reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ale prywatny lekarz nie wystawi skierowania na nfz
Cześć Daria. Teraz jak pójdziesz prywatnie poproś lekarza niech wystawi Ci skierowanie na podstawie wieku - kryterium. Jego pieczątki wystarcza.
W domu wpisz po prostu w Internet test pappa i swoją miejscowość . Powinny wyskoczyć Ci miejsca gdzie taki test jest wykonywany . Test pappa z krwi i usg.
Miejsca prywatne również wykonują taki test.
Ja dzięki takiemu szukaniu znalazłam swojego lekarza prywatnie od USG. Świetnego specjalistę i co za tym idzie szpital w którym rodziłam.
Powodzenia :)
Dzwoniąc do Placówki zapytaj czy skierowanie masz nadesłać teraz czy jak przyjdziesz bo oni to wcześniej jakoś zgłaszają.

reklama
Ja chce sobie zamówić segregator od mama ginekolog [emoji4]
Ja właśnie odchudziłam mój segregator z wynikami, stare wyniki z poprzednich ciąż i wyniki hormonów sprzed roku czy dwoch lat też przeniosłam do teczki zeby mieć do lekarza najważniejsze tylko wyniki. Samych badań genetycznych to 12 kartek.

Ja chce sobie zamówić segregator od mama ginekolog [emoji4]
Ja w poprzedniej ciąży zamówiłam jakoś od razu jak beta była pozytywna ale nie nacieszyłam się ciąża długo. Teraz chyba kupię dopiero jak będę widziała serduszko. Bo u mnie w dokumentacji widnieje taki wpis:
IMG_20200419_091802.jpg

Ja teraz mam pełno pytań do was dziewczyny, czy lekarz daje skierowanie na badania już na pierwszej wizycie nawet jak widać tylko pęcherzyk czy dopiero jak jest zarodek i serduszko, czy to nie ma znaczenia?
Chciałabym pójść na nfz do ginekologa szybciej niż prywatnie ale zastanawiam się czy mi da w ogóle skierowania?

Ale to musi być chyba lekarz który ma też kontrakt z nfz lub pracuje w przychodni która taki kontrakt posiada [emoji848]

Akurat wtedy nie pracował w żadnym szpitalu. Miał swoją prywatna praktyka i w enel med, w medicover chyba też.
Znalazłam prywatna przychodnie, która również wykonywała te testy na NFZ.
Pozdrawiam.

Ja teraz mam pełno pytań do was dziewczyny, czy lekarz daje skierowanie na badania już na pierwszej wizycie nawet jak widać tylko pęcherzyk czy dopiero jak jest zarodek i serduszko, czy to nie ma znaczenia?
Chciałabym pójść na nfz do ginekologa szybciej niż prywatnie ale zastanawiam się czy mi da w ogóle skierowania?
Mi na pierwszej wizycie dawał zawsze skierowanie na badania ogólne, mocz, krew i jeszcze raz na betę i chyba jeszcze tarczycowe jak nie było jeszcze nic na usg widać.

reklama
Do góry