reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Po cichutku sie witamy :) wyniki z 10 dnia po owulacji. Jak myslicie są ok? Dzis juz 14 dzien po owu i bylam na powtorce badan ale wyniki beda w srode dopiero. Miesiac temu mialam biochemiczna ktora stracilam 4 dni po spodziewanej @ beta byla wtedy 23 a progesteron 0.4 mam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze [emoji3059] wstepnie termin na 14.12
Na tych badaniach się nie znam więc niestety nie pomogę. Ale witamy cieplutko kolejna grudnioweczke[emoji3059][emoji3059] spokojnej ciąży życzę i bez żadnych nie miłych niespodzianek. A no i gratuluję [emoji1768][emoji1768]

reklama
Ło matko, ale żeście naskrobały 😂
Witam nowe mamusie i trzymam za was kciuki 👍🥰
Ja biorę femibion1, bralam w poprzedniej ciąży i jakiś czas po przy karmieniu piersia i ja i mały czuliśmy się super.
Jutro mam wizyte i juz po malu stresa lapie. Czy wsio ok, czy coś będzie widać, czy nie złapie jakiegoś dziadostwa w przychodni... Echh no cóż, zobaczymy.

Kurcze takie piękne słońce i trzeba w domu siedzieć. Już bym chętnie syna dziadkom wywiozła na wieś... Przy mojej depresji lekach itp rzadko z domu wychodzę, ale teraz to już przeginka. Sama bym poszła w las nad jakas rzekę posiedzieć bo ileż można w bloku... Wyslalam meza po doniczki ziemię i nasiona. Przekopie balkon i zasieje hehe, bo jak sie nie ma co się lubi, to się lubi co się ma 😂

Cześć Dziewczyny, ostatni okres zaczął mi się 9 marca, wczoraj zrobiłam test i pojawił się cień 😍 dziś powtórzyłam i kreska coraz bardziej wyraźna! Rano poleciałam na betę i właśnie dostałam wynik 120! Chyba jeszcze jestem w szoku, bo to był pierwszy cykl w którym się staraliśmy 🙈😀
@ była przewidziana na środę, a tu taka niespodzianka!
Zrobilam od razu TSH, bo na początku roku miałam 2,4 ale lekarz powiedział że nie trzeba jeszcze brać leków, a teraz wywaliło ponad 4... Bilans jest taki że już się cieszę i jednocześnie martwię 😉

Załączniki

• IMG_20200406_164059.jpg
    IMG_20200406_164059.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 79
  • IMG_20200406_164123.jpg
    IMG_20200406_164123.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 90
  • IMG_20200406_163429.jpg
    IMG_20200406_163429.jpg
    99 KB · Wyświetleń: 95
Cześć Dziewczyny, ostatni okres zaczął mi się 9 marca, wczoraj zrobiłam test i pojawił się cień [emoji7] dziś powtórzyłam i kreska coraz bardziej wyraźna! Rano poleciałam na betę i właśnie dostałam wynik 120! Chyba jeszcze jestem w szoku, bo to był pierwszy cykl w którym się staraliśmy [emoji85][emoji3]
@ była przewidziana na środę, a tu taka niespodzianka!
Zrobilam od razu TSH, bo na początku roku miałam 2,4 ale lekarz powiedział że nie trzeba jeszcze brać leków, a teraz wywaliło ponad 4... Bilans jest taki że już się cieszę i jednocześnie martwię [emoji6]
Witamy witamy. Super że nas co raz więcej. Gratuluję [emoji1768][emoji1768]i spokojnej ciąży.

W ciąży niestety tsh lubi skakać także polecam konsultacje z endo lub gin i wdrążyć leki bo tsh jak na ciaze i też przy staraniach za wysokie. Ale nie martw się lekarz napewno szybko zbije i będzie wszystko ok. Umawiałaś się już do gin?

PS. Ja właśnie na kontrolne tsh idę 15.04 ale ja choruje na niedoczynność hashimoto i biorę dawkę 150 wynik ze stycznia był w okolicach 2.5

Hej!
Chce się właśnie umówić na wizytę ale nie wiem kiedy byłoby najlepiej. Aplikacja pokazuję mi tydzień 5 (4+7), myślałam żeby za dwa tygodnie iść ale chyba spróbuję się umówić na przyszły tydzień.
W sprawie TSH już napisałam do endo, mam nadzieję że udzieli szybkiej porady 🙂

Witamy witamy. Super że nas co raz więcej. Gratuluję [emoji1768][emoji1768]i spokojnej ciąży.

W ciąży niestety tsh lubi skakać także polecam konsultacje z endo lub gin i wdrążyć leki bo tsh jak na ciaze i też przy staraniach za wysokie. Ale nie martw się lekarz napewno szybko zbije i będzie wszystko ok. Umawiałaś się już do gin?

PS. Ja właśnie na kontrolne tsh idę 15.04 ale ja choruje na niedoczynność hashimoto i biorę dawkę 150 wynik ze stycznia był w okolicach 2.5

Hej!
Chce się właśnie umówić na wizytę ale nie wiem kiedy byłoby najlepiej. Aplikacja pokazuję mi tydzień 5 (4+7), myślałam żeby za dwa tygodnie iść ale chyba spróbuję się umówić na przyszły tydzień.
W sprawie TSH już napisałam do endo, mam nadzieję że udzieli szybkiej porady [emoji846]
Z gin się nie spiesz. Ja byłam 4+6 i widziałam tylko pęcherzyk ciążowy 4mm kolejna wizyta 20.04 i to będzie mniej więcej 7+5 i mam nadzieję że już będzie zarodek i serducho biło jak dzwon [emoji3059]

Dobrze ze mogłaś napisać do endo. Napewno coś poradzi żeby jak najszybciej zbic tsh.
Będziesz powtarzać betę czy dobrze przyrasta?

reklama
@młoda1994 myślę, że zrobię bete jeszcze raz w tym tygodniu, może w czwartek
Pamiętaj że betę robi się w odstępie 48h ewentualnie 72h nie więcej bo później nie idzie zinterpretować przyrostu czy jest prawidłowy czy nie.

Przepraszam wynik robiłaś dzisiaj czyli max w czwartek możesz powtórzyć i sprawdzić przyrost bety. [emoji3059]

Do góry