reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
U mnie razem było 6 strat, pozamaciczna, poronienie (prawdopodobnie zansiad) i 4 biochemy. Czas starań prawie 6 lat. Więc zostałam skierowana do genetyka. Ja miałam zrobione tak : kariotyp, Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V, Detekcja haplotypu M2 w genie ANXA5, detekcja mutacji G20210A w genie Protrombiny, Detekcja polimorfizmu 4G/5G w genie SEPRINE1 (PAI-1), detekcja 33 mutacji w genie CFTR, mąż miał robiony kariotyp, detekcja 33 mutacji w genie CFTR, Detekcja haplotypu M2 w genie ANXAS.
No i u mnie wyszedł nieprawidłowy kariotyp i Detekcja polimorfizmu 4G/5G w genie SEPRINE1 (pai-1) a u męża mutacja F508del w genie CFTR i w tym jeszcze Detekcja polimorfizmu c.1210_12t i u mnie też tylko ten polimorfizm wyszedł w CFTR.
Bardzo dziękuję za info Mam nadzieję, że teraz Wam się uda My o córkę staraliśmy się 5 lat z przerwami i w końcu okazało się że prawdopodobnie problemem była trombofilie w jakiejś mało występującej wersji i niedochodzila krew przez zakrzepy do zarodków, dlatego się nie rozwijały. TRZYMAM KCIUKI!!!

Bardzo dziękuję za info Mam nadzieję, że teraz Wam się uda My o córkę staraliśmy się 5 lat z przerwami i w końcu okazało się że prawdopodobnie problemem była trombofilie w jakiejś mało występującej wersji i niedochodzila krew przez zakrzepy do zarodków, dlatego się nie rozwijały. TRZYMAM KCIUKI!!!
Ja się póki co nie cieszę, po prostu mam nadzieję, że będzie ok, chociaż mam złe przeczucia. No i jeszcze okropne wydarzenia w rodzinie.

Ja się póki co nie cieszę, po prostu mam nadzieję, że będzie ok, chociaż mam złe przeczucia. No i jeszcze okropne wydarzenia w rodzinie.
Trudno żebyś z taką historia była spokojna i cała w Skowronkach Ja wiem, że pomimo zdrowej córki i tak cały czas będę drżała co z ciążą a przed lekarzem będę już prawie mdlała 😑

reklama
Do góry