reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Pytałam się znajomej, która chodziła cała ciążę prywatnie do lekarza, dał jej bez problemu skierowanie na prenatalne na nfz. I to jest tak, że lekarz oczywiście może, kwestia czy mu się chce. Czasami jeśli sami mają uprawnienia do takich badań nie chcą dawać takiego skierowania, żeby sami mogli zarobić...
Pracowalam w placowce medycznej prywatnej i to tak raczej nie dziala.. lekarz na skierowaniu ma pieczatke placowki w ktorej je wystawia. Jesli placiwka nie ma podpisanej umowy z NFZ to nie zrealizuje na NFZ tylko prywatnie.. tak bylo u nas i raczej sie to nie zmienilo. Inaczej wyglada sprawa z receptami. Jak przyjmuje prywatnie to moze wypisac na NFZ jesli lekarz wspolpracuje z NFZ..0

reklama
Ja wlasnie zaraz chyba uderzam w drugą drzemke dzisiaj 🤣🤣🤣 nie radze juz sobie z tą sennoscią, oczy po prostu same lecą. Moj sie tylko smieje ze mnie ze caly dzien leze i ciagle bym spala. Ale ja naprawde nie moge wygrac z tym 😂

Ja wlasnie zaraz chyba uderzam w drugą drzemke dzisiaj 🤣🤣🤣 nie radze juz sobie z tą sennoscią, oczy po prostu same lecą. Moj sie tylko smieje ze mnie ze caly dzien leze i ciagle bym spala. Ale ja naprawde nie moge wygrac z tym 😂
Dzisiaj mam tak samo! Nie dosc, ze spalam 13 h to jeszcze zaliczylam 30 min drzemki i dalej czuje sie zmeczona a oczy az pieka..

Ciężko z tym.

Ja te panią znalazłam w luxmedzie, pracuje tez w szpitalu ale na NFZ kolejki ze hoho.
Ja to w ogóle podejrzewam, że będzie chciał mnie za tydzień zobaczyć a ja od poniedziałku do czwartku pracuje. A też ciężko będzie z zamianą. Cóż zobaczę co mi we wtorek doktorek powie. Tam beta może na tamten dzień będzie wynosiła ponad koło 40 jeśli wszystko jest w porządku to tam nic nie zobaczę, jedynie czy wszystko prawidłowe ogółem.

No właśnie ja tak myślałam
Pracowalam w placowce medycznej prywatnej i to tak raczej nie dziala.. lekarz na skierowaniu ma pieczatke placowki w ktorej je wystawia. Jesli placiwka nie ma podpisanej umowy z NFZ to nie zrealizuje na NFZ tylko prywatnie.. tak bylo u nas i raczej sie to nie zmienilo. Inaczej wyglada sprawa z receptami. Jak przyjmuje prywatnie to moze wypisac na NFZ jesli lekarz wspolpracuje z NFZ..0

A no tak, ale jednak wielu prywatnych lekarzy z NFZ współpracuje wiec zawsze zapytać warto jak jest w tym przypadku ;) teraz od lat korzystam z luxmedu ale wcześniej chodziłam prywatnie do lekarzy (ortopedów, ginekologów itp) i zawsze sami mi przepisywali badania na NFZ. Dlatego warto zapytać. W luxmedzie tez dostałam skierowanie na zabieg kolana na NFZ ;)

A no tak, ale jednak wielu prywatnych lekarzy z NFZ współpracuje wiec zawsze zapytać warto jak jest w tym przypadku ;) teraz od lat korzystam z luxmedu ale wcześniej chodziłam prywatnie do lekarzy (ortopedów, ginekologów itp) i zawsze sami mi przepisywali badania na NFZ. Dlatego warto zapytać. W luxmedzie tez dostałam skierowanie na zabieg kolana na NFZ ;)

No dokładnie. Nie jestem pewna ale enel med nie ma podpisanych jakiś umow z NFZ. Nie robili testu pappa. Wiem bo pytałam. Lekarz wtedy powiedział że robią Nifty, które kosztuje 2500 PLN.
Mając skierowanie od lekarza z Enel med znalazłam prywatnie klinikę która wykonywała te testy również na NFZ i to oni mieli podpisane umowy . To wystarczyło.

reklama
Do góry