reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
To chyba tylko ja mam wizytę tak pozno, dopiero w 6+6 (jedna aplikacja mówi 6+6 druga 7+0)...
No ale pod wpływem tego forum nie wytrzymałam i te betę i progesteron zrobię.

Jakoś jestem dziwnie spokojna, ze tym razem jest ok ale... ale jakby miało być nie to wolałabym się dowiedzieć jak najszybciej.

To chyba tylko ja mam wizytę tak pozno, dopiero w 6+6 (jedna aplikacja mówi 6+6 druga 7+0)...
No ale pod wpływem tego forum nie wytrzymałam i te betę i progesteron zrobię.

Jakoś jestem dziwnie spokojna, ze tym razem jest ok ale... ale jakby miało być nie to wolałabym się dowiedzieć jak najszybciej.
Mnie badanie progesteronu uratowało. Robilam 3 razy. 02.04, 10.04 i 17.04 i gdyby nie to ze tak czesto robilam nie wiedzialabum ze tak spadł i nie zdazylabym wlaczyc lekow 😊 taka prawda ze kiedys sie tych badan nie robilo ale jednak ja po sobie wiem ze warto mimo wszystko tak dla spokoju :)

reklama
Dziewczyny jak żyć? Syn budził się w nocy 4 razy. Padam na twarz a muszę wstawać do pracy 😭😭😭

Ile ma syn? Zawsze tak wstaje? Spi z Toba czy sam ?

Hej ja co prawda mieszkam poza granicami Pl ale u mnie normalnie robią badania z ubezpieczenia.

U nas też.

Dziewczyny a czy możliwe że mogę mieć już mdlosci tak wcześnie? Jestem 5 dni przed miesiączką. Tak się męczę. Może to być objawem ciąży? :D

Ja miewam mdlosci przed okresem. Może zrób test ?

Hej, nieśmiało się witam, dzisiaj zobaczyłam pierwszy raz w życiu drugą kreseczkę na teście :) aplikacja pokazuje termin 25.12., więc mam nadzieję, że te święta będą dla nas wyjątkowe <3

Gratuluję, różności się.

Bo jeszcze nigdy tak nie miałam mdlosci , do tego jeszcze teraz doszła zgaga. Staramy się z mężem o drugie dziecko. Ale niestety coś nie wychodzi. :(.

Często chcąc dziecko podświadomie lądujemy sobie objawy.. Ja miałam więcej objaw nie będąc w ciazy niz jak bylam..
Ale trzymam kciuki.

Ja tez od dwóch dni zaczynam mieć mdłości tydz(5+2), jeżeli będzie tak jak w ostatniej ciąży to nie przeżyje tego drugi raz, z córka rzygalam od 5 do 20 tyg , po kilkanaście , kilkadziesiąt razy na dobę, rano, w dzień, w nocy.... nic nie jadłam i nie piłam, tylko kroplówki ..... starszy syn miał wtedy 12 lat to jakoś sobie radził , a teraz doszła córa 1,5 roku , i jak ja mam tak zdychać przez 5 miesięcy to ja sobie tego nie wyobrażam... 😫

Współczuję. Wiesz że jest jakaś bransoletka na mdlosci I w uk lekarz przypisuje coś na mdlosci.
Nie wiem jak to wygląda w pl.

Ja mam dzisiaj 5+2. Ani senna ani mdłości.
Wszystko minęło ... :-(

Cieszę się, żadna radość.ja wolałam ciaze bez tych udogodnień.

Dziewczyny wracam i też żegnam się z wami. Podejrzana ciąża poza maciczna lub wchloniecie się pęcherzyka ciazowego. Pobrali mi krew na beta hcg i tsh i lekarz będzie do mnie dzwonił

Biedna, przykro mi.
Dziewczyny nie wiem kompletnie czy brać zwolnienie od lekarza (jeśli oczywiście z ciąża wszystko będzie ok) czy chodzić do pracy. Dodam, że pracuje w szpitalu. Oddział nie jest tak oblegany jak zwykle ale i tak pacjenci przychodzą. Co byście zrobily na moim miejscu? Wiadomo, że kasy też będzie sporo mniej no i w pracy nikt nie wie, więc trochę ich wszystkich niemiło zaskoczę jak z dnia na dzień nie przyjdę..

Ja bym poszła na zwolnienie.

Dostałam swoje wczorajsze wyniki bety i też już się mogę z Wami pożegnać [emoji20] w sob 4603 wczoraj 4750 [emoji25] w środę mam lekarza ale dla mnie już wszystko jest jasne. Życzę Wam więcej szczęścia [emoji3590]
Wiem że od któregoś momentu wzrost bety spowalnia. Ktory to tydzien ?

Dziewczynki moje, trzymajcie kciukasy za wizytę. Mam dziś o 17.30. Zaczynam się denerwowac czy na pewno wszystko jest ok. Niby jestem dobrej myśli bo objawow mam sporo ale same wiecie, różnie to może być na tak wczesnym etapie ciąży.
Trzymam Kciuki.

Do góry