reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ja teraz mam pełno pytań do was dziewczyny, czy lekarz daje skierowanie na badania już na pierwszej wizycie nawet jak widać tylko pęcherzyk czy dopiero jak jest zarodek i serduszko, czy to nie ma znaczenia?
Chciałabym pójść na nfz do ginekologa szybciej niż prywatnie ale zastanawiam się czy mi da w ogóle skierowania?

Ja dostalam badania z krwi na 1 wizycie. Byl wtedy tylko pęcherzyk.

Dostalam: Grupę krwi, toxoplazmoze x2, cytomegalie x2, glukoze, przeciwciała, HBsAg, VDRL, TSH

Zaplacilam 222zl
Mocz mialam wcześniej zbadany i kilka imnych badan tez. Bo dosłownie 3tyg wcześniej mialam robione badania od lekarza rodzinnego :)

Ostatnia edycja:
Ja teraz mam pełno pytań do was dziewczyny, czy lekarz daje skierowanie na badania już na pierwszej wizycie nawet jak widać tylko pęcherzyk czy dopiero jak jest zarodek i serduszko, czy to nie ma znaczenia?
Chciałabym pójść na nfz do ginekologa szybciej niż prywatnie ale zastanawiam się czy mi da w ogóle skierowania?
U mnie jeszcze 0 badan tylko progesteron. Ale byl narazie pecherzyk i cialko. Mysle ze jak sie pokaze serduszko dopiero beda badania.

Co sądzicie o segregatorze mamy ginekolog? Patrzyla któraś? Zastanawiam sie :) ale chyba sie wstrzymam do nastepnego badania w maju :)

W ogóle widzialam, ze moja stara przyjaciolka wystawila na fejsie trzy poradniki ciążowe do sprzedania 10zl/szt. Nie chcialam żeby wyszlo ze to ja chce 😂 wiec w pełnej konspiracji przez inna znajomą zakupilam wszystkie 3 :D czekają na mnie u mojej mamy
received_677874876088173.jpeg

Co sądzicie o segregatorze mamy ginekolog? Patrzyla któraś? Zastanawiam sie :) ale chyba sie wstrzymam do nastepnego badania w maju :)

W ogóle widzialam, ze moja stara przyjaciolka wystawila na fejsie trzy poradniki ciążowe do sprzedania 10zl/szt. Nie chcialam żeby wyszlo ze to ja chce 😂 wiec w pełnej konspiracji przez inna znajomą zakupilam wszystkie 3 :D czekają na mnie u mojej mamy
Zobacz załącznik 1108256
Ja tak jak wcześniej pisałam, bym chętnie kupiła ale się boję. Miałam dwa lata temu, fajna sprawa.

Przy pierwszej ciąży byłam na pierwszej wizycie w 5 tygodniu, dostałam od razu na niektóre ale bez zakładania karty ciąży (tą mieliśmy założyć w 8 tyg na drugiej wizycie ale wtedy już okazało się, ze było poronienie chybione).
Teraz przed wizytą jeszcze mam zrobić pakiet tarczycowy, dostałam skierowania na teleporadzie.

Mdlosci nie mam jako tako ale sennosc niesamowita. Okropna wręcz. Jutro zaczynamy 7 tydzien 😊

Ja też mdłości to tak bardzo rzadko, lekkie ale senność... śmieję się, że się w kota zamieniam bo spałabym i spała z przerwami na obowiązkowe posiłki (chociaż apetytu też trochę brak).

reklama

Zobacz załącznik 1108256
Ja bym chetnie kupila tez jakies ksiazki ale za granice raczej nie wysylaja nigdzie 😔

Do góry