reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

U mnie dziewczyny jest kiepsko.. Udało mi się zrobić z rana tsh, progesteron i betę. Wystraszyłam się Progesteronem bo miałam tylko 13 wiec szybko umówiłam się do lekarza i właśnie jestem po wizycie. Dostałam luteinę ale na USG sam pęcherzyk o 2 tyg mniejszy niż z OM... Nie robię sobie nadziei już teraz. We wtorek mam kolejna wizytę żeby zobaczyć w jakim kierunku to idzie... [emoji20][emoji20][emoji20]

reklama
U mnie dziewczyny jest kiepsko.. Udało mi się zrobić z rana tsh, progesteron i betę. Wystraszyłam się Progesteronem bo miałam tylko 13 wiec szybko umówiłam się do lekarza i właśnie jestem po wizycie. Dostałam luteinę ale na USG sam pęcherzyk o 2 tyg mniejszy niż z OM... Nie robię sobie nadziei już teraz. We wtorek mam kolejna wizytę żeby zobaczyć w jakim kierunku to idzie... [emoji20][emoji20][emoji20]
A jak reszta wyników? Beta przyrasta?

Mi wyszło wczoraj 11 progesteronu. Sama wdrożyłam duphaston. We wtorek wizyta. Ale u mnie beta wczoraj 13.69 więc wątpię by coś było widać na wizycie.

A jak beta? Przyrasta w normie?

Mi wyszło wczoraj 11 progesteronu. Sama wdrożyłam duphaston. We wtorek wizyta. Ale u mnie beta wczoraj 13.69 więc wątpię by coś było widać na wizycie.
Ile duphastonu bierzesz? Skąd masz recepte? Tak sie zastanawiam jak mi kiedys zabraknie a nie bede miala terminu u ginekologa to rodzinny normalnie wystawia?

reklama
Kurcze ale mecza mnie niesamowite koszmary!!! W zyciu tak nie mialam. Boje sie spac, zrobic drzemke bo mam takie sny ze jak sie budze to z kołaczącym sercem i nie wiem czy to prawda czy nie. Cos okropnego. Ciagle jestem strasznie senna ale wprost boje sie spac 😔 nie mam pomyslu co z tym zrobic 😪 nie wiem czy hormomy ciazowe tez moga sie do tego wszystkiego przyczyniac? Kogo moglabym poprosic w sensie jakiego lekarza moze o jakies leki na sen czy cos pomijajac psychiatrow ale zeby wiedzial co w ciazy mozna i nie zaszkodzi bo juz naprawde wysiadam z takimi snami. Zaczelam znowu terapie na nerwice lękową a pojawily sie takie rzeczy ktore ją napędzaja 😭😭😭

Mnie koszmary meczą jak jestem przemęczona, do tego stopnia że otwieram oczy i widzę np pająki chodzące po łóżku, teraz w ciazy tego nie mam ale mialam jak mala mi prawie w nocy nie spala I nie miałam jak odsypiać..
Może spróbuj napić się kakao lub mleka przed snem, jesc lekko przed snem.

Co do progesteron to sprawdzałaś jakie są normy w ciazy ?

Nie stresuj się na zapas, wiesz kiedy miałaś owu ? Często jest tak ze ciąża jest młodsza niz myślimy ze względu na to, że od owulacji do zapłodnienia moze minąć troche czasu, z tego co pamiętam to nawet 2 tyg.
Trzymam kciuki

Do góry