatwo się mówi sama przeszłam 4 straty w różnych tygodniach w tym była jedna biochemiczna w 2013r i to jest moja 5 ciąża. Też się boję ale mam przeczucie ze teraz musi być wszystko w porządku i czekam jeszcze 2 tygodnie z nadzieją że zobaczę zarodek i pięknie bijące serduszko jak dzwon[emoji3059]

Ty też usłyszysz wierzę w to. Nie myśl negatywnie bo to wcale nie pomoże.
Obysmy wszystkie grudniowe pod koniec roku chwaliły sie juz bobasami 😉

Obysmy wszystkie grudniowe pod koniec roku chwaliły sie juz bobasami 😉

Jednak się udało ! Super ! Gratuluje i witamy ✊🏻🥰 oczywiście beta najważniejszy przyrost ja tez miałam niska tydzień temu 196 jutro idę na wszystkie badania wiec zobaczymy jaka będzie po tygodniu licze na 1500 i dokładnie w grudniu będziemy się wszystkie chwalić różowymi bobaskami ❤️❤️❤️

Dziewczyny, właśnie otrzymałam odpowiedź od endokrynologa. Przepisał mi Letrox 50 w dawce 1x1 i kontrolę tsh za 4tyg.
Czy któraś z Was ma doświadczenie z tym lekiem? Nigdy nie brałam leków "tarczycowych" i nie wiem czego się spodziewać...

Dziewczyny, właśnie otrzymałam odpowiedź od endokrynologa. Przepisał mi Letrox 50 w dawce 1x1 i kontrolę tsh za 4tyg.
Czy któraś z Was ma doświadczenie z tym lekiem? Nigdy nie brałam leków "tarczycowych" i nie wiem czego się spodziewać...
Ja biorę ale l-trox to to samo co euthyrox tylko pod inna nazwa. Przy tych lekach nie powinno być skutków ubocznych (ja nie miałam i nie mam) a biorę od 9 lat obecnie dawka 150 dziennie.

Leki na tarczyce należy zażywać na czczo i między 30-60 minut po zażyciu nic nie pić i nie jeść. Tabletkę popić szklanka wody. To taka ciekawostka gdyby lekarz o tym nie po informował.

reklama
Cześć Dziewczyny, ostatni okres zaczął mi się 9 marca, wczoraj zrobiłam test i pojawił się cień 😍 dziś powtórzyłam i kreska coraz bardziej wyraźna! Rano poleciałam na betę i właśnie dostałam wynik 120! Chyba jeszcze jestem w szoku, bo to był pierwszy cykl w którym się staraliśmy 🙈😀
@ była przewidziana na środę, a tu taka niespodzianka!
Zrobilam od razu TSH, bo na początku roku miałam 2,4 ale lekarz powiedział że nie trzeba jeszcze brać leków, a teraz wywaliło ponad 4... Bilans jest taki że już się cieszę i jednocześnie martwię 😉

gratulacje! <3 nam też się udało w pierwszym 🙈 :D

Do góry