reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć,
U mnie 6 tydzień :) termin przewidywany na 4.12.2020. Beta hcg poleciałam zrobić od razu po 2 kreskach na teście, 31.03 (okres powinnam dostać 28.03) i wyszlo 482,50. Biorę folik, wit D i C. Piję Inkę z magnezem. W pracy wzięłam l4 na przeziębienie, oczywiście bez B, żeby nie widzieli jeszcze - pracuje w turtstyce, a sytuacja teraz ciężka więc gdyby TFU TFU cos poszlo nie tak to boję się odstrzału... Mam skierowanie na krew i mocz i w 7tyg mam sie zgłosić do gina na usg. Co jest najgorsze moj gin na nfz nie odbiera w ogole telefonu - będę musiala iść do jakiegoś nowego i prowadzić ciąże u niego przynajmniej na początku:/

Hej :) mamy podobnh termin. Mi wedlug aplikacji wylicza 3.12 :) zobaczymy co stwierdzi ginekolog w przyszlym tyg. :)
Ja juz jestem na l4, ze wzgledu ze pracowalam jako kosmetyczka i jak lekarz to uslyszal to kategorycznie zakazal bo roznie bywa. A wtedy jeszcze nie bylo zakazu. A co do ginekologa to teraz na nfz mega ciezko bo wszyscu pewnie tylko swoje ciężarne pacjentki przyjmują. :/ lepiej teraz prywatnie idz bo przynajmniej większe srodki ostrożności. Moja tez nie chciała nikogo przyjmować przyjela tylko jak uslyszala ze ciąża. :)

reklama
Też wlasnie biore osobno, a są fajne kompleksy witamin dla ciężarnych - mniej ryje wątrobę wtedy :) u mnie ths w normie ale lecze sie na astme - codzienne wziewy ze sterydów, a okres pylenia jest dla mnie koszmarem. We środę mam konsultację z alergolog- zobaczymy co mi zaleci/zmieni.
Dlatego ja się właśnie zastanawiam nad witaminami w 1 tabletce. Ja choruje na epilepsje tarczyca IO guz w mózgu dokucza mi hirsutyzm.

Ale na wizycie zapytam lekarza co poleca bo tak to wszystko osobno biorę a wolałabym wszystko w 1 kapsułce. Bo jeszcze biorę metformine i leki na tarczyce. I zastanawiam się na femibion 1 albo elevit 1

Ja właśnie femibion biorę to zlecił mi lekarz ;) i tez biorę letrox na hashimoto i duphaston jeszcze na podtrzymanie.

Też wlasnie biore osobno, a są fajne kompleksy witamin dla ciężarnych - mniej ryje wątrobę wtedy :) u mnie ths w normie ale lecze sie na astme - codzienne wziewy ze sterydów, a okres pylenia jest dla mnie koszmarem. We środę mam konsultację z alergolog- zobaczymy co mi zaleci/zmieni.

Uuuuu współczuje alergii

Ja właśnie femibion biorę to zlecił mi lekarz ;) i tez biorę letrox na hashimoto i duphaston jeszcze na podtrzymanie.
Ja właśnie chyba przejdę na femibion 1 a progesteronu nie dostałam bo powiedział że plamien nie ma ale zastanowi się do następnej wizyty jak już będzie na 100% zarodek i serce. Póki co oszczędzam się jak mogę i więcej leżę niż chodzę żeby się nic nie stało.

reklama
Po cichutku sie witamy :) wyniki z 10 dnia po owulacji. Jak myslicie są ok? Dzis juz 14 dzien po owu i bylam na powtorce badan ale wyniki beda w srode dopiero. Miesiac temu mialam biochemiczna ktora stracilam 4 dni po spodziewanej @ beta byla wtedy 23 a progesteron 0.4 mam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze 🥰 wstepnie termin na 14.12

Załączniki

• 20200406_140201.jpg
    20200406_140201.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 109
Do góry