reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ja idę na pierwszą wizytę 20.04 prywatnie i mam nadzieję że zrobi mi usg. Później mam wizytę 19.05 na NFZ bo wcześniej nie było terminów według moich obliczeń będę wtedy na przełomie 10/11 tydzień. Mam skończone 35 lat więc prenatalne przysługują mi refundowane dlatego mi zależy na lekarzu na NFZ. Obawiam się tylko, że jak pójdę tak późno na NFZ to nie zdążę już załatwić nigdzie tego badania w odpowiednim terminie.

Cześć Daria. Teraz jak pójdziesz prywatnie poproś lekarza niech wystawi Ci skierowanie na podstawie wieku - kryterium. Jego pieczątki wystarcza.
W domu wpisz po prostu w Internet test pappa i swoją miejscowość . Powinny wyskoczyć Ci miejsca gdzie taki test jest wykonywany . Test pappa z krwi i usg.
Miejsca prywatne również wykonują taki test.
Ja dzięki takiemu szukaniu znalazłam swojego lekarza prywatnie od USG. Świetnego specjalistę i co za tym idzie szpital w którym rodziłam.
Powodzenia :)
Dzwoniąc do Placówki zapytaj czy skierowanie masz nadesłać teraz czy jak przyjdziesz bo oni to wcześniej jakoś zgłaszają.

Hej.Super że w końcu się udało bez in vitro:)Ja idę dopiero w poniedziałek do lekarza i bardzo się boję...mam nadzieję że bd dobrze.A w którym tygodniu byłaś jak poszłaś na 1 wizytę do ginekolog?Ja 8.04 zrobiłam test i umowili mnie dopiero na 20 mama sakramentu tyle czekania i tyle samo myśli w głowie.......

Pierwsza wizyta byla w poniedziałek a test robiony w sobotę pozywtyny wiec dopiero to był 4+6 nie robił mi nawet usg bo mówił ze nie będzie jeszcze nic widać. Dopiero teraz usg miałam w tamta środę według OM 7+1 a z usg wyszło 6+3 czyli dzidzi mniejsza miała 0,6 mm było ciałko żółte ale niestety wykryli tez krwiaka dużego i teraz za dwa tyg mam iść na kontrole :( trzymam kciuki za Ciebie :)

reklama
Ja właśnie odchudziłam mój segregator z wynikami, stare wyniki z poprzednich ciąż i wyniki hormonów sprzed roku czy dwoch lat też przeniosłam do teczki zeby mieć do lekarza najważniejsze tylko wyniki. Samych badań genetycznych to 12 kartek.

Do góry